0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #660 -: Септември 11, 2008, 21:10:39 pm »
О, Барбаронче, ти си се преместила тук! Желая ти успех!
Да бе - бях позачезнала лятото - почивка от всички доктори и процедури, че май и във форума почти не влизах.
Но сега - сначале!
Благодаря ви Евро, Жекова, Пета!
Дано вече в подобни теми да НЕ попадам, а в другите - за биберони, каши, памперси  :lol:
Желая успешни процедурки на всички!
По това време на годината не съм правила инвитро - дано да е на късмет!
*
« Отговор #661 -: Септември 12, 2008, 10:35:04 am »
tzveta80, аз правих такива но в началото на стимулацията - направих ги в лаборатория Надежда (срещу Окръжна болница) и от там ги изпратиха в Плевен. Тези изследвания обаче дори не искаха да ми ги погледнат в АГ-то ... Останаха си за мен. Имах малко завишени НК клетки, но това май не се оказа проблем за забременяването.
Консултирах се с доц.Конова от Плевенската клиника, тя ми писа, че трябва по преценка на лекаря да ми се правят вливания ..., ако ти представлява интерес, ще постна и самото й писмо до мен ...
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #662 -: Септември 12, 2008, 22:52:25 pm »
Дори разбира се че желая.Направо ми писна да излизат нови и нови проблеми.Но трябва да има обяснение,защо спряха да се делят клетките.На тебе изписаха ли ти лекарства за сваляне на NK клетките?
*
« Отговор #663 -: Септември 13, 2008, 02:51:36 am »
tzveta80, пускам ти двете писма - моето и на Конова
Първо моето, което е след като дойдоха резултатите ми от изследванията:

Здравейте г-жо Конова,
Пуснах изследванията в лаборатория Надежда, които изпратиха във Вашата лаборатория и днес получих резултатите.
Моля Ви коментирайте ги
Антикардиолипидни антитела IgG 5.31(-)
Антикардиолипидни антитела IgM 9.40(-)
Субпопулация на NK-клетки 18.71 %
Анти-бета 2 гликопротеини 0.31(-)
Благодаря Ви предварително.
С уважение: Теди

и ден след това нейното:Здравейте,
Единствено НК клетките, както виждате, са повишени. В тези случаи се правят профилактичните вливания на Интралипид - 7-10 дни преди ембриотрансфера. В някои ин витро центрове също правят вливания с Интралипид и са наясно с препарата.
След положителен тест за бременност е желателно контролно изследване на НК клетки и преценка за терапия по време на бременността - т.е. ще има ли отново вливания на Интралипид и колко на брой.

Поздрави,
Доц. Конова

Но пак казвам, че аз нищо не съм правила по въпроса за НК клетките ...
Тя ми препоръча вливания, както виждаш по-горе, само че нямаше как да ми ги предпише - предполагам, че това трябва да стане след като отида там, в Плевен ...
Наистина нищо не съм правила повече след изследванията.
Самите те бяха ...
Антикардиолипин IgG** - 25
Антикардиолипин IgM** - 25
Субпопулация на NK-клетки** - 40
Анти-бета 2 гликопротеини IgG,IgM,IgA**   - 45
Генетични фактори свързани с тромбофилия** - 75
Изпращане по куриер - 6
Вземане на биологичен материал - 3
Обща сума на продуктите - заявени изследвания или манипулации : 219.00

Сега ги копирах направо от сайта на клиниката, защото тя предлага и онлайн регистрация на профил и проверка след това на резултатите, а на мен това ми беше удобно, т.к. не живея във Варна. Дано съм ти била полезна поне малко ...
*
« Отговор #664 -: Септември 13, 2008, 10:12:06 am »
....Сега ги копирах направо от сайта на клиниката, защото тя предлага и онлайн регистрация на профил и проверка след това на резултатите...

dori, би ли споделила как точно става тази регистрация?
« Отговор #665 -: Септември 13, 2008, 14:49:22 pm »
Дори,благодаря ти.Щом при тези нива на NK-клетките нямаш проблеми значи всичко е божа работа.Не ме разбирай погрешно,не че са кой знай колко високи,но все пак има отклонения.При мен излезнаха имонологичните,при които нямам големи отклонения.Сега чакам генетичните.Казаха ми ,че там може би е проблема.Но каквито и да са резултатите средата на октомври съм в Варна.
*
« Отговор #666 -: Септември 14, 2008, 14:20:03 pm »
Момичета Аспирин Протект от кога се започва да се пие, че забравих да питам  :oops:
*
« Отговор #667 -: Септември 14, 2008, 14:46:20 pm »
С Пурегона го започвай

« Отговор #668 -: Септември 14, 2008, 14:59:09 pm »
Но каквито и да са резултатите средата на октомври съм в Варна.

И аз по това време долу-горе!  :lol:
Ще да се засичаме там

А за имунологичните - Александров май хич не им обръща внимание /така ми се стори поне/. И аз бях му показала преди резултати, а той си ми ги върна.
*
« Отговор #669 -: Септември 14, 2008, 15:11:03 pm »

А за имунологичните - Александров май хич не им обръща внимание /така ми се стори поне/. И аз бях му показала преди резултати, а той си ми ги върна.
[/quote]
 :D така е. Колкото с по малко неща се обременяваме е по добре.Успех!
 :blowingdust:

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #670 -: Септември 14, 2008, 15:24:58 pm »
Знам за една мацка, която въпреки предписаните вливания, му се довери и не сгреши.
Успя да си износи бебчето до край.

Склонна съм да мисля, че имун. и ген. фактори наистина нямат пряко отношение.
Но аз като Тома Неверни посл. път си бих Фраксипарин, за да не се упреквам при неуспех
(който не ми се размина де  :wink:).
« Отговор #671 -: Септември 14, 2008, 15:30:50 pm »
Добре де - като стана въпрос за фраксипарин: може ли да се предписва без направени изследвания - профилактично? Защото на мен последния път ми го предписаха така и нещо ми беше много........ бях доста недоверчива към това!
Възможно ли е той пък да е причина /ако не е бил нужен/ за неуспех?
Не знам дали се изразих правилно  :lol:
*

eganeva

• 4584
« Отговор #672 -: Септември 14, 2008, 15:38:28 pm »
Ми не знам дали може без изследване.
Аз имам изсл. от Плевен и препоръка за Фраксито.

Искаш да кажеш, че е причина за неуспех (ако правилно съм разбрала)?
Едва ли?
« Последна редакция: Септември 14, 2008, 15:43:36 pm от Хамилтън »
« Отговор #673 -: Септември 14, 2008, 15:47:32 pm »
Не, не казвам, че това Е причина за неуспех!
Просто ми е интересно как без направени изследвания ми го назначиха?
А пък година преди това, при процедура без фраксипарин, се получи положителен резултат. А между другото, на изследванията от Плевен нямах подобна препоръка /за фраксипарин/.
Абе, да не объркам някой, ама много ми е мътна тази материя!
Просто ми е интересно на друг предписвали ли са терапия, без предварителни изследвания и какъв е бил резултата?

Ей, Хамилтън, пак се дегизира  :lol:
*

eganeva

• 4584
« Отговор #674 -: Септември 14, 2008, 15:53:13 pm »

Просто ми е интересно как без направени изследвания ми го назначиха?

И на мен!

*
« Отговор #675 -: Септември 14, 2008, 15:54:34 pm »
 :D Затова слушайте сърцето си.
И аз покрай форума бях се поболяла на тема всевъзможни изследвания, но се доверих на Александров и не съжалявам.В друга тема бях писала, че голяма част от проблемите ни е на психологична основа.

« Отговор #676 -: Септември 14, 2008, 15:58:21 pm »
:D Затова слушайте сърцето си.
И аз покрай форума бях се поболяла на тема всевъзможни изследвания, но се доверих на Александров и не съжалявам.В друга тема бях писала, че голяма част от проблемите ни е на психологична основа.

Много вярно!
Първо, че на Александров му имам невероятно доверие, а друго - че от безразборно правене на разни изследвания ни се замъгляват мозъчетата  :lol:
Не казвам, че не съм правила изследвания - папката ми от 15 год доста набъбна  :lol:
*

eganeva

• 4584
« Отговор #677 -: Септември 14, 2008, 16:01:14 pm »

Първо, че на Александров му имам невероятно доверие,

Първо и последно! :wink:
« Отговор #678 -: Септември 14, 2008, 16:02:58 pm »

Първо, че на Александров му имам невероятно доверие,

Първо и последно! :wink:

Точно!
*
« Отговор #679 -: Септември 14, 2008, 16:57:20 pm »
Мхм, много точно за обременяването на мозъците  :oops: Аз толкова се бях сдухала, че сама си ги направих тези изследвания без някой да ми ги иска .... :) Просто за собствено успокоение (каквото и да значи). Не че после обърнах внимание на завишените клетки ...  :oops: Каквото - такова си казах и се оставихме в ръцете на Александров.
За Аспирин - протекта - аз започнах да го пия заедно с фолиевата киселина в началото на стимулацията, т.е. с Декапептил-а.