Здравей dori, аз току-що приключих с моето първо инвитро в АГ - Варна, за съжалени неуспешно, но ще се радвам, ако мога да ти дам някои отговори на въпросите, които те терзаят. На първо място бих искала да ти кажа, че ще ти е необходимо много спокойствие и търпение и така да започна с отговорите: Относно сондажа - това е изследване, в което се правят някои замервания, за да могат да знаят при трансфера къде точно да трансферират ембрионите - това е с две думи. Таксата за сондажа при мен беше 50 лева и я платих след сондажа. Относно започването на инжекциите - почват се от първия ден на мензиса и през ден ходиш на прегледи, може би към 12-14 ден се прави пункцията. По време на стимулацията могат да ти включат и други лекарства, но това го решава доктора. Относно това от къде се купуват лекарствата - със сигурност има и аптеки, в които са по-евтини от тези в аптека "Брегалница", но при мен беше добре, тъй като накрая сменях лекарства и не доплатих нищо, а дажа ми върнаха някъкви пари. Имам предвид, че ако се наложи смяна на лекарствата в тази аптека можеш да върнеш ненужните и да вземеш другите - от тази гледна точка е по-добре да се ползва тази аптека, но ти сама ще решиш. Таксата за самото инвитро 1800 лева я платихме в деня на пункцията, но това те ти го обясняват там. Аз също като почнах бях доста притеснена, кое, как ще трябва да стане, но те обясняват всичко с най-малки подробности - така, че не се притеснявай за това. За сега от мен толкова - късмет и успех!!! Vanya