0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #40 -: Март 21, 2008, 18:42:06 pm »
В Аптека "Манолова" не винаги можеха да ми доставят Пурегон, може би съм си купила 2-3 ампули от там, повече разчитах на Марешки.
« Отговор #41 -: Март 21, 2008, 20:08:51 pm »
При мен 21-вия ден се пада неделя,дали ще е има кой да ме прегледа тогава?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #42 -: Март 21, 2008, 20:12:04 pm »
:)Ще има:)не се притеснявай:)
Мен ме преглеждаха и в събота и в неделя.:)
*
« Отговор #43 -: Март 21, 2008, 21:12:11 pm »
При мен 21-вия ден се пада неделя,дали ще е има кой да ме прегледа тогава?
Когато там започне "сезона на стимулациите"  :lol:  за тях няма делник , няма празник, няма събота, няма неделя, така че не се притеснявай
« Последна редакция: Март 21, 2008, 21:14:15 pm от peta »
*
« Отговор #44 -: Март 21, 2008, 22:08:47 pm »
Здравейте момичета, аз също съм в екипа на д-р Александров.Ноемри беше пърото ми ин витро неуспешно за жалост.През май или юни несец милим да опитаме втори път отново със същия екип.При мен пункцията я прави д-р Козовски-младши.Д-р Александров нблюдаваше как се развиват яйчниците по време на стимулациата,назначаваше дозата ампули и съответно той ми направи и трансфета на ембрионите.
Аз лично сама си слагах инжекциите не ми се видя токлова трудно.За целта помолих Ани сестрата да ми покаже веднъж, пък и на самата листовка в опаковката е показно на картинка как се слагат инжекциите така,че не ми беше трудно.
Успех на всички и дано пролетната сесия бъде по-добра от миналата есен.

galina_k като казваш юни месец това означава ли че имаш инфо, че екипа ще работи и лятото тази година, защото на мен док Александров ми беше споменал това преди около 2 месеца, но незнам дали е само идея или....
*
« Отговор #45 -: Март 21, 2008, 22:14:10 pm »
Dendy,верно ли това? 8O  Че то още по-хубаво ако е така,няма да се налага да чакам до септември за третото ни икси...Леле те както всеки ден са там - както казва Пета - няма събота,няма неделя - ако вземат и лятото да бачкат не знам.Аз си мисля обаче,че поне един месец(най-вероятно август) ще си имат отпуск - повече от заслужен при това.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #46 -: Март 21, 2008, 22:27:06 pm »
На мен ми казаха, че ще работят най-много до 15 юни и след това от 15 септември.
Понеже съпругът ми се прибира в края на май и искахме да разберем дали ще има време да се включим за второ ИКСИ преди да спрат да работят.За съжаление няма да стане и затова отлагаме за есента.
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #47 -: Март 21, 2008, 22:27:41 pm »
Цитат
През май или юни несец милим да опитаме втори път
не се подвеждаите моми4ета,а про4етете,4е те мислят.Това незна4и,4е са говорили с екипа.Доколкото знам лятото те не работят.Аз съм пета година при тях и досега не се е слу4вало да работят лятото
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
« Отговор #48 -: Март 21, 2008, 22:37:54 pm »
Момичета, тези от вас които вече са минали през процедурата в АГ - Варна бихте ли ми казали като се стигне до пункцията и даване на материал от мъжлето, той може ли да си го донесе от вкъщи или трябва там на място да стане неговата работа? Страх ме е да не стане нещо с него  и да се притесни, и всичко да отиде на вятъра :(

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #49 -: Март 21, 2008, 22:44:31 pm »
Може, но не трябва да минава повече от половин 4ас.
*
« Отговор #50 -: Март 21, 2008, 22:46:32 pm »
Hoffnung,и двата ни опита ИКСИ бяхме в АГ- и двата пъти на пункцията носихме материала от вкъщи. Е,желателно е все пак максимум до 30-40мин. след отделянето на материала да бъде донесен в АГ-то.

14.04.2009 - 5.12.2010
« Отговор #51 -: Март 21, 2008, 22:52:09 pm »
Благодаря ви момичета за бързите отговори, камък ми падна от сърцето. Аз лично бих изтърпяла всяка болка, за да постигна целта си, но  мъжете някак си по-тежко го приемат според мен, а и моя е малко по-притеснителен в това отношение, и изпитва непоносимост към болниците. :oops:

« Отговор #52 -: Март 22, 2008, 11:14:39 am »
Прегледите от кой ден на стимулацията започват и кой е приблизителният ден на пункцията?Питам защото трябва да отсъствам от работа и да си направя сметката колко дни ще се налага да излизам.
*
« Отговор #53 -: Март 22, 2008, 11:38:01 am »
Soffi,първия преглед обикновено е около 5-6 ден от начало на стимулацията,а пункцията в зависимост от това,как вървят яйчицата - най-често 11-12 ден,но има и изключения - индивидуално е все пак.
За самите прегледи няма да ти трябва да излизаш чак толкова - даже ако почваш работа по-късно така като мене(10ч.),съвсем спокойно може да успяваш да минеш набързо на преглед и да си отидеш на работа после :wink:

14.04.2009 - 5.12.2010
« Отговор #54 -: Март 22, 2008, 11:41:07 am »
Добре ще е да питаш лекаря, той, може да ти даде най-точна информация, защото при всеки е различно. Обикновено прегледите започват към 5ти ден, а спрямо растежа на фоликулите се определя и самия ден на пункнцията, който може да разбереш приблизително точно два дена преди самата пункция - когато на деня на прегледа се реши вечерта да се бие прегнила, следващия ден е почивка, а на по следващия е самата пункция.
Успех, Софи !
« Отговор #55 -: Март 22, 2008, 11:48:47 am »
Благододаря ви,Counterfeit и Black rose,аз обаче не съм от Варна и за това ми е проблем.Ще трябва да измисля нещо,нямам избор.Значи някъде около седмица ще ми се налага да отсъствам ден през ден.След трансфера предполагам няма да е проблем да работя,аз стоя по цял ден седнала,почти не ставам.
« Последна редакция: Март 22, 2008, 11:50:51 am от soffii »
*
« Отговор #56 -: Март 22, 2008, 11:56:31 am »
Аааа виж за това не съобразих наистина,че може да не си от Варна и да трябва да пътуваш.
Ами за да си най-сигурна питай наистина лекаря,ние тук ориентировъчно можем да ти кажем,но за да си планираш най-точно отпуск/почивни дни от работа,поговори с док.

Успех ти желая,Soffi!

14.04.2009 - 5.12.2010
« Отговор #57 -: Март 22, 2008, 12:43:31 pm »
Аз съм от Русе и мисля да пътувам през ден... по-икономично е и всеки ден ще съм си с детето... Предния път се случихме заедно с една приятелка и си наехме стая в х-л Орбита - близо е до АГ, не беше скъпо(делено на две) и т.н.
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #58 -: Март 22, 2008, 15:16:40 pm »
И аз съм от русе и си пътувахме .Дори и след трансфера си тръгнахме .Само ве4ерта преди пункцията спахме във Варна на хотел.Желая ви много успех и да се настроите предварително за положителни резултати.
*

Vanya1972

• **
  • 51
  • Моите три слънчица
« Отговор #59 -: Март 23, 2008, 10:47:35 am »
Здравей dori, аз току-що приключих с моето първо инвитро в АГ - Варна, за съжалени неуспешно, но ще се радвам, ако мога да ти дам някои отговори на въпросите, които те терзаят. На първо място бих искала да ти кажа, че ще ти е необходимо много спокойствие и търпение и така да започна с отговорите: Относно сондажа - това е изследване, в което се правят някои замервания, за да могат да знаят при трансфера къде точно да трансферират ембрионите - това е с две думи. Таксата за сондажа при мен беше 50 лева и я платих след сондажа. Относно започването на инжекциите - почват се от първия ден на мензиса и през ден ходиш на прегледи, може би към 12-14 ден се прави пункцията. По време на стимулацията могат да ти включат и други лекарства, но това го решава доктора. Относно това от къде се купуват лекарствата - със сигурност има и аптеки, в които са по-евтини от тези в аптека "Брегалница", но при мен беше добре, тъй като накрая сменях лекарства и не доплатих нищо, а дажа ми върнаха някъкви пари. Имам предвид, че ако се наложи смяна на лекарствата в тази аптека можеш да върнеш ненужните и да вземеш другите - от тази гледна точка е по-добре да се ползва тази аптека, но ти сама ще решиш. Таксата за самото инвитро 1800 лева я платихме в деня на пункцията, но това те ти го обясняват там. Аз също като почнах бях доста притеснена, кое, как ще трябва да стане, но те обясняват всичко с най-малки подробности - така, че не се притеснявай за това. За сега от мен толкова - късмет и успех!!! Vanya