0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #280 -: Април 23, 2008, 15:00:47 pm »
благодаря ви момичета, разбрах всичко .При мен причини няма за стерелетет- т.е. тръбите са ми проходими , така че предполагам, че няма да има услажнения и болки.
Ние със съпругът ми попадаме в графата неясен стерилитет - няма причина , но няма и бебе и по съвет на д-р Александров инвитрото е единственото ни спасение.Дано всички успеем независимо от причините. :babyflips: :bighug:
Ако възникват въпроси ще споделя с вас .
Късмет на всички!!!!
*
« Отговор #281 -: Април 23, 2008, 15:38:49 pm »
Снежка да, те са в един екип - просто лекаря, при който си, те наблюдава по време на стимулацията и ти назначава дозите (поне доколкото аз разбрах) Иначе по време на пункцията и трансфера май всички пак са заедно. Казвам ти това, защото няколкото пъти, през които съм ходила на преглед, все уцелвам пункция на някого и чакам и като приключат, излизат всички - Александров, Ковачев, Козовски, Малена, Анито...
Клемче, късмет и ти пожелавам от сега натам да няма неясноти :)

Днес ми е 10-ти ден от стимулацията с пурегон и вече усещам тежест и придърпване в яйчниците, особено като сядам или ставам, все едно имам кухини, които са пълни с въздух. Алексанров вчера каза, че това е нормално, но днес забелязвам, че все повече и повече се усеща. Дано всичко е наред...

Пожелавам прекрасен ден на всички (въпреки силния вятър) :)
Благодарим Ви Д-р Александров!
« Отговор #282 -: Април 23, 2008, 18:20:54 pm »
  Аз след трансфера не се  чуствам добре.Имах силни болки в десния яйчник,които ту отшумяват,ту пак се появяват.Обадих се на Александрон и той ми каза да пия но шпа или парацетамол.Освен това съм отпаднала и ми е някак лошо,коремът ми е подут,но малко.На какво може да се дължи това ми състояние?
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
« Отговор #283 -: Април 23, 2008, 18:23:31 pm »
Цитат
Аз след трансфера не се  чуствам добре.Имах силни болки в десния яйчник,които ту отшумяват,ту пак се появяват.Обадих се на Александрон и той ми каза да пия но шпа или парацетамол.Освен това съм отпаднала и ми е някак лошо,коремът ми е подут,но малко.На какво може да се дължи това ми състояние
това може да се дължи на лека хиперстимулация.Пий пове4ко те4ности
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #284 -: Април 25, 2008, 08:55:12 am »
Добро утро на всички момичета!!! :wink:Аз току- що си изпих кафето /без кофеин/.
Имам една питанка: Днес ми е 5 ден на регулон и от както го пия малко ми е замаяно, в смисъл постоянно ми се вие свят.Може и на друго на се дължи , но има ли от вас такива дами ,на които регулона да се отразява така??? 8O
Аз си чудя , че ако  от регулон се чувствам така как ли ще понеса стимулацията по- нататък??? 8O
В навечерието на Велик ден пожелавам на всички нас да дойде и нашия "велик ден", в който на всички нас се сбъдва желанието- да станем маики preggo!!!!
Весели празници!!!
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #285 -: Април 25, 2008, 14:36:19 pm »
Здравейте всички , милички птички!!!!
Днес се обадих на Анито и тя ми каза да отида на 09.05в 10.00ч.??!!
Аз в момента пия регулон и ми дойде на 21.04 и следователно 21-я ден се пада на 11.05 /за сондаж става въпрос/.
Питах я да няма някаква грешка в броенето на дните, защото предния път ми обясниха че сондажа се прави на 21-я ден???Тя ми отговори че няма , но понеже беше много заета не настоявах да ми обясни защо ме вика по- рано.
При вас имало ли е такива случаи???Може би е практика да се викат всички момичета за някакъв предварителен преглед????А можеби тогава ще ми правят сондажа???
Да ви кажа честно четох ви , четох ви ама такова нещо като моето чудо не срещнах.
 :(Та на 09.05 грешка ли е , сондажът ли ще е???- незнам , но знам че и малко Марко Тотев си падам.
« Отговор #286 -: Април 25, 2008, 14:45:59 pm »
Здравейте на всички момичета  :kiss:
Днес бях на сондаж при д-р Козовски. Който се притеснява от сондажа, да му кажа-въобще, ама никак не боли, то не се усеща даже /може и от док да е/. Обаче видя една лутеинова киста, която да ми трови дните, докато ми дойде /на 2-ри ден от следващия цикъл ще ме гледа пак дали се е махнала, ако не - сори/.Обаче докато ме преглеждаше каза, че ще съм по къс протокол. Нямаше време да ми обяснява, бързаше за пункция, но доколкото разбрах, означава по-лека стимулация. Дали съм разбрала правилно, има ли други от вас по къс протокол?
*
« Отговор #287 -: Април 25, 2008, 14:55:20 pm »
 Klem4e,на първото икси сондажа ми го правиха на шестия ден от цикъла, едва-едва ми беше свършило.На второто беше по-късно, но преди 21-вия ден, защото си спомням, че имах още хапченца за изпиване.Може би на тази дата са по-свободни и ще ти направят сондажа.
Снежка, къс протокол означава, че не се почва с блокаж от предния месец, а от първия ден на цикъла, едновременно със стимулацията.
« Последна редакция: Април 25, 2008, 14:58:25 pm от Lilit »
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #288 -: Април 25, 2008, 16:11:33 pm »
Клемче, на мен сондажа ми го правиха на 8-ия ден от цикъла. Наистина както казва Лилит, може би тогава имат свободно време. Не се притеснявай, никак не боли. После инжекциите също не болят.

А сега новината от днес - вечерта около 22.30 ще ми бият прегнил 5000 и в неделя рано сутринта ще ми е пункцията. Точно на Великден, дано сме късметлии.
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #289 -: Април 25, 2008, 16:47:59 pm »
Привет Дори,Дано всичко мине нормално и възможно най- гладко стискам ти палци :balk_602:и за после също.
Благодаря на Lilit  за отговара!
Притеснява ме факта , че времето до излизане на екипа в отпуск е малко т. е. ще успеем да приключим инвитрото до 15.06???Естествено не мисля ,че ще ме зарежат на половината, но ако този опит е неуспешен това означава ли че за втория опит ще трябва пак стимулация и то септември ?????
И още един въпрос:имерва  ли се предварително дебелината на лигавицата и къде???
Ако знае накой нека ми пише
  :balk_133:
*
« Отговор #290 -: Април 25, 2008, 17:19:33 pm »
...но ако този опит е неуспешен това означава ли че за втория опит ще трябва пак стимулация и то септември ?????
И още един въпрос:имерва  ли се предварително дебелината на лигавицата и къде???
Ако знае накой нека ми пише
  :balk_133:
klem4e , първо никой не може да те накара ако този опит ти е неуспешен да правиш втори и то септември, всичко си решаваш ти. И въобще защо го мислиш още от сега, не си минала през първи опит и незнаеш какъв ще е резултата. Моля те не се настройвай предварително, вярвай че ще успееш точно сега!
А дебелината на лигавицата расте успоредно със стимулацията, следенето й става когато те преглеждат при стимулацията и обикновено във Варна не споменават колко мм е, защото аз съм била и в софийска клиника и там при всеки преглед ми записваха дебелината на лигавицата, но тук го смятат за ненужно и лекаря си преценява, добре ли е или не. Затова и не се шашкай ако никой нищо не ти казва за това колко ти е нарастнала лигавицата! :wink: Спокойствие и Успех!
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #291 -: Април 25, 2008, 18:04:08 pm »
благодаря st, за отговора- може би си права , но аз и  момичетата минали по мая път знаят , че всичко искаме да знаем предварително.
А що се отнася за втори възможен опит - аз съм решила да правя опити докато стане бебчо , стига здравето ми да позволява.
Весели празници !!!! :balk_35:
До понеделник :bighug:
« Отговор #292 -: Април 25, 2008, 18:42:54 pm »
klem4e, ако имаш въпроси винаги можеш да питаш без да се притесняваш.
Дори за лигавицата, която се гледа и се следи като размер по време на стимулацията.
Всичко се записва в досието - като размер на лигавица, брой и размер фоликули на ляв и десен яйчник. Аз паралелно си ги записвах за себе си да знам как се движа.
Относно сондажа, си спомням че при мен първия път беше седмица преди 21-я ден от цикъла, когато започнахме да бием Декапептил 0,1. Т.е ако говоря с дати на 8.01 бях на сондаж и на 14.01 започнахме Декапептила...след това като ми дойде, пуснахме Естрадиол, който беше спаднал както си трябва под 50 (мисля че беше около 11) и започнахме гонала - на 21.01. Вторият път нямах сондаж.
Не мисли от сега за септември. Важен е момента сега, и никой няма да те зареже по средата, спокойно.
Весели празници и много късмет на всички с яйчицата и ембриончетата после !

*
« Отговор #293 -: Април 25, 2008, 20:30:54 pm »
Снежи,ето тук може да прочетеш повече за протоколите:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=31

Dori,klem4e,snejka,petq74,soffi - успех,момичета! Много късмет ви желая!
 :goodluck:
(ако съм пропуснала някой,който е в процедура,сори :oops:)

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #294 -: Април 26, 2008, 11:55:10 am »
Снежка, аз бях по късия портокол-мога да ти кажа как мина при мен,но нали знаеш при всеки е различно.
Аз бях на Логест,на 21 ден-сондаж.Изчаках МЦ и на 2-ри ден почнах Пурегон150ед.На 5-ия ден ме викнаха на преглед и добавиха Оргаметрил и така през ден ходех на УЗ.На 8-я ден от стимулацията ми намалиха Пурегона на 100ед,а на 9-50ед и в 22.00 часа ми биха Декапептил0.1-2бр-с това на 9-ти ден приключи моята стимулация.За сега се надявам да е успешна,тъй като още не е дошло времето да чуя сърчицето на моята точка.
Относно лигавицата на мене ми я казаха колко милиметра е само при 1-я преглед.
Желая на всички положителни резултати.
« Отговор #295 -: Април 26, 2008, 13:17:20 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите.tzveta80 не се съмнявам, че ще чуеш сърчицето! Много щастие ти желая и след 9 месеца сладко бебче :bori_007:

Весели празници на всички!  :balk_40:
*
« Отговор #296 -: Април 27, 2008, 15:20:19 pm »
Милички, Доритка е вече пунктирана :)
Весело ми е, защото всичко мина като по мед и масло.
Изкараха 18 яицеклетки. Да видим сега колко ще оживеят.
Добре че беше Анито, да ми сложи абоката (не знам дали така се пише). Иначе щях да стана на решето. :)

Весел празник желая на всички ви и много много късмет.
« Отговор #297 -: Април 27, 2008, 15:57:19 pm »
Честит празник на всички
Доритка браво ти си герой.Аз бях с 16,и се оплодиха 12.
*
« Отговор #298 -: Април 27, 2008, 17:12:44 pm »
Дори, стискам палци! Дано всичко да е по вода-в този дъжд-няма начин!!!

Честит празник!
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #299 -: Април 28, 2008, 12:08:20 pm »
Христос воскресе !!!!
Мили момичета, на всички стискам палци!
Нека да има само усмивки , хубави новини , сълзи от радост и много , много бебчета!!!
 :bighug: :bfp1: preggo :babbycarrage: