0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Инвитро в АГ-Варна
« Отговор #220 -: Април 16, 2008, 12:47:20 pm »
Есента ще пробвам на естествен цикъл и ако не стане приключвам - писна ми ...

Къде, ако не е тайна?
Да не би във Варна да са почнали на ЕЦ?
« Отговор #221 -: Април 16, 2008, 13:05:45 pm »
Есента ще пробвам на естествен цикъл и ако не стане приключвам - писна ми ...

Къде, ако не е тайна?
Да не би във Варна да са почнали на ЕЦ?

Не знам - не съм питала. Ако не там, ще ида на друго място, но повече стимулации не искам!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #222 -: Април 16, 2008, 13:07:54 pm »
Аз доколкото знам, във Варна не правят.
Освен ако има някаква промяна.
*
« Отговор #223 -: Април 16, 2008, 13:18:01 pm »
знаеш ли дори не съм си мислила че ще е лесно за тези 10 год се убедих в това но наистина този преглед бе най кошмарния.първо беше на бързо за6тоте бърза6е за секцио кова4ев и когато каза 4е може и да няма смисъл инвитрото направо ме срина -може би има и друго решение но ни6то неказа за това.питам се какво правят моми4етата които имат из4ерпан яй4ников резерв -остават без надежда ли?
Трейси, миличка, не се отчайвай!Аз преди година бях в същото положение като теб! След първото инвитро,което правих при доктор Чернева, лека и пръст, и извадиха само 5 яйцеклетки, отидох да се уговарям за второ. В коридора срещнах доктор Александров и той ми каза, че няма смисъл да си даваме парите, ще трябва много силна стимулация, а е почти безнадеждно положението, отказваше ме от опита. Ние сме с много лош мъжки фактор, а аз с високо ФСХ. Върнах се вкъщи срината, ревове, депресия, почнах да пия Деанксит, за да мога да ходя на работа.А точно в този месец забременях естествено, направихме един единствен опит преди срещата с док., после не ни беше до това.За съжаление завърши с мисед- обяснявам си го с лекарствата,с това, че почти не се хранех и депресията. След това се съвзех и въпреки всичко се реших на втори опит, струваше ми към 8000лв, извадих още по-малко от първия път, спряха да се делят, после тръгнаха и сега съм в седмия месец.
 Доктор Александров и Ковачев са много добри, но политиката им е да не скриват от пациентите лошите прогнози, да казват всичко. Аз не съм убедена много в правилността на това, защото и психическата настройка е много важна, а  медицината не е като математиката и има неочаквани обрати. При условие, че не си правила икси досега, не е сигурно какъв отговор ще имат яйчниците. Мисли позитивно и в никакъв случай не се подавай на отчаяние! Стиснати палци от мен,не се предавай, миличка, успех!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #224 -: Април 16, 2008, 13:35:28 pm »
благодаря ти лилит за куража който ми вдъхна че винаги има надежда наистина много ти благодаря :bighug:
« Отговор #225 -: Април 16, 2008, 14:46:14 pm »
дано не се изказвам неподготвена, но доста се поинтересувах от темата за намаления яйчников резерв /имам фсх над горна граница и се подготвям за ин-витро през май/ и разбрах, че при такива случаи е по-добре да не се прилага много силна стимулация, защото от нея яйчниците един вид "блокирали". смятам като отида за сондажа на 25.04. да повдигна въпроса. а между другото, там как определят коя пациентка при кой доктор да е, не може ли да си избереш доктора
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #226 -: Април 16, 2008, 14:54:48 pm »
Снежка, раззбира се, че ти си избираш доктора и никой неможе да те накара да отидеш при друг ако не искаш.
Пожелавам ти всичко да е наред на сондажа:)
*
« Отговор #227 -: Април 16, 2008, 15:12:19 pm »
Мила Снежка ако ще правиш опита си във Варна няма как да ти приложат по-лека стимулация. Там всички са привърженици на "тежката артилерия".Особено пък при високо ФСХ. Успех ти желая  :D
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #228 -: Април 16, 2008, 15:51:16 pm »
дано не се изказвам неподготвена, но доста се поинтересувах от темата за намаления яйчников резерв /имам фсх над горна граница и се подготвям за ин-витро през май/ и разбрах, че при такива случаи е по-добре да не се прилага много силна стимулация, защото от нея яйчниците един вид "блокирали". смятам като отида за сондажа на 25.04. да повдигна въпроса. а между другото, там как определят коя пациентка при кой доктор да е, не може ли да си избереш доктора
Аз например реагирах по-добре първия път на дълъг протокол с лека стимулация. Освен това съм чувала, че жените с намален яйчников резерв имат по-добър отговор на по-евтините лекарства като Меногона.Във Варна обаче въобще не го уважават. Не знам доколко тези неща са верни и дано лекарите намерят най-правилния подход към всеки отделен случай!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
« Отговор #229 -: Април 16, 2008, 17:34:10 pm »
Здравейте и от мен.На мен също ми предстой инвитро и исках да попитам има ли определен ден от цикъла в който се прави сондирането.Д-р Козовски искаше да го направи сега на 21 което е в края на цикъла ми,но съпругът ми все още не е в България и ще се върне чак в края на месеца. Много искам да успеем сега да се впишем в графика, преди да излезе екипа в отпуска, септември ми се вижда толкова далече. дали ще има време.
« Отговор #230 -: Април 16, 2008, 17:44:48 pm »
Според мен не пречи да си направиш сондажа през това време...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #231 -: Април 16, 2008, 18:06:48 pm »
setakap, как така нито един ембрион? не мога да повярвам, каква може да е причината. много много съжалявам!!!
« Отговор #232 -: Април 16, 2008, 18:09:57 pm »
А може ли по всяко време на цикъла, защото когато се върне съпруга ми вече ще съм по средата на следващият цикъл и се чудя дали ако направим сондирането 5-6 май ще успеем да влезем в графика преди да излязат в ваканция. стимулацията след сондирането ли почва или когато ти дойде цикъла.ох вече съвсем се обърках.
*
« Отговор #233 -: Април 16, 2008, 19:55:30 pm »
Мила Снежка ако ще правиш опита си във Варна няма как да ти приложат по-лека стимулация. Там всички са привърженици на "тежката артилерия".Особено пък при високо ФСХ. Успех ти желая  :D
Не съм съгласна,че всички там са привърженици на силната стимулация(не говоря за случаите с високо ФСХ).
 При втория ми опит още от началото на стимулацията дозите ми бяха по-ниски(2 х 75 Гонал),та до самия и край - 9 дена общо. Д-р Александров реши,че няма нужда от по-силна стимулация,съдейки по това как реагирах първия опит,а и като цяло целта му беше да приложим протокол,който да е "по-щадящ"  и който бих понесла по-добре.
Този човек мисли изключително много за пациентите си,и повярвай ми,ако има изгледи да реагираш добре с по-малки дози,със сигурност не би ти предписал по-големи ей така просто.
« Последна редакция: Април 16, 2008, 20:00:41 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #234 -: Април 16, 2008, 20:04:23 pm »
аз не съм с високо фсх и пак сам на много еденици неразбирам :ask: сеткап как не е останал нито един ембрион какво се е случило
*
« Отговор #235 -: Април 17, 2008, 09:54:27 am »

Аз също не съм съгласна с това изказване, тъй като и моите дози са доста ниски, като самият д-р Александров ми каза, че трябва да внимаваме, защото чйчниците ми били много "яки" и ще реагират много добре.
*
« Отговор #236 -: Април 17, 2008, 09:58:11 am »
Аз също не съм съгласна с това изказване, тъй като и моите дози са доста ниски, като самият д-р Александров ми каза, че трябва да внимаваме, защото чйчниците ми били много "яки" и ще реагират много добре.
Точно,точно - същата работа съм и аз, Денди(винаги ме досмешава леко с това определение "яки" :D)

14.04.2009 - 5.12.2010
*
« Отговор #237 -: Април 17, 2008, 10:01:38 am »
Миличка Counterfeit самият док така се изрази, аз просто цитирах  :lol:
*
« Отговор #238 -: Април 17, 2008, 10:05:35 am »
Денди - и аз това имах предвид,понеже и за мен така се е изразявал :lol:
 :hug2:

14.04.2009 - 5.12.2010
« Отговор #239 -: Април 17, 2008, 11:31:03 am »
Здравейте момичета!Нека и аз се запиша във вашата темичка-от днес започнах пурегона,досега си биех декапептил,на 21.04 съм на преглед при Александров-това ще ми е второ ИКСИ.Пожелавам успех на всички момичета в процедура-нека тази пролет се окаже доста бебеносна.