Здравеите през 2005 г кондидастах ме за инвитро през НЗОК,отговора не закъсня одобренисме,Още не сме почнали по други причини,Но моя въпрос ене опасно не крие ли риск от странично действие ,не говоря за надебеляване и от този род,Х ладилникът ми е пълен с35 инджекции а доктора каза че може и да не стигнат,Някои ако е чел или знае нещо да пише
Миличка, надявам се до този етап, вече да имаш тази информация. От личен опит мога да ти кажа следното: Gonal F (многото ампули) се бият по 3 на ден, като текущо ще ти проверяват зреещите фоликули (брой, размер и т.н.). Цялото количество ампули стигат ако не се лъжа за 10тина дни, период, за който фоликулите може и да не са достигнали до необходимия за последващата процедура размер и се налага продължаване на стимулацията. Това е причината твоя доктор да ти каже, че може и да не стигнат.
А за страничните ефекти изощо не мисли. Аз имах известна доза неразположение, бях хиператимулирана (бяха узрели над 20 фоликула и след пункцията имах 20 огромни кисти в корема), но въпреки това съм бременна 14 седмица благодарение на IVF процедурата и то от първия път.
Така че успех! Стискам палци на всеки който е тръгнал по този път!