0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Резултат от цветна снимка
« -: Март 06, 2008, 18:30:23 pm »
Здравейте!
Незнам дали това е правилното място (като тема във форума), но искам да попитам:
Някой знае ли какво точно означава:

Матка - в синистропозицио и хиперантефлексио.

И:
Възможно ли е забременяване по "нормален" начин(т.е. само със секс) при:
Тръбите са значително нагънати, разширени в ампуларните части, пропускат к.м. в кор. кухина - проходими,

или да минаваме на варианта Инсеминация?

РР: Спермограмата е ОК, има овулация(установена с гинекологичен преглед)
Re: Резултат от цветна снимка
« Отговор #1 -: Март 06, 2008, 19:00:31 pm »
Здравейте!
Незнам дали това е правилното място (като тема във форума), но искам да попитам:
Някой знае ли какво точно означава:

Матка - в синистропозицио и хиперантефлексио.

И:
Възможно ли е забременяване по "нормален" начин(т.е. само със секс) при:
Тръбите са значително нагънати, разширени в ампуларните части, пропускат к.м. в кор. кухина - проходими,

или да минаваме на варианта Инсеминация?

РР: Спермограмата е ОК, има овулация(установена с гинекологичен преглед)
това означава,че матката е изместена вляво другия термин не го помня..!тръбите нагънати/по трудно достигат предполагам сперматозоидите,но все пак ще достигнат до горния края където става евентуално оплождане.. чувала че проблем са само големите ампуларни разширения..обсъди диагнозата с доктора,който ти е правил снимката той ще ти обясни най-добре за какво става въпрос..
УСПЕХ плами
« Последна редакция: Март 06, 2008, 19:05:59 pm от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #2 -: Март 09, 2008, 10:21:47 am »
Ако това е така наречените нагънати тръби,може да се забременее, ама по-трудно по естествен начин.Аз съм само с една тръба,нагъната и доста дълга и лекарката ми каза че може би това е причината да не успея 4 години.
Лошото е че не ми го каза като направи снимката, а след инвитрото което направих.
« Отговор #3 -: Март 09, 2008, 17:01:53 pm »
Благодаря за включването, момичета!
Тази терминология направо ми взема акъла.Голямо търсене беше в нета, така и не открих точните наименования (може би трябва да ги търся на латиница, но пък незнам как точно се изписват).
Това, че матката е изместена вляво доктора ми го каза в момента, в който прави цветната снимка и след приключване на процедурата със снимката каза, че ще я "издърпа" в нормално положение.
Заради "нагънатите" тръби по всяка вероятност ще пробваме с инсе.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Март 09, 2008, 17:42:25 pm »
Благодаря за включването, момичета!
Тази терминология направо ми взема акъла.Голямо търсене беше в нета, така и не открих точните наименования (може би трябва да ги търся на латиница, но пък незнам как точно се изписват).
Това, че матката е изместена вляво доктора ми го каза в момента, в който прави цветната снимка и след приключване на процедурата със снимката каза, че ще я "издърпа" в нормално положение.
Заради "нагънатите" тръби по всяка вероятност ще пробваме с инсе.
да се издърпа матка??? 8O........може да се  издърпа чекмеджето докрай,но не и матка,поне аз така знам :lol:,при кой лекар ходиш?
*
« Отговор #5 -: Март 09, 2008, 18:15:21 pm »
Аз имам обърната матка.Като си гледах цветната снимка по-скоро ми се струва доста наклонена на една страна, ама така му викат-обърната. Никой не ми е казал че може да се намести,пък и не е пречка за забременяване и износване.
При тебе какво налага такова "издърпване"?
« Отговор #6 -: Март 10, 2008, 09:13:25 am »
Аз имам обърната матка.Като си гледах цветната снимка по-скоро ми се струва доста наклонена на една страна, ама така му викат-обърната. Никой не ми е казал че може да се намести,пък и не е пречка за забременяване и износване.
При тебе какво налага такова "издърпване"?
незнам как изглежда на снимката,но обърнатата матка си е назад/нормалната позиция е напред/..това си го знаем всички,де :D!има възможности да е изместена вляво/синистра/ или вдясно/декстра/,незнам обаче дали неможе да е комбинирано изместване-назад и встрани да кажем  :ask:,това не съм се интересувала честно казано въпреки че сега ми стана много любопитно и интересно/няма да се учудя ако моята се окаже и встрани освен назад..и без това май е и двурога  :lol:,та кво пречи да е и на една страна/..чувала съм че при по-малки измествания е възможо да се намести/включително и дори да е назад/!при моята например/назад е/ ми казаха,че не помръдва напред изобщо..сякаш нещо я държи/може да са страствания..или някаква друга причина/,а е и много обърната  :lol: ..
тъй че явно си зависи какъв е ъгъла на отклонение,а предполагам и причината да не е в нормалана позиция също е от значение/за обърната може да е вродена,може да е след раждане изместена,от травма,от слаби лигаменти в тазова кухина..и т.н./
това май е всичко,което аз знам по-въпроса :oops:,но скоро ще разбера повече :lol:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #7 -: Март 10, 2008, 09:30:39 am »
Любопитке,като разбереш повече пиши,че и аз от години търся повече инфо за това,но не намерих а ми е интересно. :)А дали твойта е наляво или надясно освен другото, се вижда при цветна снимка ако имаш такава.
« Отговор #8 -: Март 10, 2008, 09:45:03 am »
Любопитке,като разбереш повече пиши,че и аз от години търся повече инфо за това,но не намерих а ми е интересно. :)А дали твойта е наляво или надясно освен другото, се вижда при цветна снимка ако имаш такава.
след десетина дни ще имам :wink:!та и аз ще видя как е положението,че засега имам само направена хидротубация и съответно аз не съм видяла кое как изглежда :lol:!
а за другите неща ще поразпитам след цветната снимка и ще пиша..
*
« Отговор #9 -: Март 10, 2008, 09:51:25 am »
Любопитке,знаеш ли че позата за секс при обърната матка е различна? :lol: :lol: :lol:Лекарите препоръчват жената на колене и мъжа отзаде,а след това стоене по корем с възглавница под корема. Аз това го научих преди три дни,след 4 години опити с неправилни пози.
« Отговор #10 -: Март 10, 2008, 10:02:41 am »
Любопитке,знаеш ли че позата за секс при обърната матка е различна? :lol: :lol: :lol:Лекарите препоръчват жената на колене и мъжа отзаде,а след това стоене по корем с възглавница под корема. Аз това го научих преди три дни,след 4 години опити с неправилни пози.
:lol: :lol: :lol:знам го и още как..аз и с по две възглавници под корема съм лежала...даже по към таза ги измествам,за да се наклони повече матката напред..ама те на..пак нестава!!!
*
« Отговор #11 -: Март 10, 2008, 11:06:31 am »
На латински мисля че са  sinistropositio и hiperanteflexio
но не съм 100% сигурна. ако искаш виж във форума "Здружение Зачатие", там има терминология. Успех!!
« Отговор #12 -: Март 10, 2008, 21:42:35 pm »
единия термин наистина означава че е в ляво матката, а другия мисля че е "превита". Но пак не съм 100% сигурна.
« Отговор #13 -: Март 10, 2008, 21:59:07 pm »
Да, синистропозицио означава "разположен в ляво" . "Хиперантефлексио" общо взето означава повече от нормално прегъната напред. А това с "наместването" направо ме изуми 8O

« Отговор #14 -: Март 10, 2008, 22:40:36 pm »
И аз съм с обърната матка ,,и знаете ли , след кекс съм на челна стойка и стоя така колкото мога ,но......резултат няма все още  :lol:
« Отговор #15 -: Март 11, 2008, 10:00:40 am »
и аз така знам,че hiperanteflexio би трябвало да е нормалната и позиция напред,но с по-голям (hiper)градус на ъгъла на сгъване...flexio-сгъване!
обаче сме едни разкодировачки  :lol: на диагнозите.. :lol:
« Отговор #16 -: Март 11, 2008, 11:16:17 am »
даааа. Наредихме пъзела май :ballons:
*
« Отговор #17 -: Март 11, 2008, 11:27:43 am »
Направо сте невероятни. Добре че мойта лекарка използва прости термини като ми съобщава нещо,че иначе щях да се побъркам с подобни думички.
« Отговор #18 -: Март 11, 2008, 11:38:30 am »
Това с "издърпването" незнам дали аз не бъркам нещо, та да обърквам и вас.
След ЦС имах леки постоянни болки ниско вляво за около 3-4 дни.
А от около 3 месеца, горе-долу по едно и също време (около 10-12,13 ден от МЦ) получавам силна, пронизваща болка (пак ниско вляво) за секунда или две и след това все едно нищо не се е случило.

А какво да правя за това, че е "прегъната" или " повече прегъната" матката ???
« Отговор #19 -: Март 11, 2008, 14:16:12 pm »
Това с "издърпването" незнам дали аз не бъркам нещо, та да обърквам и вас.
..А какво да правя за това, че е "прегъната" или " повече прегъната" матката ???
незнам дали ти правилно си разбрала за "издърпването" ,но има случаи в които е възможно наместване на мтаката,ако отклонението е малко!!така съм чувала от лекари!!(колко е вярно обаче честно казано незнам  :oops:)
А що се отнася до това,че е по флектирана..май пак е най-добре да говориш с лекаря ти  :?(не се притеснявай поне е в нормалната си позиция напред-а не като при нас дето е назад  :lol:)
Чисто логически като разсъждавам-при по свита напред матка,вероятно е по труден достъпа на сперматозоидите през шийката..така си го представям аз ...(да неговорим пък за обърната,но при нея както вече и пуки отбеляза просто се сменя позата при секс!)