Аз имам обърната матка.Като си гледах цветната снимка по-скоро ми се струва доста наклонена на една страна, ама така му викат-обърната. Никой не ми е казал че може да се намести,пък и не е пречка за забременяване и износване.
При тебе какво налага такова "издърпване"?
незнам как изглежда на снимката,но обърнатата матка си е назад/нормалната позиция е напред/..това си го знаем всички,де
!има възможности да е изместена вляво/синистра/ или вдясно/декстра/,незнам обаче дали неможе да е комбинирано изместване-назад и встрани да кажем
,това не съм се интересувала честно казано въпреки че сега ми стана много любопитно и интересно/няма да се учудя ако моята се окаже и встрани освен назад..и без това май е и двурога
,та кво пречи да е и на една страна/..чувала съм че при по-малки измествания е възможо да се намести/включително и дори да е назад/!при моята например/назад е/ ми казаха,че не помръдва напред изобщо..сякаш нещо я държи/може да са страствания..или някаква друга причина/,а е и много обърната
..
тъй че явно си зависи какъв е ъгъла на отклонение,а предполагам и причината да не е в нормалана позиция също е от значение/за обърната може да е вродена,може да е след раждане изместена,от травма,от слаби лигаменти в тазова кухина..и т.н./
това май е всичко,което аз знам по-въпроса
,но скоро ще разбера повече