0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Темата на бременните - 20 част
« -: Март 06, 2008, 11:38:41 am »
На мен се пада честта и удоволствието да открия 20-тата поредна тема на бременните.
Поздравления на всички новоприсъединили се!  :balk_47: Оформя се страхотна групичка и пожелавам на всички безоблачна и щастлива бременност.  :bighug:

Аз се отказах от пътуването и в крайна сметка почувствах голямо облекчение.

Относно козметиката за бременни ползвам за лице много висок фактор слънцезащитен крем Vichy Capital Soleil 50+. За сега съм много доволна. Тъй като кожата на лицето много ми се изсуши, след като попие слънцезащитеният крем отгоре си нанасям и дневен по-мазен крем. Не знам дали е правилно, но аз така се чувствам най-добре.

От вчера ползвам мляко за тяло Mustela против стрии. Още нямам впечетления, освен че мирише хубаво и попива добре. Показано е и с какви движения да се нанася на корема, краката и гърдите, което доста улеснява.

Момичета, някой водил ли си е ЖК в Токуда? Аз не мога да си намеря нормален гениколог, който да ме следи редовно. Бях при д-р Колева, но не съм особено впечатлена. След д-р Персенска и д-р Стаменов просто никой не ми се вижда приемлив  :balk_144: А последния път за едно УЗИ чаках 4 часа в Малинов и вече ми е неудобно, пък така и така трябва вече да се запиша някъде, където се предполага, че ще раждам...

Извинете за дългия пост! Успешна седмица на всички  :balk_7:
« Последна редакция: Март 06, 2008, 11:43:07 am от Bijou »
*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #1 -: Март 06, 2008, 11:55:36 am »
Аз ходех при Евтимова по ЗК, но понеже и аз след Стаменов бях свикнала на повече грижи, се записах и платено при Лазарова (ЖК-15 лв с УЗ). Добри впечатления имам от Кирякова, която след като родих идва на визитация и беше много внимателна. Най-много се записват при Диков, но доколкото разбирам, напоследък е много ангажиран.
*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #2 -: Март 06, 2008, 12:12:00 pm »
Честита нова темичка!!! :)
Да се напълни бързо с много бременелки,
А на бременелките лека да е бременността!
На момичетата, които са на финала леко раждане,
здрави бебета и много красиви емоции!!!
*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #3 -: Март 06, 2008, 12:19:59 pm »
Благодаря ти, Ани! И аз съм се записала на платен прием при Диков с идеята евентуално да раждам при него, но часът ми е за края на април - наистина е много натоварен.
Аз търся някой добър гениколог, който оперативно да ме следи на ЖК, да мога да ходя по-често, да ми пуска изследвания, да обеснява подробно  и т.н. :D Кирякова наистина изглежда симпатична в сайта им. Да взема да я пробвам...
« Последна редакция: Март 06, 2008, 12:21:39 pm от Bijou »
*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #4 -: Март 06, 2008, 12:27:10 pm »
Честита ни нова темичка!
На всички лека бременност и много усмивки.

И чакаме да се присъединят още нови бъдещи майчета. :D

Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #5 -: Март 06, 2008, 12:43:28 pm »
Bijou , аз соколкото знам първо се нанася дневния крем и върху него се нанася слънцезащитния.

*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #6 -: Март 06, 2008, 13:29:22 pm »
Bijou, аз раждах при д-р Диков и впечатлението ми е, че е прекалено зает, за да може да обърне подобаващо внимание на всичките си пациентки. не се съмнявам в професионализма му, със сигурност е много добър и с много опит, но от отношението му не бих казала, че съм във възторг :) може би и аз се бях "разглезила" от отношението и вниманието на д-р Владимиров (който всъщност едва ли е по-малко ангажиран).
от престоя ми в болницата най-много ми хареса д-р Кирякова и си ходя при нея на прегледи след раждането.

Честита ви нова темичка, лека и безобачна бременност и много нови бременелки да се присъединят!

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #7 -: Март 06, 2008, 16:45:53 pm »
Честита нова темичка!!!
Дай Боже много нови попълнения да има!!!
На всички бременелки желая лека бременност!
На момичета наближили финала,нека той да е безпроблемен и
скоро да си гушкат живи и здрави съкровища!

Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #8 -: Март 06, 2008, 17:25:59 pm »
Pippi, д-р Владимиров д-р Диков ли препоръчва за раждане? Аз мислех да го питам вчера, но реших, че е рано и го оставих за другия месец. Обаче щом Диков е толкова ангажиран, май трябва да се действа по-отрано.
*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #9 -: Март 06, 2008, 17:32:19 pm »
Честита нава тема!
Да се напълни с много нови мами и бебета!
*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #10 -: Март 06, 2008, 17:41:25 pm »
Абе така като се замисля, ще взема и аз да се запиша при Кирякова. Наистина останах с много добри впечатления от нея. Герганова също обяснявше и беше внимателна, но понеже попаднах на нея по време на раждането и явно я събудих, беше малко кисела, та затова не можах да я харесам толкова. То няма начин в 02ч. през нощта да ме посрещне с ентусиазъм, предвид седалищното предлежание на бебката и всички останали показания за секцио... :?
Диков най-малко го видях да си следи родилките. Влезе веднъж за задължителната визитация и още веднъж да пита "момичета, как сте?", но иначе винаги като съм го срещала и преди, из кабинета за ЖК, е бил ведър и добронамерен. Лощото е само, че няма време...

Предния път пропуснах да пожелая темичката да се пълни само с новини за големи кореми! :)
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #11 -: Март 06, 2008, 18:27:39 pm »
Честита ни нова темичка момичета. С пожелания да продължава да се пълни с все повече бъдещи мами.
Момичета мен ме хвана страхът и параноята от нещо и сега мира не ми дава. Значи ние живеем на квартира и от доста дълго време имахме проблем с банята, мухъл по тавана и падаща стара боя, подобна беше ситуацията и в спалнята с падаща боя и гипс. Просто бебчо наближава да се роди, немога да си позволя да живея с малко дете в такова състояние и вчера дойде един майстор да оправи банята и стените в спалнята. Накрая той боядиса банята с блажна боя. Знаете как неприятно мирише. След като той приключи и си тръгна аз веднага излязох навън за 2 часа за да не дишам изпаренията от прясна боя. След като се прибрах, немеришеше толкова силно, но все пак имаше миризма на блажна боя. Тук в Канада при някои апартаменти между стаите няма врати така е и нашия апартамент има врата само на спалнята. Мъжа ми спа в спалнята а аз спах във всекидневната и уж затворих банята да не ми мирише, но все си се усещаше миризма, а и апартаменчето ни е малко. Сега се притеснявам може ли да се случи нещо с бебо, дали съм го натровила, дали ще му стане нещо, защото все още си понамирисва леко. Четох из интернет че продължително излагане на миризми от блажна боя може да доведе до разни увреждания и сега съм в паника. Не съм била в пряк контакт с боята, не съм боядисвала аз и не мисля, че това е продължително излагане, но все си има изпарения които ме тревожат. Какво мислите момичета, дали има опсаност да съм навредила имате ли опит с такива ситуации.
Много се притеснявам.
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #12 -: Март 06, 2008, 19:23:50 pm »
Bijou, така ти се радвааааааааам! Помня колко беше тъжно след успешната юлска серия, а при теб не се получи въпреки всичко. Много съм щастлива, че вдигна бързо глава и отново опита и Бог те благослови! Дано всичко е наред с теб и бебенцето и бременността ти да е лека! Обикновено д-р Стаменов насочва за ЖК към Тина Киркова, до скоро насочваше към д-р Гергов /лично аз съм доволна, но има спорни мнения/, а отскоро и д-р Ташков. Поне с тях знаеш, че няма да ти направят проблем за болничен, изследвания и т.н. Аз съм при д-р Гергов и пълни кръвни изследвания и урина ми се пуска всеки месец, всеки месец имам УЗ,за болничните - никакви проблеми. Самият доктор и акушерките ме питат кога са ми прегледите в Малинов за да ми планират консултацията, така че да има не повече от две седмици между прегледите.
*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #13 -: Март 06, 2008, 19:46:49 pm »
Аз лично не бих отишла в Т.Киркова, но може би има значение кой и при кого те праща там. Наскоро познат ми се оплака, как си е платила пакета за ЖК консултация там и като отишла със силни контакции, са я размотавали напред назад, без да и помогнат. Да не говоря за съвсем пресен случай, когато на друго момиче са му изтекли водите в 8 месец и са я държали един ден, преди да направят секциото, като са отказали да пристъпят към действия, преди да се внесат парите... 8O
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #14 -: Март 06, 2008, 20:05:54 pm »
Момичета,искам да ви благодаря за подкрепата,която ми оказахте по време на моята бременност и най-вече на финала!!! :bighug:
Да благодаря на Лара,че ви е съобщила  най-хубавата новината за мен-роди се синът ми Тодор на 01.03.08,с помоща на д-р Даскалов в клиника Селена!!!
Искам да им изкажа огромни благоданости на него и всички от АГ-клиника Селена!
Както можете да предположите секциото беше по спешност,оказа се че имам разкритие и запознала родова дейност,причинена от инфекция,заради това аз и малкия бяхме на антибиотици в болницата.Но най-важното е,че всичко завърши благополучно и от вчера сме си вкъщи!
Искам да пожелая на всички бременни мами,най-леката бременност и най-безпроблемното раждане на света!!!А на кандидат мамите в най-скоро време да видят двете чертички и да бъдат много,много щастливи!!! :bighug:



*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #15 -: Март 06, 2008, 20:28:37 pm »
Добре до6ла отново станкова радвам се ,4е вси4ко е минало добре за теб и беб4ето  :)
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #16 -: Март 06, 2008, 20:42:48 pm »
Честита ни нова тема !!!
Сланчегледче не се шашкай,бойте който се използват са не токсични и обикновенно не миришат но в предвид бременоста .......какво да се прави чуствителни сме си  :lol:
След като преспа имаше ли подуване на лице или нещо подобно ?
Аз съм в САЩ и тук като си на квартира не ти позволяват да си боядисваш с каквото ти падне и са много стриктни .......споко нищо му няма на бебчо а и на теб надявам се !!!! :)

Станкова да тие честит Тодор!!!
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #17 -: Март 06, 2008, 20:50:22 pm »
4естита нова тема и от мен с пожелания за много нови попълнения,много хубави новини,и мнооого здрави беб4ета!!!
Станкова радвам се 4е сте си ве4е вкъщи и вси4ко е добре с теб и малкия юнак, пожелавам ти и за напред да е така!!!
*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #18 -: Март 06, 2008, 21:16:16 pm »
Pippi, д-р Владимиров д-р Диков ли препоръчва за раждане? Аз мислех да го питам вчера, но реших, че е рано и го оставих за другия месец. Обаче щом Диков е толкова ангажиран, май трябва да се действа по-отрано.

да, поне на мен ми препоръча него. няма значение кога ще му се обадиш, като му кажеш, че д-р владимиров те праща, не чакаш месец за час, може да се видите още на следващия ден или когато ти решиш. в това няма никакъв проблем :)
друг е въпросът за вниманието - всеки път на прегледите му казвах, че съм пациентка на д-р Владимиров, питаше ме дали съм с инвитро, аз му обяснявах, че съм имала други проблеми и така... по време на раждането ми се накара, че не съм му казала, че съм имала стерилитет, щото той ако знаел, иначе щял да процедира. така че ако ходиш при него, наблегни на това ;)
иначе пак казвам - в професионализма му не се съмнявам.

Станкова, честит син! да е жив и здрав и много да ви радва![/
color]
« Последна редакция: Март 06, 2008, 21:18:25 pm от Pippi »

*
Re: Темата на бременните - 20 част
« Отговор #19 -: Март 06, 2008, 21:49:23 pm »
Станкова честита ти радост! Да сте здравички и много щастливи цялото семейство! Весело и безгрижно детство на малкия Тодор!  :balk_16: