Адски съм доволна от себе си, че сам сама проучих, организирах и вече съм горд собственик на 20 броя
Gonal-F 75, които ми излязоха на цена
43.83лв. срещу 79лв тук във Варна.
За тези, които се интересуват, ето и подробностите:
Попаднах на румънски бус с надпис на някаква фармацевтична фирма. И проверих цената в сайта им - по аптеките в Румъния (специално на тази верига) цената беше 75.03RON.
Написах мейл, отговориха ми след 2 дни, че могат да ми доставят количество в Мангалия - град на 12км от границата и на 120 км от Варна. Идеално! Купих си леи от тук (по 0,54лв с връзки обаче, иначе са по 0,63лв), организирах пътуването и така се сдобих с Gonal-F 75 на гореспоменатата фантастична за мен цена. За рецепта питах предварително - не ми беше нужна.
Румънката, която ми отговори беше безкрайно мила и любезна. Също толкова мили бяха момичетата и в аптеката. Допълнителния разход излезе около 55лв за винетки, гориво и всичко останало. И си направихме една разходка в слънчев ден.
Много се страхувах, че може да са менте, че може да са нелегални - нищо подобно! В аптеката ги извадиха от хладилник - явно не падат от небето. Кутиите са с надписи на БГ и Румънски, пише си, че са за нашия пазар и за румънския, имат си срок на годност 08/2009, имат си листовка на пациента на БГ... всичко си им е както трябва. Бях се подсигурила с хладилна чанта, за да не се пекат в колата, все пак вече е топличко. И това е!
А в БГ какво?!?! Безобразие е от 58лв цената да се качи на 79лв. Гавра е! Вместо да ни подпомагат, печелят на наш гръб. Ами като е така, ей я Румъния - на 2 крачки. Че са и мили хората... Колкото и да съм ЗА подкрепа на българския бизнес, не съм толкова богата, че да печелят за сметка на нещастието и безпомощността ми.