0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Успех на всички с инсеминации през март и k
« Отговор #240 -: Април 02, 2008, 21:56:39 pm »
Да ви кажа нещо весело. Мъжът ми сега гледал по Дискавъри как осеменяват прасе и каза, че спермата на нереза била около 200 мл. И аз му казах да бяга да произвежда такова количество, че няма начин с толкова сперматозоиди да не стане нищо. Че това е най-сигурният метод за забременяване :-)

Е, посмяхме се вкъщи, надявам се и вас поне малко да съм ви развеселила.
« Последна редакция: Април 02, 2008, 22:03:41 pm от Meggy »

*
Re: Успех на всички с инсеминации през март и април!
« Отговор #241 -: Април 02, 2008, 22:25:07 pm »
Да ви кажа нещо весело. Мъжът ми сега гледал по Дискавъри как осеменяват прасе и каза, че спермата на нереза била около 200 мл. И аз му казах да бяга да произвежда такова количество, че няма начин с толкова сперматозоиди да не стане нищо. Че това е най-сигурният метод за забременяване :-)

Е, посмяхме се вкъщи, надявам се и вас поне малко да съм ви развеселила.

:balk_47: :a_pig_01: :balk_50:
*
« Отговор #242 -: Април 02, 2008, 22:28:30 pm »

*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
« Отговор #243 -: Април 03, 2008, 07:03:02 am »
иискам да ви попитам днес ми е 14 ден от инсето и сутринта си пуснах уринен тест и има втора черта само че е по розова незнам дали не е от лекарствата кажете,ужасно се ошашках
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #244 -: Април 03, 2008, 07:25:53 am »
иискам да ви попитам днес ми е 14 ден от инсето и сутринта си пуснах уринен тест и има втора черта само че е по розова незнам дали не е от лекарствата кажете,ужасно се ошашках
ако през тези 14 дни не си слагала Прегнил,теста ти е положителен! :D
*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
« Отговор #245 -: Април 03, 2008, 07:48:57 am »
слагах прегнил
« Отговор #246 -: Април 03, 2008, 10:05:08 am »
да се отчета и аз:
Вчера мина и нашето поредни инсе. Половинката е с 29 млн.,  90 % подвижни / това са му обичайните показатели :) /, а аз бях спукала фоликула. Инсето направи др. Димитрова. Беше много мила.
 От днес започвам да си слагам утогестана сутрин и вечер по 2, а по една на ден ще е инжекцията фраксипарин / ако се пише така де :) / ще се наложи да се науча сама да си ги слагам, а аз изпадам в ужас от инжекции.
Незнам защото са ми много опитите вече или защото е на естествен цилъл, но този път ми е едно.... все едно не ме интересува много много какво ще стане.....
Теста се пада да е в деня на годишнината от сватбата , дано да ми е на късмет.
*

lawyer

« Отговор #247 -: Април 03, 2008, 10:30:54 am »
На всички, които чакат резултати, пожелавам от все сърце да се похвалят и да разкажат тук с големи букви как се чувстват при вида на  :bfp:
Утре започваме да следиме ову-то, на мен ми е за пръв път и много се вълнувам, дали ще стане ... при нас спермограмата е малко под нормите за подвижност и морфология иначе останалите показатели за обем, концентрация и брой са си добре.
Чета какво ли не по темата, ама ми убягва отговорът на въпроса доколко е възможно без стимулация при инсеминация резултатът (дай боже положителен) да е многоплодна бременност?
« Последна редакция: Април 03, 2008, 11:47:42 am от lawyer »
« Отговор #248 -: Април 03, 2008, 10:52:59 am »
Бисерче: на цветница ли се пада да се хвалим. Ех, как ми се иска да е така, майка ми има имен ден и мисля, че няма да има по-хубав подарък за нея от това да и кажа такава новина. Май сме доста по едно време да се хвалим, а :-)??? Хич не ми се иска да ми закъснява от утрогестана, а и да не забравя да ви питам. От кой ден след инсето ви каза док да слагате утрогестан, защото на мен двамата доктори ми казаха различно?
Ами около ЦВЕТНИЦА мила се пада /горе-долу/, то и моята мама тогава има имен ден, а предният ден и е рождения, та ни чака двоен, а защо не и троен  :lol: празник. Наистина това би било перфектния подарък. Пожелавам го и за двете ни!!!
Прогестеронови препарати трябва да се прилагат след доказано- минала овулация /доколкото знам/, т.е. ако инсето е било на спукан фоликул - веднага след него може да пиеш, ако е било на неспукан - следва преглед, доки да види че се е спукал и тогава пиеш прогестерон. Това е.
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #249 -: Април 03, 2008, 11:00:40 am »

Чета какво ли не по темата, ама ми убягва отговора на въпроса доколко е възможно без стимулация при инсеминация резултатът (дай боже положителен) да е многоплодна бременност?

Доколкото при обикновена бремнност. Многоплодна бременност при стимулация може да се получи от това, че се образуват повече от един фоликули, годни за оплождане. На естествен цикъл обаче обикновенно има един доминантен фоликул, така че вероятността е малка. т.е. точно толкова, колкото и при нормалното забременяване! Ако в рода имате близнаци може и да станат :) Ако греша нека някой ме поправи или допълни!
Момичета аз също се присъединявам към вас. Този месец проследявахме фоликулите, засякохме овулация. И въпреки че не направихме инсе, доктора каза че всичките ми показатели този месец са супер и може и да се получи по естествен път. Ако не стане май месец ще правим инсе!!!
Засега обаче аз се надявам и си чакам. Дано да ме подмине около 13, 14 април!!!! Както и всички вас!!!!
Чета ви редовно и ви стискам мнооого палци!!!!
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #250 -: Април 03, 2008, 11:27:57 am »
Здравейте момичета, моето инсе се отлага за месец май, защото докторът ще отсъства в дните, които се пада да се направи.
Въпросът ми е, че докторът ми предписа дуфастон от 12-я ден преди инсето? Каза, за да не се образуват кисти? Аз по принцип нямам??? А и знам, че се приема след инсе.
Някой приемал ли е преди инсеминация дуфастон?
« Отговор #251 -: Април 03, 2008, 16:05:14 pm »
Здравейте момичета, моето инсе се отлага за месец май, защото докторът ще отсъства в дните, които се пада да се направи.
Въпросът ми е, че докторът ми предписа дуфастон от 12-я ден преди инсето? Каза, за да не се образуват кисти? Аз по принцип нямам??? А и знам, че се приема след инсе.
Някой приемал ли е преди инсеминация дуфастон?
Игълче, защо не направиш консултация и с друг лекар, странно ми звучи това, което ти е предписал, но ... Ако му имаш доверие, пий го, знам ли???
Аз лично не съм приемала дуфастон преди инсе.
 :crossfingers: каквото и да решиш, но аз когато се чудя за нещо такова се консултирам поне с още двама лекари и тогава взимам решение, като поемам за него отговорността си.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #252 -: Април 03, 2008, 16:20:32 pm »
А какво ще стане, ако изобщо не го пия. Не виждам смисъл след като преди това не съм го приемала. Малко звучи като самолечение, но в крайна сметка какво губя.
*
« Отговор #253 -: Април 03, 2008, 18:45:50 pm »
Бисерче: на цветница ли се пада да се хвалим. Ех, как ми се иска да е така, майка ми има имен ден и мисля, че няма да има по-хубав подарък за нея от това да и кажа такава новина. Май сме доста по едно време да се хвалим, а :-)??? Хич не ми се иска да ми закъснява от утрогестана, а и да не забравя да ви питам. От кой ден след инсето ви каза док да слагате утрогестан, защото на мен двамата доктори ми казаха различно?
Ами около ЦВЕТНИЦА мила се пада /горе-долу/, то и моята мама тогава има имен ден, а предният ден и е рождения, та ни чака двоен, а защо не и троен  :lol: празник. Наистина това би било перфектния подарък. Пожелавам го и за двете ни!!!
Прогестеронови препарати трябва да се прилагат след доказано- минала овулация /доколкото знам/, т.е. ако инсето е било на спукан фоликул - веднага след него може да пиеш, ако е било на неспукан - следва преглед, доки да види че се е спукал и тогава пиеш прогестерон. Това е.

Ами аз като ходих в неделя да ме види ми се беше спука фоликула и вутреки това каза да почна от вторник. Уфффффф, дано не съм закъсняла със започването :-(

« Отговор #254 -: Април 03, 2008, 19:36:07 pm »
Меги, спокойно, не си закъсняла. Прогестерон се пие при доказан негов дефицит в лутеалната фаза,или - доки го предписва след направена процедура "за всеки случай" т.е. като пиеш препарата, доки се "застрахова". В случай на оплождане /ДАЙ БОЖЕ/ прогестерона помага за захващането на ембриончето. Написала съм по-нагоре какво ми е казал доки за пиенето на прогестерона, аз изпълнявам.   

Игълче, нищо няма да ти стане ако не го пиеш дуфастона, но това е твое решение и съответно ти поемаш отговорността си. Ако искаш моето мнение, какво бих направила - ще ти го кажа.
*
« Отговор #255 -: Април 03, 2008, 20:06:58 pm »
Меги, спокойно, не си закъсняла. Прогестерон се пие при доказан негов дефицит в лутеалната фаза,или - доки го предписва след направена процедура "за всеки случай" т.е. като пиеш препарата, доки се "застрахова". В случай на оплождане /ДАЙ БОЖЕ/ прогестерона помага за захващането на ембриончето. Написала съм по-нагоре какво ми е казал доки за пиенето на прогестерона, аз изпълнявам.   

Прочетох какво си писала, но това допълнително ме успокои. Знам, че се застраховат, ама си викам дали пък не съм изпшуснала нещо и затова попитах, пък и като съм на естествен цикъл и съвсем се притеснявам, но гледам да е все пак малко.

Мерси, Бисерче!

« Отговор #256 -: Април 03, 2008, 23:53:12 pm »
 Меги, :lol:  :bighug: :balk_21: и пожелания за :bfp: !!!
*
« Отговор #257 -: Април 04, 2008, 10:26:38 am »
Меги и от мен много  :crossfingers: :crossfingers: и пожелания за много положителни тестчета този месец за всички!!
 Меги, аз започнах да взимам утрогестан на втория ден след инсе-то при доказан спукан фоликул. Така , че не се притеснявай, той няма с какво да ти навреди. При мен обаче ми забави доста цикъла, едва днес на 4-ия ден откакто съм го спряла ми дойде. Но мисля , че това си е нормално.
 Игълче,за първи път чувам дуфастон да се предписва така,пила съм го винаги след ову. И аз като Бисерчето не бих го взимала по този странен начин без друго мнение
*
« Отговор #258 -: Април 04, 2008, 14:47:33 pm »
Здравейте и от мен  :)
аз доста отдавна се записах в темичката.
Имам едни колебания и бих искала да попитам нещо. Та вече минаха доста дни от инсеминацията и уринните тестове са все отрицателни, след всичкото четене из форума установих че е добре да направя кръвен такъв, въпроса ми е като отида в някоя лаборатория и кажа че искам кръвен тест за бременност дали ще ме разберат какво всъщност искам?
И се извинявам ако въпроса ми е глупав  :oops:
« Отговор #259 -: Април 04, 2008, 15:41:40 pm »
Ако си от София те съветвам да отидеш в Кандиларов. Резултата излиза след 1 час -от взимането на кръвта. Няма значение по кое време на деня се прави и дали си яла или пила нещо. Мисля, че цената беше около 21.00-22.00 лв.
А като кажеш че искаш да си направиш Бета ЧХГ ще те разберат. Успех