0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Мили момичета, говорено е по темата, знам, но в главата ми е пълна каша.
Имам толкова въпроси и чуденки, че не знам от къде да почна.

При нас, както знаете, проблема е мъжкия фактор.
Моят мъж, някакси се предаде.... Казва ми, че не може да ме дари с дете. И не иска да ме гледа как се мъча с тези стимулации за ИКСИ, и колко съм тъжна, че бебето не става.
Предлага ми да си намеря друг мъж.... 8O 8O 8O /представете си какво е в душата ми/, или да правим донорска инсеминация.
Аз се двоумя за това че успеваемостта не е висока.. Четох в "Samenbank Berlin" --
Успеваемост 40% - 3 опита;
            60% - 5-6 опита;
            80% - 8 опита.
Освен това няма да понеса повече стимулации. Каква е успеваемостта на нестимулирано инсе от донор (предвид, че спермата е замразена)??

Знам, че донора е анонимен, за снимка не мога и да си мечтая, но имам ли право да науча поне как изглежда, ръст, коса, очи, образование??
Мисля че за това законите са еднакви в Германия и в България.

Моля, ви споделете мнение и опит. Всяко такова ще ми е от помощ...
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Донорска инсеминация-опит, мнения, коментари
« Отговор #1 -: Март 03, 2008, 17:20:56 pm »
Здравей мила Ози!!!
Лично мое мнение е абсолютно за донорско инсе!Познавам момиче забременяло от донорска инсеминация и в момента си има вече прекрасна дъщеря.Мисля че от 2 опит успяха!!!И честно казано,в момента са много щастливо семейство! :D
« Отговор #2 -: Март 03, 2008, 17:27:22 pm »
Здравей. Имам познати, които успяха от втори опит с донорско инсе, мъжки фактор, както и дребни проблемчета при жената. Инсеминациите бяха стимулирани с Клостилбегит, успешната беше на 2 фоликула. Сега се радват на дъщеричка и дори мислят за второ донорско инсе.
От тях знам, че са избирали по външни белези на донора, за да прилича максимално на бащата. Имало е данни и за семейни заболявания.
  09.11.2007
*
« Отговор #3 -: Март 03, 2008, 17:27:30 pm »
Здравей, миличка!

Нямам опит в донорските инсета, но те съветвам /щом и твоето момче е съгласно/ да пробваш. По евтина и щадяща за организма процедура е.
Ние имаме 4 неуспешни инсета, но сме с мъжки фактор.

Каквото и да решиш ти пожелавам много късмет!
 :bighug:
*
« Отговор #4 -: Март 03, 2008, 17:29:50 pm »
Мъжете малко се поттискат от това че имат проблем и веднага реакцията намери си друг мъж или тн.Това го знам от опит.Тогава трябва да го обедиш 4е по никакъв начин не го смяташ за виновен и заедно да излезете от тази ситуация.Когато има синхрон и разбирателство нещата се получават.Пък и не ги гледай тези статистики-всичко е късмет и опит на добри специалисти.Коя подред ти е тази стимулация
*
« Отговор #5 -: Март 03, 2008, 17:34:55 pm »
Osiana,не видях колко опита си правила Икси.
Виж то мъжете винаги така говорят,но всеки има едно наум и иска свое детенце ти ще го постигнеш и ще си го износиш ще преживееш всички радости и мъки на една бременост и за теб това детенце е много по близко до теб защото си неговата майка,но за мъжа е различно.И ние сме говорили на тази тема винаги остава съмнение какво точно изпитва и чувства другия естествено,че той не може да се радва ако проблема е в него и ти се подлагаш на тези процедури,но помисли и реши сама ти най добре познаваш мъжа до теб.
*
« Отговор #6 -: Март 03, 2008, 17:36:17 pm »
Сега видях ти си правила само инсеминации направи поне един опит инвитро и не чети статистики.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #7 -: Март 03, 2008, 17:41:20 pm »
Мила Осиана, при нас със съпруга ми също има мъжки фактор (освен женския :)).И го разбрахме 3 дни преди той да тръгне на път за 4 месеца и аз да започна ИКСИ-то.Ние отидохме за Инвитро но се оказа, че ще е ИКСИ предвид проблема при него.Допреди това спермограмите ,които му бяха правили не излизаха "чак" толкова лоши.Той доста се отчая а и факта, че нямахме много време да мислим допълнително го подтиснаха.Още повече, че материала от него трябваше и да се замрази, което допълнително "разваляше" (не се сетих за друга дума)качеството му. В болницата ни казаха за възможността за материал от донор и, 4е от извадените ми фоликули половината ще ги оплодят с негов материал а другата половина с донорски.Ако сме съгласни разбира се.И ако евентуално тези с неговия не се развият добре тогава ще ми върнат другите, като мога и в последния момент да се откажа.Тогава питахме доктора как ше изберат донора и може ли поне да се съобразят с някакви наши белези (имахме предвид цвят на очи,ръст, коса).Отговориха ни положително.
Аз имах само 4 фоликула и пожелах да ги оплодят (макар и рисковано) с неговия материал.Имахме късмет, че се развиха много добре за което разбира се са виновни златните ръце на Александров.За себе си (понеже съпруга ми вече беше заминал) макар и малко на своя глава, реших, че си заслужава да рискувам и да опитаме само с неговия материал предвид малкия брой фоликули.
Дори в деня на трансфера се шегувах с доктора и го питах дали ги е "направил" със зелени очи:)
Доста дълго стана и незная дали ще ти е от голяма полза споделеното, но на нас поне не ни отказаха да се съобразят с външните белези на донора.
Прегръщам те и ви пожелавам да намерите най - добрия път.А мъжете ни в много от случаите имат голяма нужда от нашата подкрепа,сила и топлина.
Успех Мила Осиана
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #8 -: Март 03, 2008, 18:14:07 pm »
Сега видях ти си правила само инсеминации направи поне един опит инвитро и не чети статистики.

Къде го видя това?

Мисля, че Оси има 2 опита ин витро(2-ят не се сещам дали не го прекъснаха).
Да ме поправи ако греша.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #9 -: Март 03, 2008, 18:59:43 pm »
Благодаря ви.

asi73, до сега имам 6 стимулации.
-3 стимулации с Pergotime, (подобно на клостил) ей така от добри и умни докторки, дето не се интересуват от мъжки фактори;
-1стимулация с Bravelle за инсеминация;
-1 стимулация с Gonal F за ИКСИ;
-1 стимулация с Gonal F и Pergoveris за ИКСИ

След опитите, всички неуспешни, се чувствам много зле и реших, че повече край със тях. Евентуално мога да се подложа на някоя лека стимулация. Може би. Тук подробности: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=24257.0

Може би стаистиките не са важни, но мен ме интересува дали имам шанс там, та да се захвашам. Моят мъж реши това от скоро, след като с него се борим вече повече от 6 години. Той приема нещатата такива, каквито са и иска да имаме дете, но той е убеден че от него няма да стане и няма смисъл да се залъгваме.
Съгласен е, както казах на донорска инсеминация.

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #10 -: Март 03, 2008, 19:42:39 pm »
Виж при всеки от нас нещата са индивидуални и в семейството е същото в крайна сметка е важно да сте щастливи заедно и да имате детенце независимо как сте го постигнали така,че съветите от чужди хора ще клонят или в едната или в другата посока.Важното е да решите двамата какво искате.Успех.
Аз съм от тези с късмета да стане от първия път така че нямам никакво право да ти казвам какво да правиш представям си ако бях правила толко процедури и опити нямаше да говоря така,че се извинявам ако съм те обидила с нещо.
« Последна редакция: Март 03, 2008, 19:44:37 pm от asi73 »
*

Osiana

• 4888
« Отговор #11 -: Март 03, 2008, 20:00:57 pm »
asi73, изобщо не се сърдя, даже ти благодаря. Описах опитите си за повече яснота.
Просто искам процедура без стимулации, която и пък и най- сетне да е успешна.
Моят мъж е напълно съгласен с това. Даже се радва.
Просто аз много се чудя какво и дали да предприема.
А и часовника тиктака. На 38 съм. Нямам време. А искаме дете повече от всичко.

Момичета, давайте мнения. Няма ли сред вас забременели с донорско инсе??

« Отговор #12 -: Март 03, 2008, 20:06:20 pm »
Осиана, донорът се избира максимално близък по външни характеристики на твоя съпруг. Отделно са изследвани за генетични заболявания. За България знам, че един донор се изключва от списъка, след реализирани три бременности. За успеваемостта не мога да ти кажа, освен Мели да се включи.
Много тежък е този момент и за двама ви. Решението е трудно. Защото дори да се съгласите, при теб  ще останат колебания и притеснения относно неговите чувства.
Щом мъжът ти е готов на това, наистина те обича безгранично.
Надявам се да вземете правилното за вас решение заедно и скоро да се почувствате истински щастливи родители, независимо кой път сте избрали!
 :bighug: :bighug: :bighug:
*

Osiana

• 4888
« Отговор #13 -: Март 03, 2008, 20:11:08 pm »
Вера, благодаря, много ме успокои.
Да, знам че ме обича...

« Отговор #14 -: Март 03, 2008, 20:36:33 pm »
Осиана, тук можеш да погледнеш повече, относно донорските програми
 :goodluck:
*
« Отговор #15 -: Март 03, 2008, 20:41:10 pm »
Ози, проучи нещата и действайте! Щом мъжът ти е съгласен, а и нали някои правят със смесен материал, т.е. частично от съпруга. Ако това е възможно, ще е добре, защото така и в него ще остане усещането, че участва. За Англия знам, че вече няма анонимност при донорите и можеш да разбереш. Май такъв беше случаят с изчезналата Маги, не показваха ли донора на инвитрото, от което е родена?! Нещо такова ми се върти в главата, че беше. А анонимността при донорството тук май е отпаднала скоро.
Просто, действай! И успех!!!
*
« Отговор #16 -: Март 03, 2008, 20:52:00 pm »
Осинка,действайте.Очевидно мъжа ти те обича много.Няма как да не заобича и едно малко ангелче,гледайки как расте в коремчето ти.Имам такива познати и при тях беше по-спокойно за мъжа когато жена му вече забременя макар от донор.Иначе преди това борбата го депресираше.
*
« Отговор #17 -: Март 03, 2008, 22:05:59 pm »
Ози, нямаш си на представа как се зарадвах като прочетох това. Зарадвах се, че вече мислиш за следващ опит, сърцето ми се разтуптя, все едно става въпрос за мен. Това е много хубаво, не знам може и по-рано да си си го мислила и казала, а аз да не съм разбрала, но тази твоя готовност, говори, че вече се изправяш от предното падане.
Много се радвам за това, на мен ми отне година и половина, сега съжалявам, но не мога да върна времето.
И още едничко нещо - моля ти се, ако не искаш да си отвориш стария дневник, направи си нов. Даже по-добре нов дневник с нов късмет.
Извинявай, че нищо не мога да кажа по-темата ти и въпросите които те вълнуват.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #18 -: Март 03, 2008, 22:59:18 pm »
Дива Роза ме хвърли в размисъл...
Та щом в Англия няма анонимност, в България има ли? Щото в Германия има. Хм.. в България има, четох линка който Вера е дала. Мерси Вера.

Дали не е по-добре да си дойда и да пробвам в Бг инсе?
Защото за тази процедура мъжът ми не е необходим, за ИКСИ примерно това би било проблем да дойдем двамата предвид неговата работа.
Тук нещо не случвам на лекари.

В Торакс при Мели, правят ли такива процедури? Сайта и нещо не мога да го отворя. Макар че Пловдив по принцип ми е далеч...

*

Osiana

• 4888
« Отговор #19 -: Март 03, 2008, 23:14:02 pm »
Цитат
И още едничко нещо - моля ти се, ако не искаш да си отвориш стария дневник, направи си нов. Даже по-добре нов дневник с нов късмет.

Мери, ще отключа дневника, само ако има причина за това. Надявам се скоро да имам такава.  :bighug: :balk_21: