0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Режимът на д-р Дюкан - споделяне на опит
« Отговор #500 -: Юни 30, 2009, 01:30:32 am »
Здрасти! Малко ме натиснаха ангажименти,но ето ме пак-днес е 6-ти Протеинов ден за мен-Ударна фаза.Интересно,че вчера и онзи ден кантара не мръдна надолу,май съм сбъркала с онези 4 активии,имали по 9гр захар във всяка...Чак днес видях на картончето в магазина-моите бъха разпечатани и на самите кофички нямаше указание-само пишеше "Light,fat free".Хм...
Вчера ядох предимно риба тон,филе и пушена.
Но днес пак отчете 1 паунд надолу.
Намерих и едни желета,с подсладител-О въглехидрати и разтворими прахчета за сокчета-пак такива.
Ще изкарам 10 дни.Никой обаче все още не вижда разлика в мен,единствено сантиметърът в талията е -5см.Пък и дали си 99 или 97кг с просто око не се вижда...Но това определено е резултат! 8)
В един магазин ми смляха 100% телешка кайма-0% мазнина.Намерих и турско нискомаслено сирене-4% масленост.
Само за желенцата ненамирам нищо по въпроса-за ударната фаза ли са?
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 02:20:26 am от daniski »
*
« Отговор #501 -: Юни 30, 2009, 13:54:17 pm »
Не,желенцата ги остави за ПЗ фазата.В П дните ям само яйца,месо,риба и обезмаслени млечни.Всякакви глезотийки като сокове на прах,кола лайт и други подсладители са за ПЗ дните.Желая ти успех.
*

daniski

• 550
« Отговор #502 -: Юни 30, 2009, 22:31:43 pm »
благодаря ти,далиана!пък аз пих кола и от прахчетата...Днес ми 7 П ден и съм -още 1 паунд.212 засега.
падам,но бавно.Сутринта имах тежест в бъбреците,та изкарах една спешна сауна :)
*
« Отговор #503 -: Юни 30, 2009, 22:58:58 pm »
Прочетох преди няколко страници, че някой търси книгата, ама все не ми оставаше време да пиша. Момичета имам яаст от книгата на ел. носител. Който я иска да ми пише.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #504 -: Юни 30, 2009, 23:27:47 pm »
Даниски, нали пиеш минимум 2 л вода на ден. Водата е най-важното в дюканската диета. Ако не се пие - хем не се отслабва, хем се натоварват бъбреците и е опасно. Честно казано това редуване на Дюкан 5 на 5 или 4 на 3 не ми се струва подходящо, когато усетиш, че не ти понася - минаваш на ПЗ. Отразява се само на скоростта на отслабване, но никой не ни гони все пак. Аз дори след първия месец си карах 3 П и 4 ПЗ. И си отслабвах с много добри темпове, дори ме скастряха, че много бързам.
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 23:30:35 pm от cygnus »
*

daniski

• 550
« Отговор #505 -: Юли 01, 2009, 18:48:20 pm »
Да,Сигнус,благодаря,много внимавам за водата,пия дори и повече,особено като съм на сауна.Просто 7 дена са си бая...но днес съм на ПЗ.
А сега окончатения резултат от тази сутрин.Оркестър-туш!!!
За 7 дни ударна фаза съм свалила почти 4кг!Супер а? :D
Момичета,сещали ли сте се за киселото зеле и лютеницата за ПЗ дни?Днес гледах на бурканите,ами те нямат никакви карбс или са по малко от 1%!
Мисля,че ще сваря кисело зеле с телешко,домат,лук,подправки.Няма да добавям никаква сол на месото,защото зелето си е солено...И е съвсем по Дюкан.
И нещо друго-пак е за ядене :oops:
Идва 4 юли и мисля да се наям с кебапчета,дали може?Тукашните са много хубави,а и през ПЗ дните вече свинското е позволено,нали?Как мислите?
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #506 -: Юли 01, 2009, 20:13:36 pm »
Даниски, свинското е позволено чак в 3 етап, при това 1-2 пъти седмично. Не посягай към него :lol: А за кебапчетата - ако си 100% сигурна, че са само от месо и нямат нито грам соя - може, но трябва да са пилешки :lol: Ако не си сигурна, по-добре не рискувай, само ще се прецакаш :?
Лютеница може, ако е без захар. За киселото зеле не си спомням.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

daniski

• 550
« Отговор #507 -: Юли 01, 2009, 21:46:49 pm »
Брей,не знаех че свинското чак за 3 етап...тц-тц-тц.
Има и пилешки кебапчета,да.Ще го питам какво слага в тях,специално за соята,ама той нали е българин,като ще ме осветли по въпроса изчерпателно.... :(
язък...с мечтата за кебапченца... :(
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #508 -: Юли 01, 2009, 21:51:56 pm »
Съжалявам, че те разочаровах :? Но по-добре така, отколкото да си прецакаш диетката. Не се притеснявай, в началото е гадно и трудно, но после се свиква. Друг е въпроса, че след тая диета няма да ти се вкусва месо, сирене или яйца :lol: Аз за малко да стана вегетарианка :lol:... ама за малко :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

daniski

• 550
« Отговор #509 -: Юли 01, 2009, 21:57:59 pm »
Нищо,нали затова питам,преди да сбъркам!аз сега варя кисело зеле с телешко и доматен сок-гледах го нямаше захар-1% само.
Искам да споделя за Пепси Зеро(0)-не знаех че имало ограничение за 250гр. и преди 3 вечери,в ударната фаза изпих почти 2литра...имахме гости.С пилешки гърди.
И ето че въпреки това свалих 4 кг.Дали се е отразило или не,може само да се гадае,но и на други места срещах писания че бая Дюканки са я правили тази грешка(вкл.и с Фанта и Спрайт Зироу) и въпреки нея,кантара си е падал.Може би в Зеро-то няма аспартам,но не съм сигурна,в най-скоро време ще отида до супера да видя.
*
« Отговор #510 -: Юли 01, 2009, 22:50:39 pm »
Сега разбирам, че имало такова ограничение, може :) Не съм се съобразявала с него, става дума за кола лайта де, мисля, че е същото.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #511 -: Юли 01, 2009, 23:55:00 pm »
Ами и аз сега чувам за това ограничение. Не съм го спазвала изобщо. Пиех си кола лайт колкото си искам.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #512 -: Юли 02, 2009, 00:36:31 am »
 Може би заради натрия( въпреки , че е в малко количество), който задържа вода.
Не знам какво е съдържанието в Пепси 0, в колата лайт е малко, тя и затова е лайт, де, не само заради подсладителя. А, и с по-ниско съдържание на кофеин е май.
*
« Отговор #513 -: Юли 02, 2009, 00:54:03 am »
И аз си пия кола лайт на корем   :coke:,  и свинско хапвам от време на време  :oops:   Ама то пък не може без прегрешения,хора сме,все пак  :balk_69:  И биричка си пийвам  :beerdr:  и въпреки всичко,първия път за месец и половина свалих 12кг.,а сега за 15 дни 5кг.За сега съм доволна  :P Важното е да не става фикс идея и да мислим единствено за това.Успех на всички.
*
« Отговор #514 -: Юли 02, 2009, 16:28:04 pm »
Хмм.., къде ми се дяна поста :?

Исках да питам дюканките, които са свалили над 10 -15 кг, как им се отразява това на кожата/най - вече на корема/.
Решила съм и аз да почвам режима ама се притеснявам дали от бързото отслабване няма да ми увисне като торба...
за 7 месеца след раждането свалих 11 кг
*
« Отговор #515 -: Юли 02, 2009, 16:31:52 pm »
абе що натискам този ентер... :bonk:
Та мисълта ми беше, че свалих вече 11 кг, но ми остават още 10 и се чуда какво ще стане с тази излишна кожа....

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #516 -: Юли 02, 2009, 16:36:03 pm »
Хмм.., къде ми се дяна поста :?

Исках да питам дюканките, които са свалили над 10 -15 кг, как им се отразява това на кожата/най - вече на корема/.
Решила съм и аз да почвам режима ама се притеснявам дали от бързото отслабване няма да ми увисне като торба...
за 7 месеца след раждането свалих 11 кг
Аз свалих 17 кг с Дюкан и не увиснах никъде, нито на корема, нито в гърдите, лицето или другаде. Това е специфичнито на тази диета, защото поемаш само белтъчини, които са основна съставка на клетките, т.е. отслабването не влияе на еластичността на кожата. Не знам дали го обясних като хората :oops:, цитирам от книгата по спомен. Интересното е, че не просто отслабнах, а направо ми се промени структурата сякаш. Аз не спортувах по време на диетата, само не ползвах асансьор и гледах да ходя повечко пеш. Не само че не увиснах, а ми се оформи тялото и то много добре. Ако се тренира нещо, резултата ще е още по-добър.
Ако намериш книгата, прочети я, много обстойно е обяснено влиянието на режима върху организма, клетките и т.н.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

daniski

• 550
« Отговор #517 -: Юли 02, 2009, 23:12:50 pm »
И мен от това ме е страх.дали после няма да се прави пластика... :?В същото време гледам по разни албуми,мадами ,загубили по 30кг-ми не са увиснали!ама то никой не е гол на снимките,ще кажете...
sixsens,ти сега коя фаза караш,вече в трета ли си?
Някой да е усещал нещо като стягане в бъбреците по време на диетата?дали и аз като Далиана да не пия по някоя и друга бира,заради тях?
ато един линк с впечатляващ резултат!:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=306815&pid=11265674
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 23:17:10 pm от daniski »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #518 -: Юли 03, 2009, 00:16:31 am »
:D точно на тази дама попаднах и аз днес ,та и на свеки разказвах - много голяма промяна.

Аз също имам болки в бъбреците понякога ,но за 1 ден минават (доста силни са обаче).
<br />
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #519 -: Юли 03, 2009, 05:31:52 am »
Оооо, аз диетата я правих миналата година. Сега трябва да съм на 4 етап, той нали е доживотен, ама аз не го спазвам :oops: Преди да попиташ, ще ти кажа, че си върнах всичките 17 кг, че и 3 отгоре :oops:. Спазвах стриктно до 3 етап включително. 4 го спазвах 1 месец :oops:....ми не мога да издържа и 1 ден на чисти белтъчини, направо ми се гади да ям само месо и сирене, примерно. Намразих ги тези храни :x
Не знам дали неспазването на 4 етап е причина да си върна килцата. Аз и доста лекарства изпих. Претърпях и 2 лапароскопии. Това след диетата. Та може и тези фактори да имат влияние. Първата ми лапароскопия беше буквално ден след диетата. След нея веднага започнах да качвам, усетих се по дрехите. След това 3-4 месеца подред бях на силни антибиотици, плюс витамини и т.н. Не знам дали тези неща имат връзка, сигурно оказват влияние.
Моя съвет е да си спазвате 4 етап, да не стане като при мен. Всички около мен, които правиха Дюкан си върнаха една част от килограмите.
Проблеми с бъбреците нямах. Нищо не ме болеше. Най-вече корема не ме болеше, аз имам колит по принцип и по време на Дюкан бях забравила за него. Чувствах се много добре.
Сега пак съм дебела и се чувствам много зле. Искам да отслабна малко за кратко време, но не мога да започна пак тази диета, защото ми предстои ин витро на есен :(
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!