Здравейте момичета, извинете, че се намесвам в темата. Аз съм от друг форум, просто от време на време гледам форумите, в които се коментира режима на Дюкан. Видях, че има притеснения относно кампанията, която е подета в медиите против начина ни на живот - защото ще се съгласите, че това наистина си е начин на живот. Аз съм на този режим от февруари 2007 година и досега никога не съм имала проблеми. Октомври месец си направих профилактичен преглед и всички показатели бяха не само в нормата, но и най-добрите, каквито можеха да бъдат. Единствено имам проблеми с жлъчката, но този проблем си го знам от 5 години, а откакто съм на Дюкан не ме е боляла, обяснявам си го с начина на хранене - много се доближава до диетата, която гастроентеролога ми препоръча. За проблемиете с бъбреците - Дюкан препоръчва да се пие повече вода. Естествено не съм доктор, ако има сериозни пробреми е редно да се отиде на лекар. Но все пак има доста хора с бъбречни заболявания и причината не е протеинова диета. За проблеми с цикъла - във форума, в който пиша - бг-мамма, някои момичета имат подобен проблем - забавяне или избързване. На фона на повече от 200 писателки там броят им е малък, но все пак повечето са се консултирали с лекар и нито един от тях не посочва режима за причина. Лошият дъх в устата - ами той се получава при всички изменения на храненето и отслабването. След няколко дена всичко се оправя и си е наред.
Та следвайте режима, пийте водичка и всичко ще е ок.
А, да добавя, че "прегрешението" с нережимна храна не само не раздвижва метаболизма, но и си отмъщава по-късно с дълъг, неприятно дълъг застой. Дори и да не е веднага и да има минус след време настъпва неговия час.