0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Режимът на д-р Дюкан - споделяне на опит
« Отговор #180 -: Юни 03, 2008, 20:46:04 pm »
Аз само вода пих вчера, ама не много, че не я обичам!   :( :wink: Днес прочетох за колата-лайт. Освен това си купих степче за крем и си помислих, че щом може да се ползва за едно, защо да не се ползва и за друго?! :? Поне да имам сокче за кафето, че тъй съм свикнала!

« Отговор #181 -: Юни 03, 2008, 20:50:12 pm »
аз пия айран. Така по-лесно си набавям течностите за деня. Пък и по-малко огладнявам.
« Отговор #182 -: Юни 03, 2008, 21:27:10 pm »
kiara, du6ka, много Ви благодаря за отговора:)
Вие как започнахте? колко дни първи етап и после как и по колко редувахте П/ПЗ?
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #183 -: Юни 03, 2008, 22:23:35 pm »
Стела, аз съм 4-ти ден от първият етап и мисля да направя 7 дни!!! За втората фаза не знам, може би 5/5!!!

« Отговор #184 -: Юни 03, 2008, 23:37:53 pm »
kiara, ti kak se chustvash?
kakvo qdesh? az imam chustvoto che izbora mi e super ogranichen i ne znam kak shte si napravq menuto!
Ti sled sedmiq den PZ li shte zapochnesh napravo?
« Отговор #185 -: Юни 05, 2008, 22:05:12 pm »
Незнам дали постинга ми е за тук, но трябваше да споделя. Днес във в. Телеграф е излязла статия, в която има много негативи за диетата на Дюкан. Аз не съм чела статията, но следобяд доста време спорих с мои близки, които са я чели дали трябва да продължа с Дюканската диета или да я сменя. Някой чел ли е въпросната статия :( как мислите наистина ли е опасна? Чудя се защо напоследък чувам че по медиите има само негативни :? отзиви на специалисти за тази диета, от която при мен резултата е положителен и видим според колежките ми.
Обещах на Ganka:)
*
« Отговор #186 -: Юни 05, 2008, 22:14:22 pm »
Незнам дали постинга ми е за тук, но трябваше да споделя. Днес във в. Телеграф е излязла статия, в която има много негативи за диетата на Дюкан. Аз не съм чела статията, но следобяд доста време спорих с мои близки, които са я чели дали трябва да продължа с Дюканската диета или да я сменя. Някой чел ли е въпросната статия :( как мислите наистина ли е опасна? Чудя се защо напоследък чувам че по медиите има само негативни :? отзиви на специалисти за тази диета, от която при мен резултата е положителен и видим според колежките ми.
Хаха, ами, защото диетолозите останаха без работа!  :lol: И мен цял ден днес ме атакуват роднините, че щяли да ми блокират бъбреците от подсладителя, че щяло да ми стане лошо от незнам какво си... Ако постигна такъв резултат, какъвто виждам в твоята лентичка, изобщо, ама изобщо няма да ми пука от нищо!  :wink: А сега, по-сериозно - вероятно от доста време си на диетата? Имаш ли някакви здравословни проблеми, породени от нея? Спазвала ли си до сега други диети и имала ли си такива резултати? И още нещо - при всички случаи един по-слаб човек има значително по-малко здравословни проблеми от друг по-пълен!

*
« Отговор #187 -: Юни 05, 2008, 22:23:19 pm »
kiara, ti kak se chustvash?
kakvo qdesh? az imam chustvoto che izbora mi e super ogranichen i ne znam kak shte si napravq menuto!
Ti sled sedmiq den PZ li shte zapochnesh napravo?
Стела, ще ти отговоря аз вместо Киара!  :lol: Може ли?  :wink: Аз съм вече 4 дни на диетата! Чувствам се леко отпаднала, но не мисля, че е от храната. И аз, като Киара, съм решила да карам 7 дни ударен режим. След това ще започна да редувам ПЗ и П, като задължително се започва с ПЗ(протеини и зеленчуци). Толкова много рецепти намерих в интернет, че имам меню за месеци напред. Единственото лошо нещо е, че е доста по-скъпа тази диета от нормалното ни хранене!  :( Ако се затрудняваш при избора си за храна за деня, по-добре си купи книгата с рецептите на д-р Пиер Дюкан - 350 на брой!
П.П. И пиши на кирилица, моля!

« Отговор #188 -: Юни 05, 2008, 22:31:59 pm »
Цитат
Хаха, ами, защото диетолозите останаха без работа!   И мен цял ден днес ме атакуват роднините, че щяли да ми блокират бъбреците от подсладителя, че щяло да ми стане лошо от незнам какво си...
du6ka, направо ме успокои,че не съм единствената за чиито бъбреци се безпокоят роднините. В отговор на въпросите ти -  на тази диета съм от януари месец, като след Великден я понаруших, а през последната седмица даже не я спазвам и кантара се върна с 2кг назад. От днес обаче съм пак отначало с първа фаза :) За сега нямам здравословни проблеми в резултат на диетата. Опитвала съм и други диети, но само с тази получих желания резултат и ме дразнят негативите в медиите, но както казваш диетолозите май са останали без работа :lol: То във всеки диетичен режим вероятно има и ползи и вреди, ама цял час да обяснявам на близките си че не смятам този режим за вреден ми се вижда излишно :?
Обещах на Ganka:)
*
« Отговор #189 -: Юни 06, 2008, 09:24:40 am »
Цитат
Хаха, ами, защото диетолозите останаха без работа!   И мен цял ден днес ме атакуват роднините, че щяли да ми блокират бъбреците от подсладителя, че щяло да ми стане лошо от незнам какво си...
du6ka, направо ме успокои,че не съм единствената за чиито бъбреци се безпокоят роднините. В отговор на въпросите ти -  на тази диета съм от януари месец, като след Великден я понаруших, а през последната седмица даже не я спазвам и кантара се върна с 2кг назад. От днес обаче съм пак отначало с първа фаза :) За сега нямам здравословни проблеми в резултат на диетата. Опитвала съм и други диети, но само с тази получих желания резултат и ме дразнят негативите в медиите, но както казваш диетолозите май са останали без работа :lol: То във всеки диетичен режим вероятно има и ползи и вреди, ама цял час да обяснявам на близките си че не смятам този режим за вреден ми се вижда излишно :?
Днес пак имаше сутринта по btv нападки против диетата! Решила съм за себе си, че ще я спазвам, до като се чувствам добре, а не на всяка цена! Със сигурност, обаче ІІІ-та фаза няма да мога да направя, ще премина директно към ІV-тата, както правят моите познати. Диетата, обаче ме научи поне на правилно готвене и разумно хранене!

« Отговор #190 -: Юни 06, 2008, 09:30:34 am »
Момичета , моя близка направи 10-дневен престой в болницата след тази диета.
Моля ви , пазете се !
*

kiara

• 1449
« Отговор #191 -: Юни 06, 2008, 10:30:08 am »
 Душка, благодаря, че си отговорила вместо мен!!!
 Ефирче, какво точно се е случило на твоята позната?
 Аз днес съм последен 7-ми ден от ударната фази и съм 3кг минус!!! :wink: Притеснява ме това, че от храните, които трябва да ям и основно от месото вече ми се гади и нямам много апетит!!! :? От утре ще наблегна основно на зеленчуци и млечни!!! Има ли някакво ограничение в количествата на зеленчуците за деня?

« Отговор #192 -: Юни 06, 2008, 10:46:38 am »
Ефирче, какво точно се е случило на твоята позната?
сериозен проблем с бъбреците.
никога преди това не е боледувала от тях.
лекарите са категорични ,че е от диетата.
*

kiara

• 1449
« Отговор #193 -: Юни 06, 2008, 10:50:37 am »
Дано вече да е добре момичето!!! :? Не знам, може би наистина не трябва да се прекалява!!!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #194 -: Юни 06, 2008, 10:59:30 am »
Съпруга ми много съвестно изкара 5 дни на протеини и следавщите 5 на ПЗ, отслабна с две кила, сдоби се с лош дъх и тъмни кръгове около очите за около две седмици. Бях се притеснила доста, мисля че няма да му позволя повече този режим на хранене.

За бъбреците бях чела и настоявах да пие повече вода, а по принцип диспенсъра ни у дома и на работата му е с Хисарска.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #195 -: Юни 06, 2008, 11:11:55 am »
...сдоби се с лош дъх и тъмни кръгове около очите за около две седмици.

логично, при белтъчния разпад се отделя ацетон и се повишава пикочната киселина , тя се отлага в бъбреците или ставите под формата на кристали и проблемите започват.
И когато в организма постъпват само белтъчини ,той  трудно се справя с изчистването на отпадните вещества от разпада в такива количества и последствията могат да бъдат доста сериозни.

п.п. Само като си помислите , колко месо и белтъчини изяждате в нормалното си ежедневие и колко по време на диета , можете да си представите как "форсирате" органите отговорни за белтъчната обмяна и как нарушавате цялостната обмяна на веществата...
Бъдете внимателни и умерени, момичета!
« Последна редакция: Юни 06, 2008, 11:21:36 am от Efirche »
*

kiara

• 1449
« Отговор #196 -: Юни 06, 2008, 11:25:55 am »
Явно наистина не трябва да се прекалява!!! Нека се включат и момичетата, които я спазват по-дълго време, за да кажат как се чувстват!!!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #197 -: Юни 06, 2008, 18:18:43 pm »
да споделя и за моя позната, която на третия ден от ударния етап започна обилно повръщане от месо и кисело мляко
явно не е за всеки
аз я спрях след 5 седмици, свалих 6 кг, после продължих на стария си режим на хранене- без сладко, тестени освен хляб, без газирано, без натурални сокове, без бира, свалих за две седмици още един килограм и за сега задържам
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #198 -: Юни 07, 2008, 07:49:22 am »
Само искам да вметна нещо относно диетите
Когато се намали храната под обичайният минимум енергия което тялото трябва да получава то започва да използва резервити си и заедно с това да изхвърля токсините и шлаките от тялото.
Затова при повечето диети след 2-3-4 ден започва човек да се чувства зле -отпадналост, виене на свят, сухота,пожълтяване или посивяване на кожата, може да ви се спи повече и т.н. т.е. чувствате се като 'натровени' най просто казано- това е заради тези токсини, които се изхвърлят от тялото.
Решението е - повече вода /тя изхвърля токсините/, а при отпадналост малко солен айрян.
Този период отшумява след около седмица и не трябва да ви плаши.
Някои го понясят по трудно, някои не го усещат.
Аз не прилагам тази диета - господин  Дюкан ми каза,/от теста в сайта му/ че трябва да кача 1 кг, нищо че аз искам да сваля 3 и за това съм му обидена :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #199 -: Юни 07, 2008, 09:54:39 am »
Денис, блаодаря! Аз вчера се чувствах малко по-отпаднала от обикновено и колегите ми казаха, че съм била жълта. Сетих се, че не пия много вода и наваксах! Сега съм ок, но се появи май тоя лош дъх!  :( Е, ще изтраем и него!  :wink: