0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Голяма удивителна
« Отговор #20 -: Март 02, 2008, 12:37:10 pm »
Дидон миличка престани да се чудиш и вайкаш защото логичен отговор няма да намериш, и аз като теб както вече съм ти разказала само питах "Добре де защо трябва да направя едиколоко си опита и тогава, защо не още преди първи например" отговаряше се " Е ама защо да даваш излишни средства, и това с имунологичните било някаква мода нямало достатъчно медицински доказателсва и т.н от той сорт глупости
Така е за съжаление в нашата любима държавица, много ми е интересно като имам толкова опити сигурно ми е излезнало по ефтино нали ха ха......... :lol:
*
« Отговор #21 -: Март 02, 2008, 13:38:35 pm »
Ани,да май "Иван Рилски" беше.При проф.Искра Елтънкова ме прати,обаче май каза и Кюркчиева също...Искрено се надявам да мога да помогна и на други момичета с моите проучвания... :wink:...

п.п А казах ли ви ,че като отидох във вирусологиятя и нали първо те консултира доктор и...разказвам му накратко и той...ми да ,те чак след 4,5 опита правят инунологични / с критична нотка казано/

Извинявай, че ти се намесвам в темичката, ама такъв отговор малко нахален ми се струва. Да пробваме до посиняване и после да търсим евентуално причините. А нашите организми и пари? Дидонче, с две ръце те подкрепям за търсенето на проблема. Браво!

*
« Отговор #22 -: Март 02, 2008, 14:03:15 pm »
точно,тя вирусоложката ме попита в коя клиника съм и като и казах  тя ми отговори,ми да ги правят чак след4,5 опит.Аз и казах,да ,ама не смятам че това е коректно,защото най-първо да почнем с парите / това по принцип не е най-важното,но да си сложим ръка на сърцето и да си признаем,че ако имаме достатъчно пари ще пробваме и пробваме/май...а им на нерви и здраве /
*
« Отговор #23 -: Март 02, 2008, 14:12:58 pm »
Ама всичко това ми е супер странно,като чета ,че открие ли се проблем след тези изследвания всъщност леченията не са никак сложни,даже при тези случаи,когато се стигне до забременяване, просто се пият лекарствата за да няма помятане...

В селото ,където живеят лятото свекитата,имат един човек ,който им помага за стопанисването на къщата.Вчера ми вика,не можах да извикам Ганчо / това е помощника/, дъщеря мъ пак пометнала бебето.Ама тя е на 39 и прави инвитро.сигурно повече няма да може...така ми се искаше да извикам...ама тя правила ли е генетично изследване...от всичко дето ми се случи,мога да си заложа главата ,че не са и го направили...

Чакайте, да ви питам,аз от малка още имам по вената на ръката едни топченца,в началото бяха само две,после станаха повече.Дали това е някаккъв признак ...много пъти съм питала личния,но тои много много не се заинтригува...не че няма да си отговоря съвсем скоро ,като пусна изследванията...
« Последна редакция: Март 02, 2008, 14:28:14 pm от didon »
*
« Отговор #24 -: Март 02, 2008, 23:14:05 pm »
В много клиники в САЩ правят имунотерапия преди инвитро независимо имаш или нямаш проблем.Тук първо трябва да се подложиш на 4 опита,които изтощават и психически и физически,за материално да не говорим.Защо?  Ето затова съм благодарна на форума и на Зачатие.От тук прочетох за имунологията и взех мерки преди първи опит. Имуновенина спомогна за имплантацията, сега надявам се да ми помогне да износя бебче.
Така че Дидонче,не се ядосвай ами мисли за това,че вече знаеш причината и ще вземеш мерки вместо да се обричаш на още 2 неуспеха докато лекаря ти каже какво да изследваш.Следващия път ще успееш заради имунотерапията. :bighug:
« Отговор #25 -: Март 03, 2008, 00:21:57 am »
генетичните предразположености към тромбофилия се изследват само при жената.
С най-прости думи при н аличие на такива има опаасност от образуване на съсиреци /тромбофилии/ и от там прекъсване на кръвния поток и кислорода към плода.
За какъв мъж говорим в случая :)

*
« Отговор #26 -: Март 31, 2008, 18:00:42 pm »
И аз смятам, че трябва да се изследват имунологични и генетични преди първи опит и ако не се назначат, да си ги самоназначим. Тъй като ми предстой пурви опит ИКСИ, който по всяка вероятност ще бъде началото на май, да ви попитам.
1. Колко време отнемат тези изследвания?
2. До Плевен ли трябва да се ходи или може и в София да се изследват?
Тъй като аз съм с ИЯР и времето е много ценно за мен - ще направя всичко възможно!
Поздрави на всички :bighug: :bighug: 
*
« Отговор #27 -: Март 31, 2008, 18:53:08 pm »
Може и в София да ги направиш.
Имунологичните в клиника Малинов например а генетичните в генетичната лаборатория в Майчин дом.
Имунологичните за седмица може да станат , но за генетичните е необходимо повече време.
Мойте станаха след 3 седмици!
*
« Отговор #28 -: Март 31, 2008, 19:08:29 pm »
Аз правих имунологични още преди първия опит. Е, не на най-подходящото по това време място (клиника Малинов), но ги направих. Не откриха проблем, който по-късно се оказа, че съществува.
Аз лично съм привърженик на Плевен и то - ходене на място.
Другото важно е Щитовидната жлеза. Там често има "изненади".

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #29 -: Март 31, 2008, 21:50:56 pm »
момичета и аз да попитам значи сега доки след мое настояване ми пусна да направя антитела и тромб. товалиса тези имуно. и генетични изследвания извинете ме малко не разбирам  :oops: кажете ми ако неса те какво да искам да пуснем досега само хормонални сме пускали имам едно неуспешно ин витро и замразен трансфер който приключи в 6гс.
*
« Отговор #30 -: Март 31, 2008, 22:04:18 pm »
Виж в имунологичния подфорум - в библиотеката,а и в темите там въобще.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=23.0

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #31 -: Март 31, 2008, 22:09:25 pm »
Пусни си и НК клетки,че като гледам доста често срещан проблем се оказаха.
« Отговор #32 -: Март 31, 2008, 22:17:56 pm »
Наистина в много случаи ние сами си назначаваме изследванията. За съжаление в България е така, а в моя случай аз си назначавах изследванията, а доктора само изпълняваше. Настоявах за цветна снимка и др.изследвания и след неуспешното инвитро вече настоях и за лапароскопия. Той се опита да ме разубеди, но аз съм твърда - ще правя. Няма да споменавам името му /в този форум той е боготворен, както и аз преди го боготворях/, може би по-нататък ще разкажа цялата си история, но нека първо се съвзема...
Моят съвет е да не се предоверявате на докторите, независимо колко големи "светила" са те, защото рискувате да загубите ценно време.
*
« Отговор #33 -: Март 31, 2008, 22:20:09 pm »
Лори, мисля, че е най- добре да пишеш на доц. Конова и тя да ти каже в твоя случай какво е необходимо да пуснеш.

« Отговор #34 -: Март 31, 2008, 23:13:01 pm »
Дидонкааа и аз като теб така... и затова си смених доктора!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
« Отговор #35 -: Март 31, 2008, 23:33:49 pm »
Благодаря момичета за помоща мисля да пиша на доц.Конова  :balk_122:
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #36 -: Март 31, 2008, 23:41:07 pm »
НМоят съвет е да не се предоверявате на докторите, независимо колко големи "светила" са те, защото рискувате да загубите ценно време.

Да мила, и е така но и не е.Аз ако бях доктор или ако разбирах от всичко, досега да си бях "самонаправила" куп дечица и нямаше да имам стигане (във всяко отношение). Но тъй като съм само човек-обикновен, аз търся добри специалисти и очаквам от тях да ми помогнат и да ме насочват.Защото аз също ще си самоназнача имунологични и генетични изследвания и такива за щитовидната жлеза и може би още други които е възможно и да не ми трябват.Но за мое успокоение и отговор на куп въпроси ще ги направим.Докога обаче ще е така.И наистина, не е ли понякога наливане на средства...безумно много средства от пусто в празно?
КОлко пъти вече си самозадаваме тези въпроси във форума и кога нещо ще се промени и всичко ще се прави поетапно а не отзад напред?Ами ако не бях разбрала за форума, ако не бях прочела за изследванията...ами всички онези които наистина не знаят?
:)
Незная мили момичета...Наистина ми се иска да вярвам и на някой друг толкова много колкото на себе си и понякога да ме отменят от мисленето за всичко:)
дали е възможно незнам:)Само се надявам всички да постигнем успех:)
*
« Отговор #37 -: Април 02, 2008, 18:06:47 pm »
Омичета извинетеме за невежеството но и на мен ми предстои инвитро но моята лекарка нищо нее споменавала за каквито и да е изследвания преди инвитрото.Можете ли да ми кажете какви изследвания трябва да си направя?
*
« Отговор #38 -: Април 02, 2008, 18:15:47 pm »
Омичета извинетеме за невежеството но и на мен ми предстои инвитро но моята лекарка нищо нее споменавала за каквито и да е изследвания преди инвитрото.Можете ли да ми кажете какви изследвания трябва да си направя?

Сигурно защото си платено а не по ЗК. И аз бях така и не ми искаха никакви изследвания, но пък и мойта лекарка ми знаеше историята и минали изследвания. Мисля че поне цветна снимка и хормони са важни.Спермограма на мъжа ти също.
*
« Отговор #39 -: Април 04, 2008, 13:03:18 pm »

Сигурно защото си платено а не по ЗК. И аз бях така и не ми искаха никакви изследвания, но пък и мойта лекарка ми знаеше историята и минали изследвания. Мисля че поне цветна снимка и хормони са важни.Спермограма на мъжа ти също.
какво значение има дали е платено или не нали трябва крайният резултат да е + на мен също ми назначиха само хор. изсл.и цс ,но сега когато 4ета маи не е достатъчно,защо трябва да има неуспешен опит че да то назначат и други изследвания не ми го побира главата :ask: