0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Голяма удивителна
« -: Февруари 29, 2008, 20:41:58 pm »
       Това, което ще споделя с вас,много момичета го знаят.Други ще кажат,казах ли ви.Обаче искам да го разкажа...
       Знаете какво се случи с мен.Както и при много други момичета опит неуспешен.ОК ,да кажем нищо нетипично.Обаче мен не ме свърта:защо не става...има причина...два пъти съм забременявала...и такаааа
       Обаждам се на доктора и го питам.Той отговаря,абе нали ембриончето е само едно, нямаме възможност от макс добра селекция .Ок.Обаче се обаждам на ембриолога и му искам мнението  и той казва.Ембрионите са перфектни.Не смятам ,че причината е там / подробно съм го описала в "а сега накъде"/...И такаааааа,пиша на доктор Конова по препоръка на Пуки и Фреши...отговаря мо веднага какви изследвания да пусна...имунологични и антиовариални антитела...
       Давам кръв веднага в института по вирусология .Обаче отивам в клиниката за ендокринолог и срещан доктора си.Казвам му "докторе,дай да пуснем тези и тези изследвания " той:"няма такива проблеми.Този пакет се пуска след 4тири опита на бластоцисти.Ти изобщо не си за този пакет.Аз си настоявам:"нали ембрионите са ми супер ,а доктора "тогава защо не става" аз викам "еми да де ,дай да търсим причината.И доктора ми пусна изседванията " защото си си го навила ,дай да ги пуснем,но няма да има нищо.То дори и да изкочи нещо се правят едни вливания дето не се знае изобщо какво правят!!!!!!
      Такаааааа,резултата обаче вече е готов и отивам да си го взема.Сестрата ми казва " Сега ,мойто момиче,ще отидеш да ти изследват хуморалния имунитет , еди куде си , и тогава да ти се назначи лечение.Аз питам"ама значи има нещо" - "Ми има нисък процент на регулаторните ендометриални NK клетки CD56highCD16, повишен процент CD56+CD16+ .Тряябва да се обсъди имуномодулираща терапия.
      8OАз: Кажете, може ли това да е проблем
        Тя: Ама това Е проблем
...
      Разказа ми е скучен ,обаче момичета,първо направете имунологичните,дори и преди първия опит.Това лично ми го казаха във вирусологията...ако го бях направила по-рано сигурно двете прекрасни ембриончета ,щяха да са едни малки бебчета
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Голяма удивителна
« Отговор #1 -: Февруари 29, 2008, 21:04:49 pm »
Миличка Дидон, не ти пиша за да те успокоя, защото едва ли е възможно на този етап.
Права си абсолютно за изследванията и за предварителното отсраняване на причините за "неставане" и не си скучна с разказа си, но според мен не си помагаш, мислейки, че "...ако го бях направила по-рано сигурно двете прекрасни ембриончета ,щяха да са едни малки бебчета ".
Напълно възможно е да си права, но кой би могъл да ти даде сигурен отговор на това?

И аз в деня на трансфера си разбрах, че тръбите за които си мислех, че са си на място ги нямало изобщо.Ама и това преди 8 години са пропуснали да ми кажат след операцията...че "лекичко са ми ги махнали", иначе ме уверяваха, че може и естествено да забременея след операцията:)
Дано не ти бъркам съвсем в раната защото не това е целта ми разбира се.Само искам по-малко да те боли и да е по лесен пътя ти към мечтата.
Прегръщам те най-искрено и ме извини ако съм те засегнала с нещо.
« Отговор #2 -: Февруари 29, 2008, 21:14:34 pm »
Didon, сега сигурно си бясна, че никой не те е насочил към имунологичните по-рано, но по-добре късно, отколкото още по-късно! Всъшност си е за бяс, че и сега не те е насочил лекаря ти, а Пуки и Фреши! Но гледай положителното на цялата работа - вече знаеш защо не става и при перфектни ембриони. Дано повече хора, които по една или друга причина отлагат изследвания за след евентуален неуспех, прочетат твоята история.
А на теб от сърце ти пожелавам, след като вече знаете за проблема, да вземете мерки и следващия път да е Успешният! :D
*
« Отговор #3 -: Февруари 29, 2008, 21:16:08 pm »
Лискоооо,с нищо не си ме засегнала.
Аз се удивих на факта,че то не става,ама няма да търсим причината.Ей т'ва ми е мисълта.
А иначе да кажа,че хъбавото време и слънцето правят чудеса.
Прегрущам те и спокойствие,че на теб ти трябва сега :wink:

п.п имам позната,която дълго време се страхуваше от операции,защото казваше"те ще вземат да ми махнат тръбите без да знам "...аз леко недоумявах обаче явнооо стават ""чудеса""
« Отговор #4 -: Февруари 29, 2008, 21:25:38 pm »
 :(Ау много тъпо, но погледни от добрата страна поне знаеш че има проблем и то решим и при мен NK клетките имаха проблем но бяха в повече, защо все пак с готовите резултати не си направиш консултация с Конова по повод резултатите и лечението което ще ти предпишат. А правиха ли ти изследването за съсирването на кръвта то се прави и на двамата просто не си спомням медицинското му название но ако трябва ще поровя в документите да проверя. Учудвам се че док. така ти е отговорила, добре че си дала зор да ти ги направят.
*
« Отговор #5 -: Февруари 29, 2008, 22:10:16 pm »
Каки,ми това за съсирването ,ако е същото като при операции,значи го имам...
Ще пусна и този хуморален имунитет и тогава мисля да пиша на д-р Конова.

Това може ли да се тълкува,че имам нещо като антитела срещу ембриона...не ми се смейте,лаик съм по повод тези изследвания
*
« Отговор #6 -: Февруари 29, 2008, 22:42:39 pm »
Каки,ми това за съсирването ,ако е същото като при операции,значи го имам...

didon, това със съсирването на кръвта се казава- изседване на генетични фактори свързани с тромбофилия. прави се и при двамата партньори. обърни се към доц. Конова, тя ще те насочи къде и какво точно да изследвате, както и за интерпетацията на резултатите след това!

« Отговор #7 -: Март 01, 2008, 09:14:25 am »
точно това е което океан ти е написала беше, проверих го и си спомням че когато аз ги правех се правеха само при Конова
*
« Отговор #8 -: Март 01, 2008, 10:23:39 am »
Момичета, нещо не ми е ясно с тази тромбофилия. При мен се търси причина за имплантационни неуспехи. И на мен ми назначиха генетични изследвания. Предполагам, че ако ми открият тромбофилия, ще ми назначат терапия за разреждане на кръвта, но ако на мъжа ми открият - какво ще стане?
*
« Отговор #9 -: Март 01, 2008, 16:48:39 pm »
 Странно,като ходихме в Плевен, само на мен ми направиха изследване за тромбофилия, мъжа ми не го боцкаха-не трябвало. На моя позната са изследвали и мъжа и. И при двамата имало проблем, естествено само тя е на фраксипарин.Обаче защо един път изследват и мъжа, друг път-не? :?
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #10 -: Март 01, 2008, 20:04:55 pm »
може би преценяват според случая.На мен доктор Конова ми посочи кои неща минимум да изследвам,обаче това не е казала...Може ли да се направи само то допълнително.Скъпо ли е?

Кажете,тромбофилията на какво пречи.Кога се съмняваме за такова нещо...често ли се среща да го има...
« Последна редакция: Март 01, 2008, 20:07:32 pm от didon »
*
« Отговор #11 -: Март 01, 2008, 20:55:38 pm »
може би преценяват според случая.На мен доктор Конова ми посочи кои неща минимум да изследвам,обаче това не е казала...Може ли да се направи само то допълнително.Скъпо ли е?

Кажете,тромбофилията на какво пречи.Кога се съмняваме за такова нещо...често ли се среща да го има...
Ами моята колежка имаше преждевременно раждане в 6-ти месец и загуби бебчето. Естествено, в Б-с и казали, че било от горещините. Насочих я към Плевен и излезе проблема-тромбофилия-и при нея, и при мъжа и.Сега е на фраксипарин, ще ражда съвсем скоро и слава Богу, всичко е добре. Чувам, че евентуално пречело и на имплантацията.
*
« Отговор #12 -: Март 01, 2008, 23:54:57 pm »
 П.П. Разбира се, че може да се направи допълнително. В Плевен го правят в Медицински университет и беше мисля 20лв.Предполагам и в София се прави.
« Отговор #13 -: Март 02, 2008, 00:21:30 am »
didon, при доц. Конова правят и изследване за тромбофилия.
Съжалявам, че опитът беше неуспешен :( Съжалявам и че в случая се е наложило ти да си настоятелната и изискващата отговор, причина, вместо лекаря. Но, това е факт. Много често се налага ние да сме информираните и настоятелните за дадено изследване и за търсене на причините. Не е съвсем правилно, но ...
Хубавата новина е, че вече имаш изолирана причина, която обяснява неуспеха и която е преодолима.
Късмет и успех при следващия опит!
 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #14 -: Март 02, 2008, 01:35:27 am »
Странно,като ходихме в Плевен, само на мен ми направиха изследване за тромбофилия, мъжа ми не го боцкаха-не трябвало. На моя позната са изследвали и мъжа и. И при двамата имало проблем, естествено само тя е на фраксипарин.Обаче защо един път изследват и мъжа, друг път-не? :?
И при нас беше така - на мъжа ми кръв не са вземали. Струва ми се логично да се изследват генетичните предразположености към тромбофилия и при двамата партньори.При този мъж какъв е бил проблема?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Март 02, 2008, 07:58:28 am »
didon за съжаление ,често се случва така,че ние трябва да си назначаваме изследвания.Лично аз съм на мнение,че имунологични и генетични изследвания са абсолютно необходими,след като вече има неуспешен опит ин-витро.
Моите изследвания си ги назначих сама......по точно свързах се с доцент Конова ,записах си час при нея ,направих консултацжия на място,в същия ден направихме изследвания и в рамки на 3-4 седмици си получих резултати!
*
« Отговор #16 -: Март 02, 2008, 08:58:09 am »
При този мъж какъв е бил проблема?
И на него му открили тромбофилия,отклонения в първото изследване-за Фактор V Leiden.
*
« Отговор #17 -: Март 02, 2008, 09:41:59 am »
Докторката от вирусологията беше много внимателна и заинтересована.Прати ме да изследвам хуморалния имунитет/което не съм сигурна какво точно ще включва / ,посочи ми лаборатория и професор тук в София,до центъра по Хигиена.

Дали след това,като направя изследванията мога да пратя резултатите на доктор Конова.Някой пращал ли е или трябва да ходя лично.?
*
« Отговор #18 -: Март 02, 2008, 11:25:52 am »
Didon, в "Иван Рилски" ли те пратиха? Миналата година ходих там и ме попитаха дали доц. Конова ме праща, значи те работят с нея. Мисля, че можеш по e'mail-а да се консултираш с нея за резултатите. Аз не го направих, защото нямах отклонения и един доктор там ме консултира, май беше д-р Кюркчиев. Но преди това писах на доц.Конова и тя ме насочи какво да изследвам. Отговаря максимум до 2 дни.
Не се чуди, че ние сами трябва да си назначаваме изследвания, от лекар съм чула, че голяма част от успеха при лечението се дължи на търсене и борба от самите пациенти.
Ти вече много направи и скоро ще имаш ключа към твоя успех.
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #19 -: Март 02, 2008, 12:04:02 pm »
Ани,да май "Иван Рилски" беше.При проф.Искра Елтънкова ме прати,обаче май каза и Кюркчиева също...Искрено се надявам да мога да помогна и на други момичета с моите проучвания... :wink:...

п.п А казах ли ви ,че като отидох във вирусологиятя и нали първо те консултира доктор и...разказвам му накратко и той...ми да ,те чак след 4,5 опита правят инунологични / с критична нотка казано/