0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Болки при овулация
« -: Февруари 29, 2008, 13:53:24 pm »
Здравейте, искам да ви питам дали ви се случва да имате някакви болки около овулация?
Аз от няколко месеца забелязах, че около ову (по-мои изчисления би трябвало да е след), започва да ме боли корема ниско долу, понякога от ляво, понякога от дясно - болката е точно като при менструация. След първия път в който бях забелязала това, попитах гинеколожката ми - и тя ми отговори че това било нормално, защото при/след ову се отделяла течност и за това ме боли. По време на секс също доста ме боли, а нали уж около тия дни, трябва да правим повече, но понякога това се превръща в истинско изпитание за издържливост на болка...
Моля ако някоя от вас може да ми каже повече за това явление. Аз така и не разбрах когато се появява тази болка? Тя означава ли че вече е минала овулацията или е по-време?! Благодаря
Re: Болки при овулация
« Отговор #1 -: Февруари 29, 2008, 14:44:36 pm »
Миличка,при всяка жена протичат различно симптомите на ову,при някой даже и няма такива.Купи си тестове за ову и след няколко месечно използване сама ще установиш своите предовулационни симптоми.
*
« Отговор #2 -: Февруари 29, 2008, 16:39:47 pm »
Здравей Vickson,
При мен е така разбирам кога съм в овулация по тези болки. Точно както ти ги описваш, с тази разлика, че не са много силни. За съжаление обаче аз от досегашните ми 2 опита точно в тези дни немога да се похваля с резултат. Също съм го споделяла с гениколог - не обърна особено внимание.
« Отговор #3 -: Февруари 29, 2008, 16:52:50 pm »
 И при мен е така,като при теб!Понякога са толкова силни,че изобщо не ми е до секс   :(  ,което е много,много неприятно.Лекарите казват ,4е е нормално.Ходила съм на много  прегледи в този период и всичко е нормално.Изписвали са ми болкоуспокояващи,но болката е много специфична и не помагат дори доста силни лекарства и затова не взимам нищо.
*
« Отговор #4 -: Февруари 29, 2008, 17:05:48 pm »
Момичета дали наистина е нормално, все пак това е болка сигнал, че нещо не е наред  :ask:
« Отговор #5 -: Февруари 29, 2008, 17:07:29 pm »
И аз имам такива болки. и то доста силни, много специфични, не е като да щер ми идва просто си ме болят яйчниците. Мисля си, че това е ову. Този месец правя тестове, засега са отрицателни, а й болки нямам. Ще видя дали е това.
]
*

Vickson

• 1201
« Отговор #6 -: Март 01, 2008, 11:16:22 am »
Благодаря ви за отговорите.
Аз също се притеснявах че нещо не ми е наред, щом ме боли така, но лекарката ми каза че това било нормално. Тъкмо за това исках ако някоя от вас може да ми даде някакво обяснение на този факт: защо става така, какво го причинява, за какво е сигнал... При мен също болкоуспокояващите почти не действат когато ме заболи така. Обикновенно пия Аналгин, това е единственото лекарство което ми помага при менструация, а тя при мен е наистина много болезнена.
От друга страна се питам, дали тези болки могат да имат връзка с преминаването на фуликула през тръбите?! Тъй като аз трети месец не мога да си направя хидротубация (имам висока утайка) - все си мисля че може би имам някакъв проблем с тръбите и за това ме боли така. :?
« Отговор #7 -: Март 01, 2008, 11:24:55 am »
Здравей vickson.И аз имам такива болки и моят гинеколог ми каза,че било нормално, тъй като при отделяне на фоликула се получава триене, което създава тази болка.Надявам се да нямаш усложнения и скоро да ни зарадваш с едно бебче  :bighug:
url=http://www.sestrenka.ru/lines/][/url]

*

Vickson

• 1201
« Отговор #8 -: Март 01, 2008, 11:46:38 am »
Дай боже!!!  :balk_103: и вие да ни зарадвате с такава новина, при мен ову мина за този месец, сега идва чакането .... и онези нечовешки дълги 2 седмици .. :balk_91:
*
« Отговор #9 -: Март 01, 2008, 12:03:39 pm »
И при мене овулацията винаги е била много болезнена.Дори стигам до пиене на обезболяващи.При менструация не ме боли толкова.При мене болката при овулация се появи след коремна операция, след която най-вероятно съм получила някакви сраствания.
« Отговор #10 -: Март 01, 2008, 17:27:42 pm »
до колкото знам,болката при овулацията е не6то нормално,при всяка жена е разли4но!Не е задължително да е от сраствания или проблеми!НОРМАЛНО Е!

« Отговор #11 -: Март 01, 2008, 19:45:59 pm »
И аз да се запиша тук:)
И аз съм с болезнена О, ако изобщо имам такава де:) Но, засега забелявзах, че когато теста ми за О е положителен имам и болки и то такива, че когато сядам сякаш сядам на нещо режещо. При мен са преди О, а не в деня на О.
Изтърпявам си ги, защото сравнено с боликте при менструация тези при О са нищо:) При менструация съм легло първия ден.
Така, че без паника, всичко ти е наред:)
*

Vickson

• 1201
« Отговор #12 -: Март 03, 2008, 15:40:00 pm »
Благодаря на всички за мненията, след като и на вас са ви казали че е нормално, да се надяваме че е така. Просто исках да чуя че има и други момичета с такива оплаквания, а не съм само аз  :( 
Желая на всички ви по едно здраво и хубаво бебче в най-скоро време  :lol:
Аз сега ще чакам... да не ми дойде. :wink:
*
« Отговор #13 -: Март 06, 2008, 10:35:48 am »
Аз имам същите симптоми около Ову

*
« Отговор #14 -: Март 06, 2008, 11:29:23 am »
Мацки не, че има нещо общо с темата, но някоя от Вас оперирана ли е от апендицит? Ме от тази страна най-много ме наболва при О.
*
« Отговор #15 -: Март 06, 2008, 12:10:26 pm »
Kylie, да ти кажа 4естно и мен ме наболва от тази страна и вси4ки доктори досега са ме питали дали съм оперирана и дали е имало някакви усложнениия. Явно има някакво зна4ение.
*
« Отговор #16 -: Март 06, 2008, 13:08:21 pm »
ne6i това само ме навежда на мисълта, че неможе да не е свързано със съраствания .....
*
« Отговор #17 -: Март 06, 2008, 13:19:39 pm »
Ами незнам 4естно казано какво да си мисля, ама мен ме питаха. Дано вси4ко да е наред и да няма проблеми. Аз по4ти нямам спомен от операцията, само помня 4е ме боле6е когато се събуждах от упойката и после 4е станах о6те първия ден. В стаята има6е една жена и като ме видя каза "дръжте детето избяга" и целия екипи бе повикан да ме държи, пък аз исках само да пи6кам, хи4 не се сетих 4е не трябва да ставам. Извинявайте за отклонението, но о6те се мсея като се сетя.
*
« Отговор #18 -: Март 06, 2008, 13:33:19 pm »
Аз бях при един супер смотан гениколог който ми каза че около операцията имам много страствания, даже по целия корем (около матката имаше предвид). Като ходих при друга тя ми каза, че те мога да се видят само с лапароскопия, а не на видеозон. Така че май всеки си е със собствено виждане по върпоса ;)
Така е като си карам колата на ремонт примерно на 3 майстора, те ще и кажат 5 различни диагнози   :lol:
*
« Отговор #19 -: Март 06, 2008, 13:35:48 pm »
Цитат
Така е като си карам колата на ремонт примерно на 3 майстора, те ще и кажат 5 различни диагнози   Laughing
:D