0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
на някой случвало ли му се е след лечението на ендометриоза да му се появят фоликулярни кистички на еидиния яйчник? малко се притеснявам ,защото левият ми яйчнк с опериран (1/2 от него го няма) , а десният е "надупчен" , но въпреки това по него има доста неспукани фоликули! дали това може да попречи на забременяването?
Rossy, това фоликули, останали неспукани от предния цикъл ли са? Защото още ти е рано за овулация и може би затова не са спукани. Сестра ми имаше при един преглед 7-8 малки фоликулярни кистички, които се спукаха при започването на цикъла... въпреки че тя няма ендометриоза все пак. Не знам какво да ти кажа... какво казва лекарят? Как обяснява наличието на тези кисти?
Стана ми странно също, че системата не ти е започнала нова графика, а цикълът ти е отбелязан в стара графика и продължава така...

*
лекарят нищо не каза - каза само че съм добре!
притеснява ме това ,че тези кистички си бяха там след края на МЦ .
 а това за графиката не го разбрах  :oops:  цикълът ми е бил само един досега (от 19.02)нещо май съм объркала?  графиката се започва от първия ден на цикъла ли?
« Последна редакция: Февруари 29, 2008, 11:41:25 am от rossy * »
*
поправих я!  :oops:  а меренето на БТ задължителна ли е? аз ставам по различно време и въобще не се сещам за такива нвща?
« Последна редакция: Февруари 29, 2008, 12:09:19 pm от rossy * »
Да, сега графиката ти изглежда добре :)
Меренето на температурата не е задължително разбира се, но пък помага много. Нищо, че правиш тестове за овулация, следенето на температурата ти говори много за цикъла ти - дали се е пукнал фоликул (или пък два), колко дълга ти е ЛФ, кога са ти фертилните дни, сметнато средно от всички графики... Но щом ставаш по различно време, няма да е надеждна графиката. Освен ако не си навиваш будилник за един и същи час всяка сутрин, мериш и заспиваш пак.

*
когато се пукат фоликули се променя и Бт ли? аз малко не съм на ясно с тези неща... вчера една приятелка ми каза ,че тя е забременяла веднага след МЦ и даже не е била в овулация...това възможно ли е? просто не искам да се вманиачавам много , за да не се побъркам!
Моя приятелка също забременя веднага след цикъл, но това не означава че е нямало овулация. Просто тогава е била овулацията. Разрови се из форума и прочети за базалната темпераура, овулация, и как да изчиаляваш най-подходящите дни на зачеване.

И аз имам две фоликулярни кисти и то по време на лечението с Диферелин. Диферелина го започнах веднага след лапароскопията. Док. ми каза че Диферелина не ми действал? Възможно ли е това?
Ох, това е ужасно, момичета. Не знам как бих понесла появата на нови кисти веднага след лечението. За съжаление чух и за друго момиче, на което диферелина не действал и тя също имаше кисти по време на лечението.  :?

Така ли? Ох много се притеснявам, ако Диферелина не действа тогава кое? Нали това е най-доброто лекарство?
*
Ох момичета и аз съм така,след лечението почнаха да ми се появяват фоликукярни кисти,едната дори беше 6см 8O.След като се спука тя веднага пак задържах фоликул и почнаха болки :x.Чакаме преглед и ме е страх какво ще покаже  :(
*
keaty и при тебе ли е така!? :( много е гадноо! само че това не е знак че диферелина не действа - това е абсурдно! тези кистички не са ендометриозни! Днес бях на преглед при гениколког и ще чакам тези дни овулация! дано да дойде скоро...че днес си направих поредния отрицателен тест за овулация! :( :( Много се надявам бебчо да се получи скоро ! моомичета дайте да мислим позитивно! :wink:
Винаги можем да проверим за наличието на ендометриоза като си пуснем контролен СА 125 тест. А щом докторът казва, че това са фоликулярни кисти, това е добре. Те просто се пукат по някое време.

*
дано да се пукат , че......незнам! Ох днес пак си правих тест за овулация и отново е отрицателен  :(
*
Да Роси и при мен,а чета че и при други се получавало.Последния път когато ходих при Попов го попитах дали може да е пак гадната болест и той ми каза,ми не му прилича и аз 8O ,защото това означава,че може и да се появи пак от някой фоликул и така .Незнам вече какво да мисля. :(
*
 8O и на мене така ми каза - че не му прилича! не си мисли най-лошото ! няма да се върне пак (надявам се) ти 4-та степен ли беше?
*
Да 4 степен и ме е ужасно страх.От както мина операцията само проблеми имам с тези яйчници.Все нещо им има ПИСНА МИ :(Все ме болят сега пък и
кисти почнаха да ми излизат .Наистина понякога много се отчайвам,друг път се стягам и си викам няма да се върне гадната болест аз съм силна и ще я преборя.
*
 :bighug: не се бепокой мила , всичко ще е наред! Аз днес си направих поредния отрицателен тест за овулация  :( :( :( много ми е гадно! това е 18-тия ден от МЦ! Ти следила ли си си овулацията? уж яйчниците работят на незнам какви обороти - а няма овулация все още  :( :(
И моят тест за овулация днес беше отрицателен, но на мен още ми е рано да се притеснявам, едва 10-ти ден от цикъла е. Надявам се до няколко дни да имам положителен резултат!

*
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ! ДАНО СКОРО ДА ВИДИШ 2 ЧЕРТИЧКИ , АМА НА ТЕСТА ЗА БРЕМЕННОСТ! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГО ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ!