0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Метфогама
« -: Февруари 28, 2008, 13:23:25 pm »
Здравейте,
преди около седмица ми изписаха Метфогама 500, заради СПКЯ (нямам проблеми със захарта), но откакто почнах да го пия постоянно ми е лошо и немога да хапна почти нищо. Ако го сменя с Метформин или Сиофор, дали и от тях ще се чувствам толкова зле? Немога да се свържа с гинекологът ми в момента. Моля споделете и при вас ли се е проявил такъв страничен ефект. Неиздържам вече.
*
Re: Метфогама
« Отговор #1 -: Февруари 29, 2008, 07:16:11 am »
Аз пия Метфогамма 850 от няколко дни. При мен няма странични ефекти. В упътването на лекарството пише, че често в началото на приема се появяват гадене, повръщане и липса на апетит, но отшумяват спонтанно. Опитай да приемаш лекарството по време на хранене. Незнам ако смениш със Сиофор как ще се чувстваш. Нали и при тези лекарства активното вещество е метформин.

« Отговор #2 -: Март 01, 2008, 15:58:08 pm »
Здравей,

На мен ми го предписаха при същите обстоятелства - СПКЯ без проблеми със захарта или инсулина.

Пия го от около 20 дена по време на основното хранене; за около седмица гаденето напълно отмина.

Д-р Тимева ми каза, че ще го пия до забременяването (този месец правихме стимулация с клостилбегит, но без успех). На теб за колко време ти го изписаха?
« Отговор #3 -: Март 01, 2008, 18:39:42 pm »
Благодаря ви за отговорите. От снощи не ми е прилошавало и вече се чувствам много по-добре.
 gaja и на мен ми казаха, че трябва да го пия докато забременея, заедно със Аспирин протект и Цефасел. Последните две са май заради завишените ми ТАТ.
*
« Отговор #4 -: Март 01, 2008, 19:42:00 pm »
Yani4ka,на теб ти е назначен Метфогама от 500мг,а Сиофора е само 850мг.
« Последна редакция: Март 01, 2008, 19:46:04 pm от pavka »
« Отговор #5 -: Април 04, 2008, 11:24:49 am »
И на мен ми е изписано Метфогама 500 3 х 1т. + аспирин протект 1 т.вечер. Става ми лощо като пия дори само една табл. и съм го спряла. Като чета вашите неща се мотивирам да го почна пак. А аспирина ми действа запичащо и затова изобщо не ми се пие  :(
« Отговор #6 -: Април 04, 2008, 13:04:15 pm »
Lady Vi на мен ми ставаше много лошо първите 10-ина дни. Важно е да ги пиеш повреме на хранене. И сега от време на време ми прилошава ако ги пия на гладно.
*
« Отговор #7 -: Април 04, 2008, 16:33:27 pm »
Павка, не си права Сиофор има и в друг грамаж и конкретно 500мг.
Лейди, не е хубаво да се започва и да се се спира по твое усмотрение. Хубаво би било да се правят нужните изследвания и лекар ще прецени точната за теб доза, възможно е да има корекция. На мен лично от сиофора ми беше зле доста дълго време - близо 5 месеца ме държа, но бях упорита и издържах гадориите. След направените изследвания се оказа, че сиофора не ми действа така както трябва, сега съм на глюкофаж даже в по-малка доза, предсоят ми нови изследвания.
« Отговор #8 -: Април 04, 2008, 23:11:38 pm »
Мари, на теб защо са ти изписали Сиофор?
Немога да намеря много инфо из нета. По какъв начин се очаква да повлияе при ПКЯ?
*
« Отговор #9 -: Април 05, 2008, 18:05:16 pm »
За повишен инсулин. С метформина се намалява инсолиновара резистентност, от там се очаква вкарването на хормоните в норма.
« Отговор #10 -: Април 08, 2008, 11:54:33 am »
Зравейте мацки,
и мен ме пишете в групата на пиещите Метфогама 500 от днес 3х1 без проблеми със захарта, но с ПК яйчници. Дано помогне на овулацията, че въобще я няма. Док ми каза, че този препарат вземан преди или по- време на стимулация например с Клостилбегит дава добри резултати!  :D   
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #11 -: Април 08, 2008, 12:20:14 pm »
Yani4ka,на теб ти е назначен Метфогама от 500мг,а Сиофора е само 850мг.
Вече има и Сиофор 1000 мг.
« Отговор #12 -: Април 13, 2008, 08:25:20 am »
Зравейте мацки,
и мен ме пишете в групата на пиещите Метфогама 500 от днес 3х1 без проблеми със захарта, но с ПК яйчници. Дано помогне на овулацията, че въобще я няма. Док ми каза, че този препарат вземан преди или по- време на стимулация например с Клостилбегит дава добри резултати!  :D   
Понася ли ти да го пиеш 3х1 табл.?
« Отговор #13 -: Април 13, 2008, 10:27:51 am »

Понася ли ти да го пиеш 3х1 табл.?
[/quote]
Горе долу го понасям добре. Аз го приемам само повреме на хранене. В смисъл ям, пия хапа и пак ям. Като цяло са гадни тези хапчета, вечерта съм много отпаднала, обаче не ми се гади. Чудя се кога ли тотално ще ми писне от всичките тези хапчета/ щото пия и други/, имам чувството че така съм си пренаситила тялото с химия... :?
« Отговор #14 -: Април 13, 2008, 15:00:37 pm »
Горе долу го понасям добре. Аз го приемам само повреме на хранене. В смисъл ям, пия хапа и пак ям. Като цяло са гадни тези хапчета, вечерта съм много отпаднала, обаче не ми се гади. Чудя се кога ли тотално ще ми писне от всичките тези хапчета/ щото пия и други/, имам чувството че така съм си пренаситила тялото с химия... :?
Това ми е толкова познато  :( В нас е като аптека. С баба се надпреварваме коя пие повече хапчета, напоследък аз съм "победител". Мъжът ми често ми се кара, че вечер ям много малко (аз съм доста слаба и имам нужда да кача някой и друг кг), а аз на шега му казвам: е как да неям, от тея хапчета знаеш ли колко нишесте поемам  :lol:
« Отговор #15 -: Април 19, 2008, 23:23:35 pm »
И при нас е аптека  :( И почна да ми писва
« Отговор #16 -: Октомври 03, 2008, 13:35:39 pm »
Аз пия метфогама 850 3х1 даже и на гладно.Вначалото леко ми се гадеше и много ми куркаха червата но вече отминаха.
« Отговор #17 -: Октомври 08, 2008, 21:13:49 pm »

НА мен първите 4 месеца от приема на сиофор бяха ужасни,после минах на метформин и като чели нещата си дойдоха на мястото.И аз съм като стара баба -пия по една шепа
« Отговор #18 -: Октомври 08, 2008, 21:21:42 pm »
Аз ще пия метформин 500 до забременяване .Изглежда страничните ефекти зависят от дозите ,които ни предписват.Аз го взимам три пъти дневно по 1/2 таблетка и нямам никакви оплаквания.Единствено забелязвам ,че апетита ми се намали.Кой знае може да сваля малко  тегло  :D.
« Отговор #19 -: Октомври 09, 2008, 09:06:47 am »
Аз ще пия метформин 500 до забременяване .Изглежда страничните ефекти зависят от дозите ,които ни предписват.Аз го взимам три пъти дневно по 1/2 таблетка и нямам никакви оплаквания.Единствено забелязвам ,че апетита ми се намали.Кой знае може да сваля малко  тегло  :D.

На малките дози ,докато пиех по половин хапче нямах никакви проблеми. Те дойдоха после когато стигнах до 3х850 на ден.С малко повечко воля и движение мисля , че можеш доста килца да свалиш . Аз свалих 12 и се бях засилила за още много , но точно тогава видях двете чертички