0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Редукция?!
« Отговор #20 -: Март 04, 2008, 18:45:26 pm »

Иначе ужасни рискове крие и амниоцентезата.

боровинчо, амниоцентезата има среден риск от аборт в световен мащаб от 1 към 250. рискът при редукцията, според цитата, е 1 към 10. сравнението е просто неправилно.
"ужасни" не е думата, която бих използвала за рискове от амниоцентеза, докато редукцията си е наистина сериозен риск.

а за това момиче с 5-те, дето са го оставили "да се оправя само"... ужас, нямам думи...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #21 -: Март 04, 2008, 19:01:24 pm »
Цитат
аз съм силно изненадана от големия брой редукции, които казвате, че се извършват във въпросната клиника.
преди да започне нейното функциониране, терминът "редукция на ембриони" го знаех от случайно прочетена статия в Интернет и ми звучеше много екзотично и рядко практикуващо се. освен от пациентки на Стаменов, от друга жена не съм чула да е правила ембриоредукция. защо там се случва това явление така масово?

момичета - вие замисляте ли се, когато се съгласявате да ви върнат повече от 2-3 ембриона, какви може да са последиците от това? имате ли представа какъв е рискът при ембриоредукция?

Джам, не си права. Аз пък познавам момиче, пациентка от Стаменовата клиника , на което й се наложи редукция, защото държеше да и върнат 4 ембриона, при все, че и бяха обяснени рисковете. Дано пише самата тя тук.

То и термина "инвитро матурация" не беше много познат, но по новините на БТВ го представиха чак като панацея, а не е такъв.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #22 -: Март 04, 2008, 19:06:39 pm »
лейди, аз пък познавам момиче, на което там върнаха 8 ембриона!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #23 -: Март 04, 2008, 19:13:22 pm »
А аз 9.

А тази с осемте вече е мама, значи риска който е поел лекуващия е бил в полза на пациентката. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #24 -: Март 04, 2008, 19:33:16 pm »
А тази с осемте вече е мама, значи риска който е поел лекуващия е бил в полза на пациентката. :)

при това на едно бебе
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #25 -: Март 04, 2008, 21:31:02 pm »
На мен ми върнаха 7 прекрасни :) и се роди най-прекрасна  :D
при мен причината за този брой - лигавицата!

ние хубаво се информираме и може да се каже, че правим някакъв разумен избор (поне, доколкото е в състояние човек да мисли трезво и разумно по време на процедура), ама има хора, дето не се! тогава е по-голяма белята според мен!
А това - оправяй се сама - ми звучи крайно несериозно и отвратително!

Дандан, дано всичко завърши успешно!
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #26 -: Март 04, 2008, 22:50:00 pm »
Иначе ужасни рискове крие и амниоцентезата.
боровинчо, амниоцентезата има среден риск от аборт в световен мащаб от 1 към 250. рискът при редукцията, според цитата, е 1 към 10. сравнението е просто неправилно.
"ужасни" не е думата, която бих използвала за рискове от амниоцентеза, докато редукцията си е наистина сериозен риск.

Права си за "ужасни". Но имах предвид не риска от аборт, а опасността от инфекции, които може да излязат наяве едва след раждането.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #27 -: Март 04, 2008, 23:03:41 pm »
мда, както сведенията потвърждават, практиката на връщане на голям брой ембриони е масова.

ако се поинтересувате от световния опит в това отношение, ще установите, че такова нещо никъде не се прави. защо мислите, че има наложени законови ограничения по света за броя на връщаните ембриони? искат да лишат жените от правото да забременеят ли?

*

evro

• 5167
« Отговор #28 -: Март 05, 2008, 00:31:07 am »
Интерисувам се и още как?!
Дори с цел контрол над имплантацията в Италия все повече поглеждат към интраендометриалния трансфер.

Аз разбира се също не съм привърженик на цитираните от мен и теб брой трансферирани ембриони. Мисълта ми беше че, редукции се налагат при Ин витро цикли водени от почти всички клиники и с нарастване броя на двойките лекуващи се така, съответно пишещи тук - нараства и % на редукции.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #29 -: Март 05, 2008, 10:32:24 am »
Чух по ТВ, че вече имало законова регламентация в БГ да се връщат максимум три (мисля го чух от д-р Владимиров).
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #30 -: Март 05, 2008, 11:11:24 am »
Да, Наредба 28, не може да се връщат повече от 3 без значение в чий интерес действа лекаря и колко са лоши или добри ембрионите.
Само дето на мен не ми е ясно как ще се осъществява контрол.
« Отговор #31 -: Март 05, 2008, 11:18:54 am »
Здравейте момичета,
вчера ми направиха редукцията и сега лежа вкъщи и пия антибиотик. Моля се само всичко да е наред и с малките бебчета да успеем да се справим!
Благодаря ви за подкрепата! Ако някой има някакви съвети с радост ще ги чуя.
Иначе, на мен ми върнаха 3, но просто всичките се хванаха - кой ти се е надявал на такова нещо тогава...
« Последна редакция: Март 05, 2008, 11:31:44 am от dandan »
*
« Отговор #32 -: Март 05, 2008, 11:41:04 am »
В клиника Малинов в повечето случеи връщат по 3.
Ади,не е така!В тази клиника е практика да се връщат много ембриони.

Аз не искам да коментирам правилно ли е или неправилно връщането на голям брой ембриони, но щом е заложено в закона, значи си има причина.

Аз съм в клиниката на Щерев.На настояването ми да ми върнат поне 3 бластоциста, получих категоричен отказ/цитираха ми закона/.Върнаха ми 2.

Дандан,радвам се, че всичко е минало нормално!Желая ти леки 9 месеца!
« Последна редакция: Март 05, 2008, 12:58:44 pm от Жекова »
*
« Отговор #33 -: Март 05, 2008, 12:01:28 pm »
От 11 при мен 4 бяха качествени и тях ги върнахме с док.За късмет се хванаха две какво трябваше да направя да върна 2,3,а един да изхвърлим защото не може да се замрази?
Всеки би трябвало сам да си реши със своя доктор мен лично не ме интересува по закон какво може и какво не както и в другите европейски страни се поемат по няколко опита арт процедури,а тук нищо.Ако имах 6 и 6 те щях да си ги искам ако това би ме довело до успех може пак да нямам повече пари за опити.
Такива неща страшно ме нервират едвам се сдържам и пиша в приличен тон.Ама м..... и на държавата.
« Последна редакция: Март 05, 2008, 12:03:31 pm от asi73 »
*

evro

• 5167
« Отговор #34 -: Март 05, 2008, 12:50:08 pm »
В клиника Малинов в повечето случеи връщат по 3.
Ади,не е така!В тази клиника е практика да се връщан много ембриони.

Жекова, ако направя два фоликула - каква е практиката тогава?! Плюс това 3 или 4 ембриона на стадий морула не е "оргомен" брой.

Пак ви казвам коментираме съответната клиника щото огромен процент от момичетата тук са пациентки там, ако погнем друга клиника ще видим как стигнем до извода че "там" пък се използва прекомерно голямо количество препарати за незадоволителен брой яйцеклетки, в трета че, се работи на ръба на хиперстимулацията, в четвърта че не иксират...

Истината според мен е че, където и да сме всички попадаме в статистиките без дори и да сме уведомени за това. Надявам се разбирате какво имам в предвид.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #35 -: Март 05, 2008, 12:57:52 pm »
 Евро,по-скоро имах предвид практиката да се връщат 6 и повече ембриона.И казусът е за в случаи , когато има повече ембриони.

Аз казах, че няма да коментирам и не искам да ми се изопачават думите.Просто изложих факти от личния ми опит.

Коя клиника е добра,коя-не-не това е темата, и не е добре да се коментира в тая посока.

Даже смятам,че е добре да се пусне такава тема-относно броя на ембрионите.
« Последна редакция: Март 05, 2008, 13:07:40 pm от Жекова »
*

evro

• 5167
« Отговор #36 -: Март 05, 2008, 13:11:12 pm »
Дори и да има изобилие от ембриони, 6 не се връщат отдавна.

Като цяло позицията ми е че, редукции се налагат все по-често защото обема на ин витро циклите глобално се повишава, в това число са и случаите на хиперсимулация, на прекратени цикли и т.н., и изобщо усложненията, нежеланите изходи и рискове на една процедура по ин витро оплождане!

Те осмислят живота ни!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #37 -: Март 05, 2008, 13:16:36 pm »
За съжаление темата ще се "изроди"!
Всеки лекар предценява какво е най-добре за пациента с оглед на много фактори причинили стерилитета. При мен върнаха 6 ембриона, с моето съгласие! Останалите не ставаха за замразяване. Хванаха се два. Всяка от нас има доверие на своя лекар, нали?
Подкрепям евро във всяка една нейна дума!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #38 -: Март 05, 2008, 13:56:12 pm »
Здравейте момичета,
вчера ми направиха редукцията и сега лежа вкъщи и пия антибиотик. Моля се само всичко да е наред и с малките бебчета да успеем да се справим!

Желая ти лека бременност! Стискам палци всичко да бъде наред до края!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #39 -: Март 05, 2008, 13:58:20 pm »
Аз също съм съгласна с евро.
dandan, успех!