Здравей Дандан! Аз съм вече в 17 г.с. и 6 дни и също ми се наложи да мина през редукция. Опита си инвитро правих в Солун, клиника Якентро при проф. Прапас. Трансферираха ми 3 осемклетъчни ембриона и за наше и тяхно учудване и трите се бяха имплантирали и растяха равномерно. Следяхме редовно чрез УЗИ при Д-р В.Даскалов как се развиват във времето с надеждата едно от тях да се редуцира само. Така изчакахме до 11 г.с. и 2 дни Проф.Никос Прапас ми направи редукция на 1 ембрион. Манипулацията не е болезнена, направиха ми я без упойка, както амниоцентезата, с пробождане с игла през коремната стена. Усещането беше като поставяне на инжекция. По травмираща е психически, защото след 6.5 г. стерилитет се наложи да премахнем едното бебче. Но както и другите момичета са ти писали, това е по-правилното решение. Преди самата манипулация ме прегледаха обстойно и ме убедиха че сме взели правилното решение. Аз съм висока 1,65 м и с не много едра физика, така че ме предупредиха че ако ги оставим и трите рискувам да ги загубя всичките или пък да се родят с увреждания. За това се доверих на мнението на лекуващия ме екип и сега не съжалявам. Самата двуплодна бременност си е достатъчно рискова. Слава богу дотук всичко е наред, вече усещам движенията на моите бебчета и съм много щастлива. Довери се на твоя лекар и не се обръщай назад. Желая ти успех, вярвай че всичко ще е наред. Забравх да отбележа, че и аз пих антиобиотик за 4 дни и си почивах както обикновено. Късмет от нас тримата и пиши как е минало.