0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Първи цикъл след неуспешно ИКСИ
« Отговор #20 -: Февруари 29, 2008, 15:22:48 pm »
Така е, deep, аз и затова не се надявам още. Пък и смятам още следващия месец да забременявам  :wink: Че след инвитро било по-лесно, май....
Верка, права си, че е поизморих от тестовете вече. Казано честно взех решение, ако случайно още 10 дена не ми дойде, пак ще ходя на преглед. То май узи-то е най-достоверно и то в моя случай. Абе луда работа ви казвам  :)
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #21 -: Февруари 29, 2008, 21:24:09 pm »
имам позната с подобен случай.Два мвсеца нямаше цикъл...Нямаше нищо...
Ма то ,ако има нещо ще трябва вече да има и не толкова скрити признаци...Примерно да ти се спииинка... :wink:
*

rez

• *
  • 29
  • вече сме трима
« Отговор #22 -: Март 04, 2008, 22:34:00 pm »
здравейте момичета, и аз ще се включа в темата - на 20 ден след трансфер ми дойде. кофти работа. но следващия месец продължавам борбата. така де, няма да се предаваме. искрено съжалявам за всички, които досега не са успели. истината е, че винаги има надежда стига да се престрашим и да продължим напред. :)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #23 -: Март 04, 2008, 22:41:05 pm »
Джия, дали не се лъжа, но ти ли имаше ендометриозна киста?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #24 -: Март 05, 2008, 10:04:55 am »
Евро, ами казано честно вече и аз незнам  :oops:. По принцип ми правиха лапароскопия м.септември 2006 и заключение: ендометриоза на тазовия перитонеум. Прави я Александров, а тръбите ми били ОК. След първото инвитро док ми сподели, че при пункцията са изтеглили и кръвта от една ендометриозна кистичка. В началото на втората процедура се оказа, че пак имам ендометриозно образование на левия яйчник и се очакваше от там нищо да не извадим. В резултат, обаче, при стимулацията нарастващите фоликули почти смачкаха това ендометриозното и в крайна сметка на пункцията ми извадиха 15 яйцеклетки и мисля, че повечето бяха именно от левия яйчник.

*

evro

• 5167
« Отговор #25 -: Март 05, 2008, 12:53:14 pm »
Аз си мисля че, преди следващ стимулиран цикъл трябва да туширате съмненията около тази ендометриозната киста.  :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #26 -: Март 05, 2008, 15:03:12 pm »
То това добре, ама казано честно не знам как точно да стане  :oops: Ако имаш идея, ще се радвам да я споделиш. Според док засега лечение на ендометриозата не ми се налагало, защото няма гаранция, че ще е успешен резултата

*
« Отговор #27 -: Март 05, 2008, 15:16:13 pm »
Джия, а на теб в крайна сметка дойде ли ти? На Док ходи ли пак?
*

evro

• 5167
« Отговор #28 -: Март 05, 2008, 15:22:00 pm »
Джи, вярно няма, но при наличие на ЕМ, въпроса дали кистата пречи или не е доста спорен. В смисъл ако няма киста е по-добрия вариянт.
Последните "тенденции" са: оперативно лечение на ЕМ и спешно забременяване.
Аспирирането на ендометриална киста не е най-подходящото лечение.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #29 -: Март 05, 2008, 16:51:46 pm »
Джия, а на теб в крайна сметка дойде ли ти? На Док ходи ли пак?
Ако ти кажа НЕ, ще ми повярваш ли?  :wink: В крайна сметка още не ми е дошло, днес е 35-и ден след трансфера, а последния ми цикъл беше на 11.01. Абе какво да кажа - ще чакам до към събота и ще звъня на док, ако не ме прихванат лудите и не му звънна по-скоро. Че май ще трябва да ми дават нещо за предизвикване на цикъла.

Ев (ако мога така да ти викам :oops:), предполагам имаш предвид оперативна лапароскопия?! Мисля да питам Александров, но ми се струва, че нещо не е привърженик на идеята. Иначе за спешното забременяване - ами мисля съвсем спешно да го направя :D, ама трябва първо този пусти цикъл да се появи.

*
« Отговор #30 -: Март 05, 2008, 17:40:36 pm »
Evro, какво имаш пред вид под аспириране на кистата? Това изтегляне на кръвта без да я махат оперативно ли е?
*

evro

• 5167
« Отговор #31 -: Март 05, 2008, 18:23:25 pm »
Evro, какво имаш пред вид под аспириране на кистата? Това изтегляне на кръвта без да я махат оперативно ли е?

Да.

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #32 -: Март 05, 2008, 20:52:12 pm »
Това с аспирирането е мнооого  неподходящо във всеки друг случай с изключение на този,когато е сигурно,че кистата е от задържан фоликул.

Двил,ако кистата е ендометриозна,проблема не е в това,че имаш събрана кръв.Проблема е ,че ендометриозата е тъкан,която се разраства и "задушава",ако мога образно така да се израза, органа,който е нападнала болестта.Препоръчва се зпешно забременяване ,защото в продължение на 9месеца няма да има функциониране на яйчника и болестта няма от какво да се "храни'.ОБАЧЕ...друг е въпроса колко лесно се забременява с ендометриоза

Извини ме,ако съм прекалено пряма ,обаче мисля,форума е за да си помагаме ,а не само да се успокояваме...

Заеми се с това да разбереш на всяка цена дали е ендометриоза / не е никак за подценяване тази диагноза/.Нали знаеш,че тя засяга не само репродуктивните органи

УСПЕХ
*
« Отговор #33 -: Март 06, 2008, 09:10:55 am »
Заеми се с това да разбереш на всяка цена дали е ендометриоза / не е никак за подценяване тази диагноза/.Нали знаеш,че тя засяга не само репродуктивните органи
Дидонче, то че имам ендометриоза е сигурно - след лапарото пишеше ендометриоза на тазовия перитонеум. Лека до средна степен. Друг е въпроса, че док не ми препоръча лечение, защото не било сигурно, че ще помогне. На този етап не знам какво друго мога да разбрера, по простата причина, че док за инвитрото ми е същия, който ми прави лапарото. Смятам, че ако има и най-малко съмнение в нещо, то той би ми казал какво да предприема. Дори си мислех пак да правя лапаро, но за в момента съм се отказала. Сега мисля да правя имунологични и ако там няма проблем, пак ще се върна на изходната позиция и отново ще се консултирам с док относно ендометриозата.
Успех и на теб

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #34 -: Март 31, 2008, 13:38:48 pm »
Не искам да пускам нова тема, затова пиша тук.
Това ми е втори цикъл след неуспешното икси и цикъла ми подрани с една седмица.
Може би е и заради напрежението, на което съм подложена тия дни, но трябва ли да се притеснявам за това избързване?
А и сега мисля, че май не е много удачно да си пускам изследване на Пролактин и другите хормони, които говорихме с док да направя. Ще изчакам да мине малко време да се поуспокоя и тогава.
*

evro

• 5167
« Отговор #35 -: Март 31, 2008, 13:52:11 pm »
Да, Миси, по-добре изчакай месец два още. Аз броя 3 мензиса след стимулацията и тогава пускам хормони.
 :hug2:

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #36 -: Април 01, 2008, 13:20:36 pm »
Явно нещата след неуспешно ИКСИ не са никак "нормални".  :?
Това ми е втори цикъл след неуспешното икси и цикъла ми подрани с една седмица.
На мен пък ми дойде първия цикъл чак на 16.03. - приблизително 45 дни след трансфер. Доста болезнен беше и ме боля докато не изхвърлих голямо парче лигавица :( До тук добре......., обаче, .............незнайно защо на 25.03. пак  8O имах положителен тест за бременност и то с две почти еднакво наситени черти  8O 8O 8O. Относно направата му - не ми се карайте, направих го чисто информативно, за да се ориентирам, че всичко е наред, защото имах и усещане за овулация!  :oops:
В крайна сметка се принудих да отида на узи и там се видя, че всичко е спокойно- нямам грам лигавица, а яйчниците ми още спят, т.е. нямат намерение да произвеждат фоликули скоро и не се очаквала скоро овулация. И това всичко било "благодарение" на ЧХГ-то, което незнайно защо още не ми се изчистило от организма. Егати!
А днес за капак имам ПМС и кафеникаво течение и имам чувство, че ще ме метне втори цикъл. Направо луда работа! Все си мислех, че ЧХГ-то се изчиства с менструацията, ама явно при всеки е различно. А утре смятам за статистиката да направя още един уринен тест - щото явно съм извън пътя и много ми е чудно кога ще се изчистя, че да ми заработят яйчниците ?!?! Щото нали ви обещах да забременявам веднага ... :D
Целувам ви и много съжалявам, че постоянно ви занимавам с моите глупости, но при така развиващата се странна ситуация, наистина няма с кого друг да споделя и да ме разбере както вас. А док каза, че всичко е наред и не ми е удобно да му звъня за щяло и нещяло.
Успех на всички!

*
« Отговор #37 -: Април 05, 2008, 00:43:57 am »
Дживотинче, кога ти беше трансфера? И при кой лекар беше ти?Това ЧХГ над 600 от коя дата ти беше и след това мерила ли си го? Ако искаш отвори нова тема тука.Смятам че проблема ти заслужава повече внимание
*

evro

• 5167
« Отговор #38 -: Април 05, 2008, 10:22:30 am »
Джи, ти имаш ли тръби?

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #39 -: Април 05, 2008, 22:38:15 pm »
Пуки, благодаря за заинтересоваността. Но няма да пускам нова тема, щото то мойта стана егати сагата.  :? :oops: Иначе трансфер 31.01. Лекар - д-р Александров от АГ Варна, а ЧХГ 606 едва на 28 ден някъде след трансфер. А тогава стойностите са доста по-високи  :(
Евро, имам бе, ама то едни тръби  :? Правила съм цветна снимка с резултат лява запушена, дясна пропуска. После лапаро - тръби ОК, но без вкарване на контраст!
Сега док ми предлага да повторя цветната снимка и май ще взема да я направя, че вече не знам де да си търся проблема.