Little rabbit, при мен нещата се развиха така: на ехография - съмнение за миомен възел, д-р Персенска ми назначи хистероскопия. Като се събудих от упойката, тя ми каза, че не е било миомен възел, а според нея - аденомиоза, но да изчакаме хистологията. Направи ми 3 промивки след хистерото. На третата промивка, видя на компютъра резулата от хистологията и каза, че се е потвърдило, че е аденомиоза и че трябва "много скоростно" да забременея. Питах я много ли е страшна тази диагноза и какво означава, каза, че е вид ендометриоза и може пак да се появи за това трябва да забременея преди пак да се е развила, защото прави невъзможна имплантацията на плода и износването. Каза Септември да правя ин витро на ЕЦ, а преди това биопсия. Биопсията я направих (доколкото разбрах това беше имунологична биопсия), за щастие поне резултатът от нея е добър. Не съм се виждала след това с д-р Персенска, на SMS ми написа само "добра е". Самата епикриза от хистерото си я взех едва сега и се шашнах като видях какво са написали, но д-р Персенска не се стресна чак толкова много като видя на компютъра резултата, вярвам много в нея и в това, което прави. Надявам се Септември да имам положителен резултат. Иначе, аз имам коремна операция на миомен възел (външен) от преди много години, но Персенска каза, че няма нищо общо с тогава, не е на същото място, преди беше отвън, а сега е вътре в матката проблема. За хормоните незнам какво да ти кажа, аз четох много и основно май наистина естрадиола е виновен. Аз съм го изследвала през ноември 2013, беше 208 мисля на 3-ти ден, в референтните граници; доц. Катя Тодорова твърди, че хормонално всичко ми е наред, но сега като чета тук - момичетата пишат за естрадиол от 200 чак при пункция, а при мен на 3-ти ден
явно наистина е висок. Прогестерона на 7 ден след О ми е 99 при горна граница 88, т.е. и той е висок, но доц. Тодорова каза, че е ОК. Успех на теб и пиши като ти излезе хистологията.