Здравейте и от мен!На мен преди 2 седмици ми правиха оперативна хистероскопия в Майчин Дом при доц. Тюфекчиева.През Декември месец миналата година отидох на профилактичен преглед при гинеколога ми и ми каза,че има съмнение за двурога матка или за септум.На самия преглед успя да види септума, защото бях точно 1 ден след цикъла. Предложи ми да се подложа на диагностична хистероскопия, за да може да се уточни кое от тези неща имам. На следващият ден отидох гладна и жадна в клиника "Торакс"-Пловдив и ми взеха кръв на място, без да подготвям каквито и да е изследвания. Самото изследване беше много кратко-около 20-30 мин. Бях под пълна упойка. След 1 час бях вече в пълно съзнание и доктора ми донесе диска и ме насочи към доц. Тюфекчиева. Оказа се,че имам септум на матката. Отидох при доцентката и там след обстоен преглед и при нея ме насочи към доц. Виолета Димитрова(също от Майчин дом) за 3D снимка на матката, за да може да се установи дали този септум е сраснал с външната страна на матката или е само от вътрешната страна. Доц. Димитрова установи,че само от чътрешната страна на матката и няма да се налага да е лапароскопска операция, а хистероскопска(т.е. без никакви разрези). Операцията ми беше насочена да е веднага след цикъл,като от последният трябваше да пия Logest,за да задържи лигавицата. За самата оперативна хистероскопия ме накараха предишният ден да пия Рициново масло и никаква храна след него. На сутринта и клима,защото ти бият епидурална упойка и от кръста на долу си изцяло неподвижен. Последните течности, които поех бяха в 23 ч. предишният ден.1 час преди самата операция те свалят в предоперационна и идва анестезиолог, за да ти изследва гръбначният стълб. Цялата процедура поне при мен беше около 40 мин., защото се оказа,че самият септум е много голям и много кръвоснабден. Оказа се,че до сега не се е случвало да видят такъв септум. Нищо не усещах след самата операция, само имах болки в кръста, което се оказа нормално, заради упойката. Преди 2 дни ми свърши цикълът и другата седмица съм на преглед при доц. Тюфекчиева. За отношението и професионализмът и просто нямам думи. Дано съм успяла да помогна и насоча, който е с подобен на моя проблем,защото аз бях в неведение поне за някои от нещата.