0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
Може ли да има такава простота????
« -: Февруари 24, 2008, 21:32:50 pm »
Момичета, ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ !!! Чета във форума на ЧАСЪТ НА МАМА и направо немея. Може ли да има такива хора. Ще ви копирам две изказвания, защото немога да спра да се чудя. Според вас дали е нормално, или аз вече съм се изкривила в разбиранията си?

1. Момичета от няколко дена ми се върти една идея.С мъжа ми имаме момиче,но искаме поне още 1 дете,даже 2.Та се чудех как ви се струва едно инвитро с цел близнаци?

2. Здравейте!
Аз също искам близнаци на всяка цена.Имам двама сина и много искаме да имаме близнаци ако съм сигурна че ще се получи веднага бих забременяла.Аз също мисля за инвитро но несъм много добре запозната с този метод.Предполагам че може и да стане със някакви стмуланти но нямам представа с какви .Ако някой знае нещо по- конкретно нека пише.Още не съм ходила на лекар за пвече информация но ще го направя .Благодаря на всички който ще се отзоват.

Направо онемях!

*
Re: Може ли да има такава простота????
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2008, 21:40:57 pm »
блажени са незнаещите, нали така е казано :)
щом искат, да правят инвитро. въпреки че ако знаят през какво трябва да минат май няма да има много желаещи.
 8O
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Февруари 24, 2008, 21:41:52 pm »
Що четеш?

По-нормално от безпроблемно забременяващи неосведомени хора онтосно стерилитета няма.  Ние сме "сепаратистите".

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2008, 21:42:48 pm »
И аз искам да знам толкова за ин витрото,пък нека ми се смеят после,ама...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2008, 22:51:44 pm »
Жалкото е знаете ли кое...(според моите скромни житейски изводи), че точно такива хора успяват много по-често от "онези" (нас) които даваме съня си, нервите си, здравето си и душата си (не на дявола:) за да осъществим не просто една прищявка а да осмислим живота си.
На мен лично ми е жал за тези първите, та ако ще и по 4 деца да си "поръчат".
Ама...да са живи и здрави:)
Тук сред вас си ми е по-хубаво въпреки, че боли:)И ще ви кажа защо:защото искам да си остана ЖЕНА и Човек и мечтите ми да имат смисъл а не показност.
« Последна редакция: Февруари 24, 2008, 22:54:01 pm от Lisko »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2008, 22:59:22 pm »
Няма лекар или клиника в България, които да направят ин витро по желание. Това са глупости. Тези хора явно не знаят за какво пишат.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2008, 12:29:53 pm »
Няма лекар или клиника в България, които да направят ин витро по желание. Това са глупости. Тези хора явно не знаят за какво пишат.
дано да си права ама мене лееееекичко ме тресе съмнение че всички са чак така некомерсиални и безкористни...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #7 -: Февруари 25, 2008, 13:53:53 pm »
Поне няма лекар, който да й гарантира  "че ще се получи веднага" и то непременно близнаци.
Чула жената за ин витро, ама какво е от де да знае?
Сещам се шефката как ми обясняваше, че чела за ин витрото и изобщо не било това, дето си представяла  :lol:
*
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2008, 14:10:43 pm »
а аз имам приятелка, която по собствено предписание пиеше клостилбегит, защото чула че шансовете за близнаци са по-големи.
Аз не успях да я разубедя, но все пак стана 1 бебче...и то от първи опит
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #9 -: Февруари 25, 2008, 14:12:44 pm »
Може ли да има такава простота????

Може, може....честно казано възмущавам се, но не се учудвам.
Повечето хора като чуят ин витро, си представят "хоп и готово"...бързо, лесно и чудесно. Не бих казала, че оправдавам невежеството им обаче. Толкова наболял и обсъждан е този въпрос...що за процедура е ин витрото...малко от малко човек трябва да си има идея за какво иде реч. Особено пък, когато си позволява и да говори...Вярно е, че:
По-нормално от безпроблемно забременяващи неосведомени хора онтосно стерилитета няма.
Малко от малко поне, от обща култура поне...достатъчно е...или поне не плямпай.
Прави са били хората като са казали: "Мълчанието е злато..."
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2008, 20:58:04 pm »
Явно може. Жалкото е че не оценяват това, което имат.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2008, 21:12:52 pm »
дано да си права ама мене лееееекичко ме тресе съмнение че всички са чак така некомерсиални и безкористни...

Да, за съжеление и аз не съм много сигурна, че няма да се намери някой "добър доктор", който да "им помогне".Дано да греша.
« Отговор #12 -: Февруари 26, 2008, 22:53:01 pm »
Честно казано, моя много близка приятелка ми сподели преди няколко години същото нещо - искала близнаци с инвитро за по-сигурно, че като се мъчи, да било на веднъж .. Още не си е изпълнила заканата..
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #13 -: Февруари 26, 2008, 22:58:14 pm »

Да, за съжеление и аз не съм много сигурна, че няма да се намери някой "добър доктор", който да "им помогне".Дано да греша.

Хайде да не оплюваме лекарите и в тази тема, става ли?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #14 -: Февруари 27, 2008, 14:52:06 pm »
Ми така де, тя простотата се шири само сред пациентите. Лекарите си имат застраховка.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #15 -: Февруари 27, 2008, 14:56:10 pm »
Ми така де, тя простотата се шири само сред пациентите. Лекарите си имат застраховка.

Тамара, темата е за простотата относно ин витрото по желание, неразбирането на обществото, а не по принцип за простотата като такава. Ако всяка тема се ползва да доказваме, че лекарите са маскари, Зачатие ще се превърне в най-обикновен сайт. А той е необикновен и не искам да губим тази уникалност. :)

Димитър Кудоглу
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #16 -: Февруари 28, 2008, 17:01:56 pm »
На мен нещо от този род ми изръси моя колежка!!! Мъжът й викал да не се мъчела два пъти, по-добре било инвитро. Ама те си нямат понятие въобще за какво става въпрос. Чудех се като я слушах да се радвам ли, че е тъпа, да искам и аз да съм тъпа като нея, но без проблеми и накрая просто си замълчах!!!

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #17 -: Февруари 28, 2008, 17:05:39 pm »
Значи не само на мен ми се струва, че хората смятат, че ин-витрото е като да си поръчаш супа в ресторант. "И ако може направо с десерта да ми я донесете, че да не чакам много".
А да знаете колко често ми се е щяло и аз да съм толкова тъпа. Ама на писано ни било да сме умници. И затова ще имаме умни деца. :lol:
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #18 -: Февруари 28, 2008, 17:14:29 pm »
Колко добре казано, от твоите уста в Божиите уши!!! :wink:

*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #19 -: Април 13, 2008, 00:18:52 am »
Привет и от мен! Не се стърпах да ви споделя и аз нещо по въпроса...
Те хората са си блажени в невежеството си, ние сме леко "преосведомени", ама според мен, така и трябва. Всеки, който е стигнал до ин-витро, трябва да е наясно с доста неща, че иначе вероятността да се получат пропуски или грешки в лечението е голяма!
А да ви кажа, майка ми как се ОПИТВА да ме успокои и какъв съвет ми дава: "Абе Ети, живей ПО-ПРОСТО, бе мамоо!!!" А аз и казвам, че няма как да живея "просто", защото не съм проста!!!:)
Та така, нека сме си умнички и информирани, то си требе:)
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)