0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос към Вени за изследванията
« -: Ноември 29, 2004, 23:10:43 pm »
Вени видях, че си писала коментар към статията, която изпрати за антифосфолипдния синдром.
http://www.bg-mamma.com/comments.php?id=756
Искам да те попитам това 3 вида генетични изследвания ли са и кои от тях са изследванията за кариотип? Има ли разлика между хромозомни изследвания и изследвания за кариотип. Другото генетично изследване само антифосфолипидния проблем ли касае и те ли ти го назначиха или ти си го поиска? Какво точно им казваш за да знаят какви точно генетични изследвания да пуснат? Същото и за антифосфолипидните антитела. Как ги коментираха? Само 2 вида ли са и те ли определиха кои точно да ти изследват? Явно бавно схващам и ще съм ти много благодарна да ми помогнеш да не загубя повече от 1 ден в София за тази работа, че ми е кът отпуската.
Как си ти?
Целувки!  :)
Въпрос към Вени за изследванията
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2004, 10:17:37 am »
Отидох при Кременски, разказах му историята си и той ми назначи изследванията: генетичните са за тромбофилия, хромозомните са за липса или излишък на хромозома, което при лошо съчетание се оказва фатално/ това още не ми е готово - много се бави/. Фосфолипидните са много, но при нас не се правят всичките, а и доколкото разбрах, е безсмислено. Това за кариотипа ме затрудни - не съм сигурна. Отиди при Кременски и му разкажи всичко и той ще прецени!
Ако има още нещо, питай!
Ти кога планираш да идваш?
Матей - 1.04.2006 г
*
Здрасти
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2004, 16:44:04 pm »
Значи за кариотипа предполагам е изследването за хромозомния набор - предполагам това, което е колко са хромозомите. Не знам дали и друго се гледа.  Мъжът ми си е правил такова, но аз още не. Принципно трябва да идвам през януари на преглед при   д-р Табакова, когато ще реши кога започваме отначало, но бих искала да ми излязат всички тези резултати още преди да стартираме.

Току що говорих с д-р Конова и на отиване към София следващия път ще минем през Плевен да си ги направя! Там можело да ми направят и генетика.
Въпрос към Вени за изследванията
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2004, 17:12:07 pm »
Добре, но защо там? Тук можеш да свършиш цялата работа.
А ти защо ходиш при Табакова? Не съм чувала много хубави неща за нея - мисля, че е само една печалбарка. Мои познати са много доволни от Димитров - незнам дали си го чувала.
Матей - 1.04.2006 г
*
ами да знам
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2004, 17:41:32 pm »
Здрасти Вени, знам, че ги правят в София, но доколкото знам в Плевен има цял институт по имунология, а д-р Конова е много отзивчива жена. Тя през лятото беше организирала безплатните имунологични изследвания за Израел. Обясни ми всичко по телефона и каза да й се обадя като тръгнем от предния ден още. Знам, че е добър специалист и ще ми отговори на много въпроси.
А за д-р Табакова и аз съм ги чувала тези неща, преанализаирах ги няколко пъти, но прецених, че минусите не са достатъчни да засенчат плюсовете. Може би има много разочаровани момичета, но аз засега не мога да се оплача от нищо друго освен от продължителното чакане пред кабинета (има мнооого пациентки), но то вече навсякъде е върволица... . А всички екипи са комерсиални - уви това е истината в България, не е лесно да имаш проблем... Може би ако усетя отношение, което не мога да преглътна, ще сменя екипа веднага.
*
Въпрос към Вени за изследванията
« Отговор #5 -: Декември 01, 2004, 06:44:34 am »
А други изследвания освен имунологични, на щитовидната, генетични и токсоплазмоза правят ли се? Ти сама ли си ги назначи или те  изпратиха?
Въпрос към Вени за изследванията
« Отговор #6 -: Декември 01, 2004, 09:04:34 am »
Всичко ми назначи Кременски. Правят се и тези изследвания, само на щитовидната жлеза отидох по мое усмотрение и както се оказа, с право - там е проблема. Но тях може да си пуснеш и в Бургас.
Ето и извадка от темата в dir.bg, където съм събрала всичко:
Вчера посетих 14 етаж на Майчин дом, където се помещава генетичната лаборатория и си пуснах изследванията. Ето ви списък с подробности:
1. Хромозомни изследвания - правят се и от двамата съпрузи - 2*20 лв.=40 лв.
2. Генетични изследвания - два броя:
- Фактор V Lieden гена
- Протромбинов ген - това са изследванията за генетичната мутация, описана в статията " Антифосф.синдром и зачатие" - общо двете струват 25 лв. И двете се правят на 14 етаж на Майчин дом, където са и генетиците.
3. Антифосфолипидни антитела - два вида - 2*15 лв.= 30 лв. Правят се в лаборатория в арката на Александровска болница.
4. Токсоплазмоза - 20 лв. Прават я на първия етаж в Майчин дом. Тя излиза за един ден, генетичните и антиф. за около 10 дни, но ми казаха да се обадя в сряда, така че може и по-бързо. Хромозомните се бавят около месец.

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=159&Board=probzab&Number=1942250700&page=4&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
[/url]
Матей - 1.04.2006 г
*
Ясно
« Отговор #7 -: Декември 01, 2004, 17:36:42 pm »
Изясни ми се картинката общо взето значи  :D
:thankyousign:
Значи явно това, което ще правим в Плевен ще са имунологични и генетични, а хромозомни ще направим при Кременски.

Той и без това вече ни е приятел. Предния път такова лафче направихме почти 2 часа. Страхотен човек!

За хромозомните: Нали това са тези изследвания, които се правят в сутерена на "Майчин дом" и дето след 10 дни ти казват дали пробата е успешна (дали се делят клетките, ако не се делят наново се взима кръв и т.н) и след още 20 дни вече излиза резултата?

А токсоплазмоза правих преди 3 месеца и се оказа, че нямам никакви антитела. Остава тая глупост да е  била причина и ще се гръмна. Цял живот съм спяла с котки на възглавницата си и да нямам никакво антитяло за токсоплазмоза. :kittenyarn:  Като 80% от популацията има.  Ще си пусна изследвания и за това, ама нека да ми наближи отново процедурата, че да са по-актуални.

И още нещо мислиш ли , че хормоните и стреса могат да окажат влияние и да допринесат за аборт?

Иначе Конова ми каза, че само един неуспешен опит още не налагал такива пълни изследвания ама нали ме знаеш, че искам всичко да проверя и да съм сигурна. Все пак един опит за зачеване при мен е четирицифрена сума ... Не искам да мине и следващия и да установя, че съм проявила немърливост, незаинтересованост и мързел.

Кажи с теб какво става?
Как си? Някакво развитие или яснота?
Поздрави и много успех! santa2
Въпрос към Вени за изследванията
« Отговор #8 -: Декември 02, 2004, 08:57:07 am »
Казваш:
Цитат
И още нещо мислиш ли , че хормоните и стреса могат да окажат влияние и да допринесат за аборт?

Много често си мисля дали едно стресване не уби бебето, макар че все пак според Тодорова - ендокриноложката, при която ме заведе Кременски, причината е в антителата МАТ.
А Кременски е пич от всякъде - това е факт. Аз като бях при него също откарах сумати време и точно си бях тръгнала и пристигна Балева. Тя е завеждащ имунологичната клиника и започнаха едни дискусии, между другото оплюха Плевен, и така до незнам кога.
А за
Цитат
Не искам да мине и следващия и да установя, че съм проявила немърливост, незаинтересованост и мързел.

напълно съм съгласна - аз, ако знаех всичко, което знам сега, щях да си направя тези изследвания още след първия мисед.
Моите хромозомни още не са излезнали - много ги бавят!
Матей - 1.04.2006 г