0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Специален режим след положителен тест?
« -: Февруари 19, 2008, 19:47:49 pm »
Здравейте мили момичета,
Моля ви за съвет. Какво трябва и не трябва да се прави след положителен тест след ИКСИ? Още е много рано, но все пак... Вредно ли е дългото седене на едно място? Работата ми е такава, че по цял ден съм седнала пред компютъра.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Специален режим след положителен тест?
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2008, 20:25:26 pm »
Дали е след икси, инвитро, инсеминация или естествено забременяване е все едно от гледна точка на нормално протичаща бременост. Вече ако говорим за патология е друг въпрос.
Моята максима беше по време на бремеността : всичко /или почти всичко/ с мярка. Само едно нещо не можа да е премерено, но няма да го споменавам тук, че ще започнат едни хули ...
*
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2008, 20:54:46 pm »
Важното е ти да се чувстваш добре.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2008, 21:04:43 pm »
Ако съм на твое място, ще си стоя у дома известно време!

Честит ти положителен тест!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2008, 21:09:06 pm »
Нищо по- специално!
Щом имаш положителен тест значи имплантацията е минала и от там нататък е Божа работа.
Мисля, че единствено не трябва да се натоварваш много физически.
Успех!
*
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2008, 21:50:02 pm »
Не мисля,че седенето на едно място ще е проблем на този етап от бремеността.Може би като напредне ще е хубаво да ставаш от време на време да се разхождаш,за да не оттичат крайниците.Аз се пазих, не дигах тежко, не пушех и не се возех на маршрутки :wink:.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2008, 22:02:10 pm »
Седящата поза не е добре за кръвоотока.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2008, 22:05:33 pm »
както вече са ти казали, за развитието на бременността няма значение как е постигната.
в началото на бременността особено се пази от вирусни заболявания - сега е грипен сезон. висока температура не е желателна. направи си нужните изследвания, които са описани в статията на д-р Даскалов за пренаталния скрининг.
всички вече работим седнали, кажи-речи. никой не копае на нивата. :) не вреди дългото седене, но е хубаво да се раздвижваш с ходене и упражнения - особено като понапредне бременността. в началото няма значение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2008, 09:43:17 am »
Не се притеснявай да си взимаш болнични, ако не се чувстваш добре. Все едно ще ти се наложи в един момент да излезеш по майчинство и ще разбереш, че колкото и незаменима да си на работното си място, светът няма да свърши без теб. А и никой шеф няма да те потупа по рамото, защото цял ден седиш там и ти е криво и ти се повръща.
Поне това е моята теория. Нали затова плащам осигуровки.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

dеkki

• **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2008, 09:56:54 am »
Аз спрях да върша всякаква домакинска работа до края на 3ти месец, лежах повече, не се срещах много с хора, понеже беше грипен период.
Зная, че може би е малко пресилено, но "страх лозе пази".
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2008, 11:38:49 am »
Първо честито, dandan!
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност!
Ако се чувстваш добре,не трябва да спазваш някакъв режим, в начало може да си вършиш всичко по старо му,само не се пренатоварвай.
Аз също ще ти препоръчам да си излизаш в болнични и да мислиш за себе си и бебето и никой няма да ти каже "браво",затова че си ходила до края на работа.
Успех!

*
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2008, 12:02:40 pm »
ДанДан, пожелавам ти успешна и лека бременност до края!
Съвети:
1. здравословна храна.  В големи количества добре измити плодове и зеленчуци, хубаво месо, пий много вода, млечни продукти. Спри цигарите, ако пушиш!
2. разходки и движение доколкото ти е комфортно
3. позитивно мислене

Лейди, с какво прекали, мъри? :lol:
Alexandra
« Отговор #12 -: Февруари 20, 2008, 16:48:53 pm »
Мерси много момичета,
Дано всичко де е наред. Чак другата седмица съм на преглед и ще видим какво ще каже док. Все още не смея да се зарадвам...
След пункцията си взех болничен и до теста предимно си лежах, а сега ме е страх ако се раздвижа да не ми "изпадне" ембриончето  :oops: :D   Много е глупаво и параноично, но надявам се, че вие ме разбирате.
Та незнаех дали ако много се заседявам има някаква опасност за нормалното развитие на ембриончето. За по напреднала бременност съм чувала, че трява да се раздвижва човек, ама в началото има ли значение?
« Отговор #13 -: Февруари 20, 2008, 22:11:14 pm »
да се включа и аз - на 01.02.08 правих трансфер и имам положителен кръвен и уринарен тест
питам се кога трябва да отида на преглед, да не би да избързвам
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2008, 22:17:49 pm »
да се включа и аз - на 01.02.08 правих трансфер и имам положителен кръвен и уринарен тест
питам се кога трябва да отида на преглед, да не би да избързвам

Честито! Три седмици след трансфера, би трябвало да се види вече сакче, а след 7-8 г.с. и пулс. Успех и лека бременност.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #15 -: Февруари 20, 2008, 23:37:53 pm »
сега ме е страх ако се раздвижа да не ми "изпадне" ембриончето  :oops: :D   Много е глупаво и параноично, но надявам се, че вие ме разбирате.

права си - глупаво е. хем те разбираме. обаче, помисли за това - ако започнеш бременността си в страх, той ще се усилва все повече и може да ти създаде сериозни психични проблеми. после, този страх ще се пренесе и върху майчинството.
така може сама да се лишиш от радостта на тези две фази от живота на жената.
аз говоря от личен опит.

а ембриончето няма да изпадне. не изпадат от извършването на нормални човешки дейности, ако са здрави. ако не е здраво - дори и със затворени очи да лежиш, пак няма да го спасиш.

затова си живей нормалния живот, но се пази от болни хора и вируси. внимавай и с храната - потърси материалите в закованите теми на този форум.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #16 -: Февруари 21, 2008, 10:15:26 am »
Цитат
Лейди, с какво прекали, мъри?

Срам... с цигарите :oops:
*
« Отговор #17 -: Февруари 21, 2008, 11:28:17 am »
А бой де! :D
*
« Отговор #18 -: Февруари 22, 2008, 08:30:46 am »
ДанДан, честито.Бъди спокойна,весела и усмихната.Наслаждавай се на растящотото  коремче.
*
« Отговор #19 -: Февруари 22, 2008, 08:33:38 am »
Георгия, честито.Касси ти е отговорила.Успех.