0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 19 част
« Отговор #300 -: Март 04, 2008, 18:21:50 pm »
И аз тия дни за обзавеждане се замислих.Не съм суеверна и искам да подготвя всичко от рано.Как да оставя всичко за последния момент,като пак ще съм почти на легло след секциото. Мъжлето категорично отсече,че докато не го види да се роди,нищо няма да купува....Сложнотия!
Той и нашия така разправяше... преди да го заведа в Джъмбо :wink:
*
« Отговор #301 -: Март 04, 2008, 18:22:41 pm »
Здравейте момичета!
Цистита пак ме споходи.
кажете нещо безопасно за бебето.
Чета,че мечо грозде се препоръчва, дали наистина е безопасно.
Мисля,че сама си го причиних, вчера седнах на заведение на открито и ме съмнява,че съм настинала.
Доколкото си спомням, мечо грозде не се пие по време на бременност. Пробвай с отвара от дръжки от череши или коса от царевица, в Билковата аптека със сигрност ще намериш.
*
« Отговор #302 -: Март 05, 2008, 09:47:23 am »
Сия,линка,който си пуснала ми излиза на маймуница,а много искам да разбера за последователността на тези изследвания.Моля,насочи ме за сайта.

Мисми, дано да няма проблем с този линк. Профилактични прегледи при нормална бременност и при бременност с риск
Другият беше от стария сайт на Зачатие. Ако и с този не става, кликни с десен бутон на мишката върху празен участък на отворената страница, избери Encoding и от падащото меню избери cirilic.

За пазаруването - не се лишавайте от удоволствието да пазарувате малките дрешки и всичко останало за бебетата. Така ще имате възможност да си изберете такива неща, които на вас ви харесват, а не да разчитате на вкуса на бабите. :wink:
Ако пък се притеснявате да пазарувате предварително, Пигис хаус предлагат подобна услуга Запазване на стока. Може би и в другите магазини ще има подобна опция.

*
« Отговор #303 -: Март 05, 2008, 12:00:55 pm »
Момичета,аз искам още нещо да ви питам. В петък искат да ме записват вече на консултация.Да,ама ми се струва много рано за такива неща,а това удоволствие струва 450 лв. Не ми е удобно да питам лекарката тая консултация какво включва,още повече на такъв ранен етап.Обяснете ми вие от кога тръгнахте на консултации и какво ви правеха първия триместър?
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #304 -: Март 05, 2008, 12:06:05 pm »
Не бях влизала от доста дни тук и като погледнах,то се напълнило с нови бременелки :balk_46:!
Мартен,Vanilas,Viketo,Kameto79,Mismi,Георгия,Diva Roza  :bighug:добре дошли момичета!Много се радвам,че все повече стават тези,които са на път да гушнат свойте мечти!
Coookie,Stivarip,добре дошли в розовия отбор!
Пожелавам на тези,на които им наближава да преминат финала всичко да мине безпроблемнно и леко,а на останалите много спокойни и щастливи 9 месеца!
Ей Pukanka,замалко да те забравя мила.Честито и на теб!
*
« Отговор #305 -: Март 05, 2008, 13:18:28 pm »
Пуки, доколкото разбрах си в майчин дом и си избрала интензивната жк. нормално е сега да те запишат. започва се със стандартните изслдевания кръв, урина + токсоплазмоза на първо изследване, крвно, тегло, мерят корема, препоръчват ти с какво да почнеш да се мажеш против стрии. акушерките са много симпатични, зависи твоя лекар при коя ще те прати. следват посещения на всеки 2 или 3 седмици, мен след първата консултация ме викнаха след 2 седмици, после на всеки 3, посещение при акушерката - кръвно, тегло, мерене на корема, слуша тоновете на бебчо, после те праща при лекаря за ехограф. около 15 седмица се прави биохимичния скрининг. посещенията си продължават на 3 седмици, мисле че в осмия стават на 2 семици, а 9-ти - всяка седмица. ако нещо в резултатите те притеснява можеш да искаш да ги повторите, влиза в таксата, която си платила за регистрация. също така извънредните посещения се покриват от таксата, нямаш ограничния както е на консултацията по здравна каса за брой ехографи. колкото по-рано те регистрират, толкова по- добре. не се притеснявай да задаваш въпроси на акушерката. доколкото се сещам и на сайта на майчин дом имаше описание какво включват консултациите. по принцип включват и микробиология, но я правят пти оплакване от страна на пациента. можеш да си поискаш   и повече микробиологии, пак влизат в консултацията. имаш и 1 4Д, кръв и урина повтарят и по- нататък в по-напреднала бременност.
късмет
*
« Отговор #306 -: Март 05, 2008, 13:33:25 pm »
Пуки, доколкото разбрах си в майчин дом и си избрала интензивната жк. нормално е сега да те запишат. започва се със стандартните изслдевания кръв, урина + токсоплазмоза на първо изследване, крвно, тегло, мерят корема, препоръчват ти с какво да почнеш да се мажеш против стрии. акушерките са много симпатични, зависи твоя лекар при коя ще те прати. следват посещения на всеки 2 или 3 седмици, мен след първата консултация ме викнаха след 2 седмици, после на всеки 3, посещение при акушерката - кръвно, тегло, мерене на корема, слуша тоновете на бебчо, после те праща при лекаря за ехограф. около 15 седмица се прави биохимичния скрининг. посещенията си продължават на 3 седмици, мисле че в осмия стават на 2 семици, а 9-ти - всяка седмица. ако нещо в резултатите те притеснява можеш да искаш да ги повторите, влиза в таксата, която си платила за регистрация. също така извънредните посещения се покриват от таксата, нямаш ограничния както е на консултацията по здравна каса за брой ехографи. колкото по-рано те регистрират, толкова по- добре. не се притеснявай да задаваш въпроси на акушерката. доколкото се сещам и на сайта на майчин дом имаше описание какво включват консултациите. по принцип включват и микробиология, но я правят пти оплакване от страна на пациента. можеш да си поискаш   и повече микробиологии, пак влизат в консултацията. имаш и 1 4Д, кръв и урина повтарят и по- нататък в по-напреднала бременност.
късмет

Много ти благодаря Викето.При първата ми бременност нямаше такива екстри и толкова прегледи, та затова ми е тъмна индия сега. :lol: При първата ми бременност чак след 5тия месец ме викаха да ми мерят корема няколко пъти и теглото и кръв преди раждането и това беше. Ехограф тогава така и не видях.Ама това бе преди 13 години. :wink:
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #307 -: Март 05, 2008, 13:33:53 pm »
Привет и от мен!
За мечото грозде - и аз знам, че не се препоръчва при бременност.
Аз да се отчета, че кървенето не е било сериозно - пак се е обадил стария ми проблем със синус маргиналис. Та, от това си отдъхнах. Може да се набожи обаче да се родим по-рано, защото на моменти притиска бебче пъпната връв и тоновете спадат за малко. Дано имаме нужните килограми, че да си ни пуснат вкъщи :)
Ние засега не обзавеждаме отделна стая - ще го сторим, като решим бебче да се отдели, живот и здраве.

*
« Отговор #308 -: Март 05, 2008, 13:44:54 pm »
И ние мислим в началото да сложим бебо при нас, така ще ми е по-спокойно. Замислила съм лек ремонт другия месец, но сме на квартира и не можем да си позволим нещо сериозно да преправяме, по-скоро нови цветни стени и подобни козметични промени. Иначе апартамента е голям, имаме втора спалня, която обаче ще си остане спалня за гости, засега искам малката мишка да ми е пред очите :D А за покупките...и нашия татко нещо се притеснява, но мисля да не го слушам и юни-юли да се почвам  :D

*
« Отговор #309 -: Март 05, 2008, 13:58:57 pm »
И ние сме на квартира за сега. Надявам се до няколко месеца да си имаме собствено жилище и тогава ще мисля за детската стая. Като начало бебо ще е при нас, за да съм по- спокойна /колкото и параноично да звучи/.

Не съм купувала все още нищо за бебо. Нашият татко и той е на мнение, че е още раничко. Казва: като наближи момента, отиваме в един детски хипермаркет и купуваме всичко. Направо им завиждам за спокойствието на мъжете. Амии, ако бебо реши да се роди по- рано и ние не сме подготвени?!
А не искам да се лишавам от удоволствието да си напазарувам всичко за малкия човек.
Има още време, ще обработим таткото.  :wink:

Лара, радвам се, че всичко е наред при теб :)
« Последна редакция: Март 05, 2008, 14:00:42 pm от galli »
*
« Отговор #310 -: Март 05, 2008, 14:14:16 pm »
Не съм купувала все още нищо за бебо. Нашият татко и той е на мнение, че е още раничко. Казва: като наближи момента, отиваме в един детски хипермаркет и купуваме всичко. Направо им завиждам за спокойствието на мъжете. Амии, ако бебо реши да се роди по- рано и ние не сме подготвени?!
А не искам да се лишавам от удоволствието да си напазарувам всичко за малкия човек.
Има още време, ще обработим таткото.  :wink:

Лара, радвам се, че всичко е наред при теб :)

И нашия татко не искаше да избързваме, но след като успях да го убедя да купим всичко навреме, беше много доволен, че нищо не остана за последния момент, защото нямаше стрес и припряно обикаляне на магазините. Имахме възможност да огледаме всички набелязани обекти, да изберем нещата които наистина ни допадат и щяха да са ни необходими. Така пазаруването беше голямо удоволствие, защото при всяка покупка изпитвахме положителни емоции, като си представяхме как ще ползваме нещата за малката бебонка. Не се лишавайте от това, още повече, че е добре човек винаги да е подготвен. За да убедиш таткото, че сега е моментът за пазаруване, защо не му кажеш, че когато човек вземе предпазни мерки, рядко му се налага да ги използва, а когато не го е направил, бива хванат неподготвен  :wink:
*
« Отговор #311 -: Март 05, 2008, 14:30:07 pm »
Цитат
За да убедиш таткото, че сега е моментът за пазаруване, защо не му кажеш, че когато човек вземе предпазни мерки, рядко му се налага да ги използва, а когато не го е направил, бива хванат неподготвен  Wink

Обикновено май е така. :)
Дала съм си още 2-3 седмици срок и го застъпвам здраво. :wink:
« Отговор #312 -: Март 05, 2008, 15:12:01 pm »
Stelliana,когато имах бъбречна криза много рових из нета и прочетох за Neorenal-на билкова основа-екстракт от брезови листа.Четох,че може да се дава на бременни и питах Д-р и тя ми разреши да го пия.Само че болките ми отминаха и така и не го започнах,така че не мога да споделя опит.Дано да нямам повече такива проблеми до края на бременността си(макар че малко се съмнявам :(,понеже си имам камъчета и в двата бъбрека...),но ако се наложи,ще го започна...Казват,че бил много ефикасен.НО все пак попитай си Доктора и ако той ти разреши,тогава!!!Желая ти бързо оздравяване и на всички леко бременеене!А на тези ,които са вече на финала-леко раждане!!! :balk_602:
*
« Отговор #313 -: Март 05, 2008, 15:43:01 pm »
Пуки, хубавото е, че не плащаш цялата сума наведнъж, 1/2 при регистрация, останалата сума в 6-ти месец. мен например отказаха да ме регистрират в 8-ма седмица, лекарката се съмняваше за антифосфолипиден синдром (имам един мисед) и не искаше да бърза, регистрира ме чак в 10-та. това, че искат сега да те регистрират, си е добра новина, действай! поне няма да се налага да плащаш за всичките си прегледи по отделно, пък и колкото по- рано направиш първите изследвания, толкова по- добре  :balk_602: