0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 19 част
« Отговор #40 -: Февруари 20, 2008, 18:43:48 pm »
Да се отчета след днешния преглед  :). Док каза че имам изследвания като по учебник и съм много доволна - всички са в нормите, а хемоглобина ми е 121  :) Само че ми каза повече почивка, защото матката ми била много мека и  шийката ми започнала да се отваря и да не се налага серклаж  :? Видях отново бебчовците. Девойката застанала главично вече, но младежа си сменил мястото за 3 дена. Голямо шило е  :lol: През нощта ако не съм на дясната страна обърната, докато не се обърна, не спира да ме рита  :lol: Не ми дава да прегръщам татко му  :lol: И двамата продължават да вървят големички - като самички бебенца, дори момченцето все така си изпреварва термина с 3 дена. Дано да устискам до 9тия месец. Успех и на вас!
« Отговор #41 -: Февруари 20, 2008, 18:49:57 pm »
Здравейте и от мен.Надявам се че ще приемете и мен във вашата темичка.Аз съм в самото начало на бременноста но съм много щаслива,не само че ще ставам мама а че ви има всички вас.Благодаря ви!Желая лека бременност на всички,а на тези които очкват термина леко и безпроблемно раждане.Успех на всички!!!!  
« Отговор #42 -: Февруари 20, 2008, 18:52:30 pm »
vanilas   :welcome_1: леки девет месеца и красив финал!!! :flower:
*
« Отговор #43 -: Февруари 20, 2008, 18:59:23 pm »
Мартен, Ванилас, добре дошли при нас! :)
Лека бременност и много положителни емоции ви желая.

И аз утре съм на преглед при д-р Владимиров.
Не съм виждала бебчо от почти 1 месец и вече съм се затъжила.
Момичета, стискайте палци да е пораснал и всичко да е наред с моето малко момченце.
*
« Отговор #44 -: Февруари 20, 2008, 19:11:15 pm »
Гали, стискам палци всичко да е наред!!!
Ще е пораснал бебешока, то това му е работата сега!!

Добре дошли на новите бъдещи мами!

Нашия преглед е в събота и аз също нямам
търпение да ги видя бебешоците,много
ми домъчня!
« Отговор #45 -: Февруари 20, 2008, 20:47:50 pm »
galli   зна4и  двете утре ще докладваме :D колко са пораснали малките бебоци!!!
*
« Отговор #46 -: Февруари 20, 2008, 23:18:43 pm »
vanilas добре дошла и лека бременност!  :bighug:

Вики, Гали стискам палци утре да се похвалите с добри новини    :)

И ние днес бяхме на преглед, при док, който работи с касата. Той не е много подробен, но ме преглежда през 2 седмици и като види бебо и ми каже, че всичко е наред се успокоявам :)  Аз от днес кашлям и го питах какъв сироп да си взема,но ме изненада с отговора - няма значение, а за главата можело да пия освен аналгин и аулин, винаги съм мислела, че това е силно болкоуспокояващо?! Взех си само Стодал и се надявам да помогне..

« Отговор #47 -: Февруари 21, 2008, 09:37:55 am »
Ама къде го намери този златен лекар  :o да те преглежда през 2 седмици? Нали касата поема само 2 ултразвука? Моят ме е прегледал точно толкова пъти до сега и, ако реши пак, трябва да си платя.
За кашлицата може да се консултираш и с личния. Той със сигурност ще съобрази нещо подходящо за бременни.
*
« Отговор #48 -: Февруари 21, 2008, 09:46:28 am »
Stivarip нямах представа, че касата поема само 2 ултразвука, но наистина ме вика през 2 седмици и досега не съм плащала нищо. Ехографа не е от най-новите, но определено ме успокоява като виждам бебо честичко. Иначе док пуши в кабинета и обикновенно се чака доста за преглед, дори и с час. Досега съм нямала проблем и с болничните.

*
« Отговор #49 -: Февруари 21, 2008, 09:55:35 am »
момичета, не мога да открия линка с размерите на бебчето по седмици. дали някоя може да ми помогне? прерових библиотеката на сайта, но явно не ми е ден. получава се разминаване от 1 седмица в думите на двамата лекари, които ме гледат (независимо един от друг) и съвсем се обърках...  :?
« Отговор #50 -: Февруари 21, 2008, 09:55:44 am »
Аз ти казвам, човека е златен  :wink: Явно те преглежда на добра воля. Той пък няма да му се изтърка ултразвука  :lol: Иначе и аз съм болничен откакто разбрах, че съм бременна, но прегледите и изследванията много си ги пестят  :x
« Отговор #51 -: Февруари 21, 2008, 09:58:34 am »
момичета, не мога да открия линка с размерите на бебчето по седмици. дали някоя може да ми помогне? прерових библиотеката на сайта, но явно не ми е ден. получава се разминаване от 1 седмица в думите на двамата лекари, които ме гледат (независимо един от друг) и съвсем се обърках...  :?
http://babymed.com/tools/ultrasound/ и не се притеснявай. 1 седмица разлика не е фатална.
« Последна редакция: Февруари 21, 2008, 10:07:37 am от Stivarip »
*
« Отговор #52 -: Февруари 21, 2008, 10:29:27 am »
благодаря, Stivarip, съгласна съм с теб, че не е фатално, но ми се щеше да знам.  предполагам разликата би могла да се получи и от вида на ехографа - коремен или вагинален. при всички случаи важното е бебето да се развива добре. yahoo_17
*
« Отговор #53 -: Февруари 21, 2008, 10:49:01 am »
Момичета, в тази тема има много полезни линкове, включително и сайт, в който можете да проверявате как се отразява всяко едно лекарство върху плода по време на бременност или при бебето по време на кърмене.

Мая, не съм лекар, но мисля, че не е безопасно да се пият аналгин и аулин. Потърси и друго мнение. На мен и двамата доктори, които следиха бременността ми казаха, че само Парацетамол мога да пия и то без да прекалявам.
« Отговор #54 -: Февруари 21, 2008, 10:54:26 am »
На мен ми казаха до три парацетамола на ден, ако температурата е над 37,5 С.
Ако се качва, тогава чак можело и аналгин. Но ако може да се мине без него е по-добре.
« Отговор #55 -: Февруари 21, 2008, 11:41:58 am »
Момичета благодаря Ви много за хубавите пожелания!!!
maia_st в 13 г.с. съм.
Искам да Ви задам един въпрос момичета, може да ви се струва глупав. Каква е разликата, между ултразвука и ехографията. И също така каква е разликата в прегледа с тези апарати. Аз си мислех че ултразвук и ехографията са едно и също нещо.
*
« Отговор #56 -: Февруари 21, 2008, 11:49:14 am »
момичета, аз пак имам въпросче. защо се изписва диаспорал? ясно, че е магнезий, но има ли смисъл да се пие, ако бременността протича нормално, без особени болки? прочетох из форум, че го пият момичета с контракции в по- напреднала бременност.
*
« Отговор #57 -: Февруари 21, 2008, 11:57:17 am »
marten,
ултразвуковото и ехографското изследване са едно и също - няма разлика.
« Отговор #58 -: Февруари 21, 2008, 12:09:30 pm »
  Viketo, аз от два дни съм на Диаспорал, но не защото имам болки, а защото вече няколко пъти получавам едно стягане, втвърдяване на корема (не знам и аз как да го опиша по-точно). Лекарят ми изписа прахчетата като ми обясни, че ми дава профилактична доза. Не знам обаче ако нямаш никакви оплаквания, защо да ги изписват  :ask:

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*
« Отговор #59 -: Февруари 21, 2008, 12:19:28 pm »
Тези стягания са нещо съвсем нормално, мисля че им казват безболезнени контрацкии. Аз имам такива поне от 6 месец, но не пия нищо, защото не ми създават проблеми.