0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 19 част
« Отговор #100 -: Февруари 22, 2008, 10:15:58 am »
Добре дошла, Дива Розичке! :D
Много се радвам за теб и ти
желая лека бременонност и здрав
бебок на финала!!!
*
« Отговор #101 -: Февруари 22, 2008, 10:37:52 am »
Дива Роза, имаш стиснати палци и от мен за лека бременност и щастлив финал на 9-те месеца. повярвай и се наслади на всеки миг от бременността, ИСТИНА Е!  :crossfingers:
*
« Отговор #102 -: Февруари 22, 2008, 10:55:29 am »
Така е,като не надничам тук!Добре,че ми казаха! :D

Дива роза,много се радвам за теб!Желая ти прекрасна бременност и здраво бебче на финала!
*
« Отговор #103 -: Февруари 22, 2008, 11:30:20 am »
Еххх, че е хубава тази темичка, пълна с честитки, дано това е само началото!
DivaRoza, честито! Лека бременност и здраво бебче на финала! Страховете няма да изчезнат до края, но в такива моменти на мен много ми помага да си представя пълната кошарка и прегръдките с неродената бебка!

z22 ,така като ти гледам лентичката си влязла в най-дългоочаквания месец. Миля, че каквото и да се случи оттук нататък, може да бъдеш спокойна. Важното е ти да имаш вярата, че всичко ще приключи успешно. Мисля, че към 36 седмица всички органи на бебчо бяха оформени.
*
« Отговор #104 -: Февруари 22, 2008, 11:47:10 am »
Дива Роза,
добре дошла! Желая ти лека и безпроблемна бременност! Ние по-голеемите трябва да се подкрепяме! :D Насреща сме за отговори на всякакви въпроси :wink:

z22,
аз също съм с високо кръвно,пия 6 табл допегит и с тях успях да го сваля под 150/100. Ти на каква доза си? Защото може да се стигне и до 8 табл. дневно. Ако имаш  нифедипин 10 мг при високи стойности може да пиеш по една табл за да го свалиш. Иначе е най-добре за дробовете на бебето да се изчака и 37г.с. да мине. Не се притеснявай много от високите стойности ако доплера показва, че бебето се храни нормално.
Поздрави 
Лина   
« Последна редакция: Февруари 22, 2008, 11:51:22 am от Lina2 »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #105 -: Февруари 22, 2008, 12:06:28 pm »
благодаря ви.Пия по 6 таб. Допегит и ми дадоха и Лабеталол 100мг. -3 х1,обаче и така нямаше резултат.Тази сутрин пих 2 Допегит и 2 Лабеталол и ще видим какво ще стане.
<br />
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #106 -: Февруари 22, 2008, 12:31:12 pm »
Зори, принципно в 9 месец е напълно нормално да се роди бебенцето и няма проблеми.
почнеш ли 38 г.с. пък съвсем няма място за съмнение относно развитието. много гуш от нас, всичко ще бъде наред :bighug:

Рози, честито :D
*
« Отговор #107 -: Февруари 22, 2008, 12:44:51 pm »
Розичке, честито! Прекрасни месеци ти желая до срещата с малката розичка и после още по-прекрасен живот с мъника  :bighug:
*
« Отговор #108 -: Февруари 22, 2008, 13:35:47 pm »
Мили, мили, мили момичета!!!! Огромно благодаря за милите ви думи!!! Разплакахте ме, а има хора около мен и е малко нелегално влизането ми сега!!! На онези от вас, на които още не им се е случило това преживяване, да знаят, че предстои, и то по-скоро, отколкото си представят! И да не се оставяте да ви втълпяват, че сте стари, щото хич даже не сме!!! Не го решаваме ние това!!! Аз предпочитам малко да задържа ентусиазма и се правя, че нищо не се случва, и то все от суеверие и един куп страхове. Както и да е! Имайте вяра, защото и за мен това беше "Коледно чудо", на 27 декември си направих тест, а преди това вече си бях направила перфектен план как да живея перфектно щастлив и егоистичен живот без деца. Така че, вярвайте и правете всичко, което зависи от вас!!!Останалото е в Божиите ръце!!!

Много, много целувки и поздрави на всички вас, виртуални приятелки!!!

Благодаря ви още веднъж!!!

По-косно, като се прибера, ще си сложа лентичка, може би.
« Отговор #109 -: Февруари 22, 2008, 14:32:40 pm »
мила розичке,добре дошла в най-прекрасната тема.пожелавам ти лека и спокойна бременност
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #110 -: Февруари 23, 2008, 10:56:48 am »
И понеже Дива Роза си няма тема още, искам тук да й кажа, Честитоооооо, много, много се радвам за теб!
Лека и спокойна бременност, усмихвай се, наслаждавай се
на всеки един миг и бъдете щастливи!

Нека новата тема се напълни и препълнии!
*
« Отговор #111 -: Февруари 23, 2008, 11:40:55 am »
Дива Роза, така се зарадвах за теб! Едно голямо ЧЕСТИТО и лека бременност до края!

На всички момичета тук желая лека и безпроблемна бременност!  :grouphug:

*
« Отговор #112 -: Февруари 23, 2008, 12:27:54 pm »
Дива Роза, честито и лека и безпроблемна бременност ти пожелавам, много се радвам за теб :D

Зорчо, не се притеснявай изобщо за бебо, и всеки момент да родиш вече няма да има проблем. Всичко ще е наред, важното е да си спокойна сега, а ние стискаме палци и чакаме хубавата новина :D
*
« Отговор #113 -: Февруари 23, 2008, 13:06:10 pm »
Хей, момичета, аз три дни бях без PC и вие сте напълнили цяла темичка!
Първо, честито на новите бременелки! Ванилас, Мартен, Камето79, Дива Роза - желая ви прекрасни девет месеца, а след това един щастлив и пълноценен семеен живот! Стискам палци да гушкате дългоочакваните бебчета!
Z22, в девети месец едва ли трябва да се притесняваш! Мисля, че опасността от недоразвитост не е толкова голяма. Белите дробове са органът, който се развива докрай. От моята лекарка знам, че при момченцата обаче достигат пълно развитие около 38г.с., а при момиченцата - около 36г.с. Така че почивай си и не бързайте да излизате. Мен ме определиха за секцио и вече ме карат да си избирам дата, а аз съм си избрала дата след термина и ако е възможно / плацента, води и т.н. всичко да е наред/ - ще си го държа дотогава или докато той не реши да излезе.
*
« Отговор #114 -: Февруари 23, 2008, 14:43:10 pm »
Момичета, приемате ли в темичката и голеееми магарици!  :D
Понякога за някое глупаво въпросче, породено от повечко страх. Успех на всички и да няма проблеми никакви!!!

Лелеееее... Дива Роза, чак сега виждам хубавата новина. :)
Добре дошла в нашия отбор! Пожелавам ти много лека и изпълнена само с хубави емоции бременност.
Ако знаеш колко много се радвам за теб... ! :hug2:

Добре дошли и на другите момичета! :D

Сега да ви се пооплача малко. :(
При прегледа в четвъртък, д-р Владимиров ми каза, че плацентата е много ниско долу и има опастност /и то голяма/ бебчо да не устиска до края.
Бях решила, че не искам да раждам в Бургас и не ходя тук на консултации, но док каза непременно да си намеря лекар, който би могъл да ме изроди, ако се наложи.
Препоръча ми да си почивам много, да забравя за работа и домакинстване, ако искам да си износя бебето. Ще го слушам, но съм много, много притеснена.
*
« Отговор #115 -: Февруари 23, 2008, 14:59:37 pm »
kit kat, Nadyn, blue_sky, StefiZ,ani79, galli, безкрайно много ви благодаря за милите думи!!! Не се сърдете, че засега не искам да си правя отделна тема, не го приемайте като неуважение към вас, защото подкрепата ви означава много за мен! Запазвам си правото (дано не е много нахално!) да получа всичките ви мили поздрави, но нека да се стигне до раждане, защото засега има още цели 6 месеца; тогава и снимки ще покажа.  Аз съм доста изненадана колко приятелски настроени към мен души откривам, да си призная, въобще не очаквах. Защото  мъжът ми често се шегува, че  ако имам индианско име, то сигурно ще е "Поразяващата уста".  Та дано не съм засегнала никого с приказките си, гледам да ги контролирам, за  да не летят думите ми без посока. :D Затова съм безкрайно, приятно изненадана, че това ми увлечение не е прогонило хората от мен!  :D

Пожеланието ми в лентичката е за всички вас в знак на благодарност!!!  :D
« Отговор #116 -: Февруари 23, 2008, 16:01:00 pm »
галли,не се притеснявай,след като знаеш ще внимаваш.при мен едното бебе е много ниско и плацентата е  почти на изхода(но не е  превия)и на мен док ми каза,че заради плацентата може да имам кървенета и т.н.слава богу не се е стигало до това,но се наложи да преустановя пътуванията си до софия.почивай повече,ще видиш,че всичко ще е наред
*
« Отговор #117 -: Февруари 23, 2008, 16:54:03 pm »
Galli, ако наистина ще се наложи да раждаш в Бургас, напълно подкрепям доктора да си намериш лекар, на който да разчиташ. Изхождайки от лични наблюдения, "малко" е рисковано да се оставиш в случайни ръце, особено когато става въпрос за нещо толкова чакано.
*
« Отговор #118 -: Февруари 23, 2008, 19:59:39 pm »
Кит кат, за сега /слава Богу!/ нямам кървене. Пътувам до Сф. веднъж в месеца. За консултацията при д-р Владимиров, но и ендокринолога ми е там, хематоложката също.
Ако трябва да спра да пътувам незнам кой ще ме следи тук. Пусто, като нямам доверие на тукашните лекари... :(

Ани, знам, че е много рисково и още в понеделник ще се обадя на един лекар, който ми препоръча моя приятелка.

Благодаря ви, момичета! :bighug:
*
« Отговор #119 -: Февруари 23, 2008, 20:21:42 pm »
Дива Розичке,много се радвам за теб!Разбирам страха ти да се отпуснеш и зарадваш пълноценно на бремеността.Всички тук сме така :wink:.Спокойно,всичко ще е наред!
Гали,ако можеше да си тук в София и да ходиш при доктора всяка седмица :).Аз така се чувствах при него.Спокойна и сигурна.Познато ми е усещането на недоверие към който и да е друг лекар,но понякога се налага.Няма страшно,ще износиш бебето си!С теб сме!