0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
Допълнително здравно осиг. в "Дженерали"
« -: Февруари 18, 2008, 15:58:09 pm »
От фирмата на мъжа ми ги осигуряват допълнително в "Дженерали".Има опция, срещу 44 лв. на месец да се осигрява и член на семейството на служителя.
На хартия, нещата звучат повече от добре - "Дженерали" имат договори с много клиники и лаборатории. Поемат наблюдение на бременност при избран специалист и раждане (ДАЙ БОЖЕ!!!), зъболечение, диоптрични стъкла на стойност до 100 лв. за година и прегледи при всякакви специалисти и т.н.

Има ли някой впечатления или мнение по въпроса, дали е изгодно?
         Equally Destructive
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Допълнително здравно осиг. в "Дженерали"
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2008, 16:05:15 pm »
Имам пациенти, които са осигурени в Закрила и наистина им се покриват всички неща, макар да идват в частна клиника (което не е никак малка сума). Та бъдещето е в частните застрахователни фондове.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2008, 16:39:01 pm »
Леле, не се лъжи. Моя мъж беше застрахован там мин. година, застрахова и мен. Абсолютни лъжци и измамници. Никак не сме доволни, изпълнявахме всичко стриктно както е по д-р, събирахме необходимите документи и накрая нищо, абсолютно нищо. Изпратиха ни писмо с което ни уведомиха любезно, че ни отказват да ни изплатят застраховката, защото виждаш ли не сме изпълнили еди си коя клауза. А що се отнася за бременност, жената която се занимава със застраховките в предприятието на мъжа ми каза, че почти нищо не се плаща.
Тази година сми в ДЗИ и се надявам нещата да стоят различно, мога да кажа най-рано до 2 седмици.
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2008, 20:04:38 pm »
И аз имах допълнителна осигуровка към Закрила. Като цяло съм доволна. Медицинският център в София е добър, имат и лаборатория. Имат договори с почти всички големи болници. Поемат разходи и от болници, с които нямат договор. Поемат разходите за всички прегледи и изследвания, както и за медикаментите (но това зависи и от договора, в нашия имаше и стоматологични услуги и женска консултация). Срещу 44 лв. определено си заслужва!
Трябва да кажа, че малко преди да ни изтече срока на договора, започнаха да бавят паричките  :( Дори имам още две молби, които не са ми изплатени. Но до преди това нямах проблеми.
Снаха ми също има осигуровка там. Очаквам племенник всеки момент  :D и него ще го осигурят там, само че срещу сумата от 250 лв. Предполагам, че сумите зависят от договора, който е сключила компанията ти.
Моят съвет е, възползвай се.

lb2f
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2008, 10:07:55 am »
Generali Zakrila Здравно осигуряване, правоприемник на Българска здравно-осигурителна компания "Закрила" АД

Момичета това го пише в сайта им. Сигурно - Дженерали и Закрила е едно и също към настоящият момент. :)
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2008, 10:34:55 am »
Едно и също е. Първо се казваше Закрила, сега е Дженерали Закрила.

lb2f
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2008, 11:37:56 am »
Да Дженерали купиха Закрила и Орел от Гущеров.
Jazzy цената която е написала Tarja е 44 лева на месец (около 530 лева годишно) Дори и на страницата им пише по-ниска цена.
Моята осигуровка там е 132 лева годишно и не включва стоматологична помощ, възстановяване ан суми за лекарства и т.н.
Аз вчера бях пуснала мнение ама нещо е го виждам сега. Осигуровката ми там е от петък. Още в събота се обадих на координаторката по GSM-a, разбира се, и й заявих "Съжалявам че ви безпокоя, но от Тина Киркова ми поискаха 400 лева за еди какво си, трябва ли да ги плащам или те са за ваша сметка." Отговори ми - не не, нищо няма да плащате. Свържете се с Ани Войкова, тя ще уреди нещата!"
Вчера звънях и в Токуда. От там ми казаха, че до дни ще си подновят договорът с Дженерали и вече като техен клиент аз не плащам нищо, а даже минавам като частен пациент не на опашката от касата. Това ми го казаха от Токуда.

Аз почти се бях отказала да плащам тази осигуровка, защото им прочетох документите. В общите условия изключват почти всички, което поемат в конкретните опции, които дават на клиента. В общите условия 100 пъти пише, че не покриват лечение на стерилитет. Но като ми поискаха тези 400 лева реших да се пробвам.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2008, 18:49:10 pm »
Не бях видяла, че е на месец  :oops:
За племенника искат 250 за цяла година!

Иначе наистина във всяка голяма болница имат координатор. И наистина минаваш малко като протеже. Не чакаш, не ти се карат, отношенито е различно в добрия смисъл.
Условията на договора явно са различни за всяка фирма. Стерилитет е широко понятие. На мен ми платиха лапарото миналата година. А то си е свързано със стерилитета.
Аз като цяло съм доволна от тях. Имахме договор в продължение на две години. Сега вече сме към нова фирма. За сега и от там съм с добри впечатления, но е рано да се каже.

lb2f
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2008, 20:51:20 pm »
А нали няма значение ако не си здравно осигурен в НЗОК? Имам предвид, че тази застраховка си е съвсем отделна, нали?

« Отговор #9 -: Февруари 19, 2008, 20:57:38 pm »
А нали няма значение ако не си здравно осигурен в НЗОК? Имам предвид, че тази застраховка си е съвсем отделна, нали?
Няма.

lb2f
« Отговор #10 -: Февруари 19, 2008, 21:08:44 pm »
И аз имах допълнителна осигуровка към Закрила. Като цяло съм доволна. Медицинският център в София е добър, имат и лаборатория. Имат договори с почти всички големи болници. Поемат разходи и от болници, с които нямат договор. Поемат разходите за всички прегледи и изследвания, както и за медикаментите (но това зависи и от договора, в нашия имаше и стоматологични услуги и женска консултация). Срещу 44 лв. определено си заслужва!...
Моят съвет е, възползвай се.

Напълно споделям мнението. И аз имам - през фирмата на мъжа ми, но моята е за 80лв. еднократно.
При нас, например не покриват лекарства. Зависи работодателя ви как се е договорил.
« Последна редакция: Февруари 19, 2008, 21:45:13 pm от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2008, 21:26:28 pm »
аз си правих всичките хормонални изследвания там и нищо не платих...
даже си ги пусках миналата година през три месеца...ей така да видя дали има раздвижване в хормоните...
по около 300 лева за хормони, 4 пъти в годината...ето колко пари са ми спестили :)

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #12 -: Февруари 19, 2008, 23:12:44 pm »
   От работа ни осигуряваха миналата година там.Осигуряваха и съпруга ми.Годишно ни се полагаха по 500 лв за медикаменти,500 лв за болнична помощ и 600 лв за стоматологична помощ.С изплащането на фактурите също съм нямала проблеми.Сега чакам да разбера дали тази година ще подпишат новите договори.
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #13 -: Февруари 20, 2008, 08:40:13 am »
Благодаря ви момичета за споделените мнения  :)
Аз все още се чудя, защото 540 лв на година ми се струват доста парички, особено след като казвате, че вие плащате по-малко...
Все пак, може би ще се възползвам от услугите им, защото в пакетите за които осигуряват мъжа ми и респ. ще осигуряват и мен са включени доста неща, а пък ако не съм доволна винаги мога да прекратя осигуряването нали  :wink:
Що се отнася до лечението на стерилитет - че клиниката която посещавам няма договор с тях, така че е все едно.
         Equally Destructive
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2008, 21:16:47 pm »
Що се отнася до лечението на стерилитет - че клиниката която посещавам няма договор с тях, така че е все едно.

Това зависи от договора. Те и с Надежда нямат договор, пък ми платиха лапарото. Плащали са ми и прегледи от щеревата клиника (докато бях техен пациент).

lb2f
*
« Отговор #15 -: Февруари 21, 2008, 12:47:25 pm »
Аз от една година ползвам услугите им и не съм имала проблем досега. Скоро ходих на очен лекар и ми каза, че стъклата за очилата ще ми ги осребрят. Моята осигуровка ми я плаща фирмата в която работя и мисля, че беше около 35лв. на месец, като мога да ползвам всякакви доктори без стоматологични услуги. Аз си ходя редовно на гинеколог, имаме и профилактики веднбъж годишно. Според мен си заслужава за жена този вид осигуряванем, защото ние така или иначе си правим профилактични цитонамазки, мамологични изследвания и т.н. По принцип изплащат фактури и от здравни заведения в които нямат координатори, но фактурата трабва да отговаря на всички изисквания( те ми изпратиха подробно какви са те, заедно с новата карта за тази година).
*
« Отговор #16 -: Февруари 26, 2008, 14:52:24 pm »
И аз имам допълнително здравно осигуряване към Закрила. Знаете ли дали поемат разходите при инвитро? Поне разходите за лекарства?
*
« Отговор #17 -: Февруари 26, 2008, 17:14:38 pm »
Да, че ще ти ги платят.
Поемат прегледи, изследвания и лекарства.
Само самата инвитро процедура не я поемат.
На мен не ми поеха инсеминацията.
При мен изплащат до 500 лв. за лекарста и до 1000 лв. за изследвания и прегледи, виж какво пише в твоя договор.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #18 -: Февруари 26, 2008, 17:22:57 pm »
при мен не поемат лекарства - така си е по договор
виж си в твоя договор какво пише за лекарствата
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #19 -: Февруари 26, 2008, 23:08:37 pm »
Отдавна се каня да си направя допълнителна здравна застраховка. Точно към Дженерали се бях ориентирала..
Доколкото рабирам има вариант за 130 лв годишно, като се покриват разни там изследвания..