0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

леко зацапване???
« -: Февруари 17, 2008, 23:11:25 pm »
Момичета да ви попитам днес ми е 18-ти ден от цикъла и ми се появи едно леко зацапване от вчера.На какво може да се дължи?Пада ми се точно в деня на овулацията.,а до предния месец бях на противозачатъчни,които сега вече не пия.??
*
Re: леко зацапване???
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2008, 09:07:13 am »
Зацапването може да се дължи на факта, че си в овулация. Случва се понякога, а при някои жени и доста често.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2008, 21:00:27 pm »
Зацапване по време на овулация се появява ако има имплантация на оплодена яйцеклетка.дано това е причината. :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2008, 08:10:30 am »
Само да вметна  :D, че Имплантацията е от 7 до 10 ден след Овулацията.

Зацапване може да има и при О./дължи се на това, че заедно с яйцеклетката по тръбата може да се излее малко кръв от пукнатият фоликул/  и при Имплантация /дължи се на това, че при 'вгнездяването' на оплодената яйцеклетка в лигавицата на матката може да се разкъсат по-малки кръвоносни съдове (ерозия на съдовете) на ендометриума/.

Имплантационно зацапване има само, ако има зачеване.
Времето на имплантацията обаче съвпада и с пика на прогестерона.
Ако прогестерона е нисък, също има зацапване / а може и да няма зачеване/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Януари 22, 2009, 22:52:16 pm »
Бих искала да попитам - имам зацапване вече много цикли подред  - около 7 дни след овулацията - продължават по 4-5 дни и идва мензиса . Този месец имах положителен овулационен тест на 18ти ден от цикъла - предположих че овулацията е била на 19ти ден - така се и чувствах - много добре - като в овулация... на 26ти ден измерих прогестерона -  беше 29.8 при норма 10 до 80 - нещо такова. Това е точно 7ми ден след предполагаемата овулация.
И точно на този 26ти ден започнах отново да зацапвам. Трудно ми е да определя, дали защото ще ми идва или не. Имам напрежение в коремчето, тежест и ми се спи.

Имах един аборт през юни месец - в 9г.с. мисед... също имаше много зацапвания в него, докато накрая и прокървих. Пих тогава дуфастон и сякаш 1-2 цикъла след аборта нямах чак такива зацапвания... и сега се върнаха.

Да спомена че имам и проблем с щитовидната жлеза - имам възли.
И отделно май имам понякога и лека поликистоза - но някои доктори казват че имам, други  - че нямам.

Иначе имам едно дете на 4г. Сега правим опити за второ, но.... да видим
« Отговор #5 -: Януари 22, 2009, 23:20:16 pm »
Моля, препоръчайте ми доктор, който би обърнал внимание на зацапванията и изследванията ми...

Имам изследвания на продуктивните хормони и щитовидните - в норма са.
И въпреки това има зацапвания.