0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: лапароскопия или цветна снимка
« Отговор #60 -: Ноември 19, 2009, 16:26:56 pm »
anjela80 , въпреки че вече е отрицателен теста, ако хламидията е нанесла поражения, те няма как да се възстановят след излекуването на хламидията. При някой конкретен лекар в София ли те пращат ? Важно да посещаваш специалист по стерилитет, а не какъв да е лекар. Хубаво е лпароскопията пак да я направи такъв специалист. Ако вземеш решение за лапароскопия, потърси препоръчван оператор. Поне моето мнение е такова, защото някои момичета много са патили от не дотам добри специалисти.
 Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #61 -: Ноември 19, 2009, 16:54:11 pm »
Да зная,далеч съм от мисълта да тръгна на своя глава да отивам при някой си док.да ми прави лапоро.,щях пак вас да питам,а док.при никой конкретен само каза в майчен дом,тъйкато можело и по здравната каса да мина,но аз не съм решила по зд.каса или на частно,искам да намеря повечко инфо.
Мерси за съвети и късмет и на теб!
http:
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #62 -: Ноември 19, 2009, 17:18:24 pm »
Да зная,далеч съм от мисълта да тръгна на своя глава да отивам при някой си док.да ми прави лапоро.,щях пак вас да питам,а док.при никой конкретен само каза в майчен дом,тъйкато можело и по здравната каса да мина,но аз не съм решила по зд.каса или на частно,искам да намеря повечко инфо.
Мерси за съвети и късмет и на теб!
В майчин дом София, може по НЗОК, но се плаща за избор на екип. Четох някъде, че на едно момиче са й казали, че ако не плати за конкретен лекар, ще я оставят на студентите да я оперират  8O  8O  8O. ПО-късно ще поразровя въпросната тема и ще ти пусна линк да го прочетеш. Иначе за избор на оператор мисля, че се плаща около 400-500лв. така, че с НЗОК или без, пак не минава без плащане.

П.П: Ето линк с въпросното мнение на момиче с ник barbaletka :
 http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=362768.720
Интересно е мнението и на xandra за Майчин дом София. /Пак в същият линк/.
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 18:40:07 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #63 -: Ноември 19, 2009, 22:15:54 pm »
Anjela80,  не се осланяй на ниските стойности на титрите. Аз разбрах, че съм имала хламидии години след като съм ги прекарала :( И въпреки ниските вече стойности на IGg, в момента съм без тръби, заради хидросалпинкс и напълно унищожен фимбриален апарат, "благодарение" на хламидиите....
Аз също ти препоръчвам директно лапароскопия, защото при положение, че си лекувала хламидия, има вероятност да има и увреждания. Напълно съм съгласна с казаното от Crow, вероятно това са съображенията на лекаря ти. Аз имам две лапароскопии и нито една цветна снимка. Първото лапаро ми беше в Майчин дом.......там повече не стъпвам.....Нищо че си платих 450 лв за избор на екип при уж много добър лекар в областта си - Емил Филипов. Толкоз добре се справи, че ми предложи пластика с коремна операция, а лапарото си го остави само диагностично :x Добре че не се хванах на тая въдица...Та затова се наложи второто лапаро. То беше при д-р Александров в АГ-Варна и винаги ще съм благодарна на съдбата /и на някои хора от Зачатие :D/, че ме срещнаха с този Човек!
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #64 -: Ноември 20, 2009, 19:11:41 pm »
 8O Май доста такива негативни мнения има за Майчин дом...
sixsens, много съжелявам за това което си притърпяла,(и сега какъв е твоя шанс за бебче?) изобщо не искам да си го помислям,какво би могла и на мен да е нанесла,може би е по добре направо  лапаро както казвате,защото всяко време което губим,май е много ценно.
http:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #65 -: Ноември 21, 2009, 16:29:04 pm »
Ами без тръби шанс за естествено забременяване нямам. Само ин витро -вече имам един неуспешен опит :?Готвя се за втори!
Не се стряскай, не е задължително и при теб да е станало така. Но наистина, според мен по-добре директно лапаро да направиш.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!