0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: лапароскопия или цветна снимка
« Отговор #40 -: Април 05, 2008, 12:14:59 pm »
Колко пари струва лапароскопия?

Силно вярвам, че и нашите мечти ще станат реалност.
*
« Отговор #41 -: Април 05, 2008, 13:56:33 pm »
Колко пари струва лапароскопия?
Зависи къде ще я правите-дали се поема от касата.
Цените в различните клиники са различни.
Зависи и дали ще е само диагностична или оперативна.
*

Йопданка

« Отговор #42 -: Януари 30, 2009, 10:05:07 am »
Здравеите момичета аз съм с кисти и на 2та яичника с една ампотирана траба и другата запушена.Това с трабитего разбрах след цветната снимка в Шеиново направи ми я др.Димов.След нея получих вазпаление на запушената тръба.Започнахме лечение с антибиотик в болница,ако не ми беше помогнал антибиотика следжаше операция заради немарливоста на доктора.Снимката ми направи без упойка без обезболяващти беше адски болезнено.След тези изследвания ми препоръча операция която е доста рискована и не ми даваше никаква гаранция.И така аз отказах сега в момента се лекувам с билките на Др.Кирчева и се чувствам добре.Желая успех на всички.
« Отговор #43 -: Януари 30, 2009, 11:07:26 am »
билките на д-р / ако за нея мове да се каже така/ Кирчева изобщо няма да ти отпушат тръбите, ще минат още доста години и ще разбереш голямата си грешка. Тъси си специалит от клиника по стерилитет.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #44 -: Февруари 04, 2009, 15:37:26 pm »
билките на д-р / ако за нея мове да се каже така/ Кирчева изобщо няма да ти отпушат тръбите, ще минат още доста години и ще разбереш голямата си грешка. Тъси си специалит от клиника по стерилитет.
напълно подкрепям. това е загуба на време.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #45 -: Февруари 04, 2009, 15:48:14 pm »
И аз подкрепям. Няма, повярвайте няма билка която да отпушва тръби. Ако ти е предложена лапароскопска операция, не виждам нищо толкова рисково в нея. А и щом имаш една "ампутирана" тръба и една запушена, какво точно ще ти помогнат билките. Знам че звучи отчайващо, но решението на проблема няма да е в билките.
« Отговор #46 -: Май 26, 2009, 21:32:00 pm »
Момичета, моля ви за помощ...от година и осем месеца със съпруга ми правим опити за бебе - направих всички възможни изследвания - хормони, кръвна група, пълна кръвна картина, хламидии, мъжът ми спермограма ...всичко е в норма и наред. Днес направих цветна снимка. Само да кажа, че през 1999г. ми направиха операция за киста на яючника - др.Мичев в АГ - Варна. След операцията е казал на майка ми, че киста е нямало, а само леко запушване на тръбите, които са продухали и намазали с антибиотик. Днес лекарят, за когото съм чела само добри отзиви тук само като чу ми каза, че проблемът е от тръбите. Снимката беше изключително болезнена и ми прилоша след това. Рентгенолотън е написал, че течността частично изпълва тръбите, а в останалата си част са оперативно отстранени. Момичета - някой има ли впечатления за доктор Мичев - тогава казаха, че е светило. Чувствам се ограбена и осакатена 10г. след това . Не мога да опиша отчаянието си...възможно ли е?
« Отговор #47 -: Май 26, 2009, 22:31:14 pm »
   Ооооо,този доктор Мичев  :x  .Преди години,когато започнахме опитите и бебето не ставаше ми го препоръчаха като мноооого голямо светило.Ходих веднъж още когато хабер си нямах от стерилитета ,прегледа ме с вагинален и каза ,,още тази вечер ще забременееш ,, :lol:  .За мен е пълно ку-ку .Може да е бил светило някога!!!На моя позната ,която преди много години е ходила при него и още е била девствена и е казал,че ако забременее ще си скъса дипломата и няма да практикува повече.Била с увредени органи и след дълго лечение стигнал до това заключение.Имало ревове ,тръшкания и депресии.Най-накрая се запознава с едно момче(сегашният и съпруг) и понеже знае,че не може да има деца си правят секс без да се пазят и още след  2 месеца забременяла.С големия корем отишла в АГ-то и такъв цирк му спретнала,че тръгнал да се крие по кабинетите.Има едно прекрасно момче на 10 гд. Толкова му беше бясна,че преди около 2 гд.като ми разказваше за това направо искри хвърчаха от нея.
 Ема,мога да си представя как се чувстваш и искрено съжалявам за това което си научила днес.Не знам при кой лекар си (сигурно при този за когото си мисля) не искам да те навивам,но съм склонна да вярвам на екипа който ти е правил ЦС ,защото съм чувала страшни ужасии за светилото Мичев. Знам,че е трудно,но се опитай да приемеш нещата такива каквито са и гледай само напред.Минало е страшно много време и сега знам че много ще се тормозиш ти самата,но не можеш да върнеш времето назад за да промениш нещата.Може сега това да ти звучи глупаво,но и при мен са се случили неща ,които ако съм била по-информирана,или по-умна може би нямаше сега да се чудя,защо не мога да забременея.Почувствах се много по-добре и уверена,когато спрях да се питам ЗАЩО ?Прегръщам те и ти желая успех.Надявам се в скоро време шокът да премине и да се похвалиш с хубави новини.  :P
*
Re: Въпрос за проходимост на тръбите
« Отговор #48 -: Май 26, 2009, 22:38:01 pm »
 Ema78 , малко ти е объркан разказът.
 Искаш да кажеш, че преди 10 години са ти отстранили тръбите, без твое знание ли?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #49 -: Май 26, 2009, 22:58:03 pm »
Ема, през 1999 год. Мичев ми прави пластика на тръбите и благодарение на него и на тази операция, единствения шанс да имам деца се оказаха АРТ процедурите:)
Мичев може да е светило но е светило в гинекологията не по стерилитет.
Когато години по-късно, специалисти по стерилитет са ми гледали цветната снимка от 99год. въз основа на която уж се наложи пластика, се оказа, че на тръбите ми е нямало нищо. Оказа се, че такава пластика ми е направил, че е отрязал най - важната част от тръбите ми, без която и да искам и да ми е наред всичко останало няма как да забременя ако ще и 130 години да живея. Но не  му пречеше след операцията да ми казва, че ще си забременея естествено:):):)
Доста такива пластики е направил за съжаление.
Така, че възможно е мило момиче, но ако можеш остави това назад и гледай напред, защото там е вашият път и щастието което ви чака.
Пожелавам ти успех.
« Последна редакция: Май 26, 2009, 23:07:36 pm от Lisko »
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #50 -: Май 26, 2009, 23:34:07 pm »
Ema78, това което си преживала е минало, но последиците са налице днес.  :(
ако част от тръбите са ти отстранени, както си написала е ужасно. направи консултация с още един специалист и макар шанса да имаш дете е чрез АРТ, не губи вяра и кураж. гледай само напред и успех мило момиче.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #51 -: Май 27, 2009, 00:20:56 am »
благодаря Ви за окуражителните думи. Да без мое знание...не са ни уведомявали да има проблем, поради който да се е наложило отстраняването на тръби. Не са ни уведомили да са били отрязани тръбите.Бях на 19г. Докторът при когото направих днес цветната снимка, каза че това се е случвало често на доктор Мичев и е осакатил така много млади момичета. Моля, ако някои има такава информация да ми пише...аз не искам да повярвам, че лекар е възможно да направи това.
*
« Отговор #52 -: Май 27, 2009, 00:39:52 am »
Ема,аз явно не разбрах,частично или изцяло са премахнати тръбите?
« Отговор #53 -: Май 27, 2009, 00:45:28 am »
не знам.. не мога още да преживея шока от това което ми казаха днес.ума ми не го побира...Какво означава АРТ процедура? казаха ми днес че ин витро вече не се финансира от здравната каса, а от фонд...но не всички клиники работят с него.
чувствам се виновна и пред съпруга си...аз не съм знаела за този проблем всичките тези години, но имам такъв и ми се струва някак нечестно и спрямо него..благодаря ви, че ми пишете..
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #54 -: Май 27, 2009, 01:12:50 am »
Ема това, което разказваш е ужасно. За жалост съм чела за друго момиче от форума, на което са окипазили яко тръбите и отсранили част от яйчника пак без да й кажат. Какви са тези "лекари", как въобще смеят да заспят вечер ? Ужасни истории ...
 Мила, Ема ти ще успееш да имаш детенце. Може да е  чрез АРТ процедура, но силата в теб ще доведе резултат. Не мисля, че някога можеш да простиш причиненото ти, но гледай само напред ако можеш !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #55 -: Октомври 08, 2009, 22:30:19 pm »
Искам да благодаря на всички, които ми писаха - само за информация диагнозата на др Александров от АГ Варна за отрязаните тръби се потвърди, наскоро др Стаменов ми направи лапароскопия и ги прекъснаха и двете. Чакаме да ни одобрят от фонда - смятам че сме в добри ръце и благодарение на Вас силно вярвам, че скоро ще си имаме детенце или може би две. От момента на цветната снимка се запознах с две момичета и двете вече са бременни и всяка такава хубава новина ме радва безкрайно и окуражава много. Желая на всички успех и хубави детски усмивки.
« Отговор #56 -: Ноември 19, 2009, 15:48:29 pm »
Момичета и аз искам малко помощ.Значи док,днес ми каза да направя направо лапароскопия,а аз исках първо цв.снимка.Кое според вас е по добре? до сега имаме правена спермограма не много добра,тест за хламидия който беше положителен,но днес след контролния е -.Хормоните ми са в норма всички.Опити и лутане по док.около 4години с една бременост от мъжът ми преди 7год.,но направих аборт по желание.ову имам.
http:
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #57 -: Ноември 19, 2009, 15:56:52 pm »
anjela80 , при положение че си имала хламидии - е възможно да има запушване на тръбите или адхезии по тях, които могат да се видят само с лапароскопия (срастванията). При това положение според мен е по-добре да направиш лапароскопия и да "прескочиш" цветната снимка. Така ще огледате тръбите и от външната им страна, а и ще си спестиш цветната снимка и придружаващата я болка. Това е мое мнение и подозирам, че по същата причина и лекарят ти те е посъветвал това. Понякога ЦС показа проходими тръби, но ако хламидията ги е увредила външно, това няма да се види на ЦС, а пак би създавало същия проблем (незабременяване). При лапароскопия ще проверят и дали пропускат. С лапароскопия се виждат и други неща, които по друг начин не могат да се открият (ендометриоза например). При кой лекар ходиш ? Предполагам, че му имаш доверие и не е проблем да го оставиш той да решава кое е добре за теб.
 Успех ти желая.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #58 -: Ноември 19, 2009, 16:01:08 pm »
Момичета и аз искам малко помощ.Значи док,днес ми каза да направя направо лапароскопия,а аз исках първо цв.снимка.Кое според вас е по добре? до сега имаме правена спермограма не много добра,тест за хламидия който беше положителен,но днес след контролния е -.Хормоните ми са в норма всички.Опити и лутане по док.около 4години с една бременост от мъжът ми преди 7год.,но направих аборт по желание.ову имам.

според мен, по-добрия вариант е лапароскопията, защото чрез нея се вижда, какво е положението "от вътре" и най-точно, докато цветната снимка може да ти покаже някаква проходимост, но пак да има проблем.
какво означава това, че теста за  хламдии е бил първо положителен, после отрицателен. ти кръвен ли го направи, или чрез намазка? надявам се да посещаваш специалист по стерилитет!
желая ти успех

p.s. гарджето много точно ти го е казала  :)
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #59 -: Ноември 19, 2009, 16:11:17 pm »
crow мерси,можи би имаш право относно хламидията какви поражения може да ми е нанесла,но пак резултата ми не беше много голям 1:64 едва ли е от много време.Относно док.той ме праща в София да е направя,и не съм ходила в клиника по стеритет(май наистина трябва да го направя).big_eyes Ами исках да кажа,че съм провела лечение и вече е отрицателен кръвния тест.
http: