0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
Re: лапароскопия или цветна снимка
« Отговор #20 -: Февруари 22, 2008, 15:15:59 pm »
Първо цветна снимка :balk_103:
Аз това правих днес  :D
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2008, 12:22:46 pm »
И аз не им вярвам :(  При цветната снимка едната тръба беше запушена, а другата напълно проходима. Това ми коства няколко инсеминации и един неуспешен опит инвитро. При лапароскопията откриха хидросалпингс и на двете тръби  :(  Но за правилната диагноза основната роля играе лекаря :D
какво имаш в предвид това с доктора на мен също ми предстои цс

Ами имам в предвид първо наистина да е добър специалист и да си разбира работата, и второ да е Човек! Което ще рече да търси решение на проблема, а не въпреки че знае че няма да се получи нищо да те мотае с безмислени процедури само за да ти вземе парите за тях.
« Последна редакция: Февруари 23, 2008, 12:26:37 pm от Danny S »

« Отговор #22 -: Февруари 26, 2008, 13:05:13 pm »
Двустранно запушени тръби и си забременяла? Явно са били проходими и просто по време на снимката се е получил спазъм... за да се избегне това се прави атропин венозно. За това е важно и кой ти прави цветната снимка.
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #23 -: Февруари 26, 2008, 16:16:40 pm »
зависи от д-ра,но наи добре лапаро,цвтна снимка и кво вси4ко ок пак нестава и аиде пак  сега лапаро,така 4е за менопределено лапарото и зависи наистина от закл.на д-ра ти.дано стане успех от сърце :)
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #24 -: Февруари 28, 2008, 15:14:25 pm »
Здравеите ммомичета,
на мен ми предстои лапаро в Шеиново,д-р Владимиров ми го иска, имам проблем с тръбите,първия ми преглед е при д-р Попов, но тъи като искам да мина през касата нее гаранция 4е назначението на операцията щее при него макар 4е искам,някоя от вас да познава ддругите д-ри и има ли мнение за тях:)))?
« Отговор #25 -: Февруари 28, 2008, 15:44:37 pm »
ами неможе ли да се свържеш с др.попов и да говорите има ли възможност той да те поеме,нищо че ще е през касата(да се разберете на 4 очи)!аз бих пробвала този вариант :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #26 -: Февруари 28, 2008, 23:15:15 pm »
Лапаро е по-обстойно, но пак зависи от лекаря. Само че не можеш често да го правиш, все пак има упойка, раззрези и съответно вътрешни сраствания, които могат да създадат не малко проблеми.
*
« Отговор #27 -: Февруари 29, 2008, 17:43:50 pm »
Според вас при неизяснени причини за стерилитет необходимо ли е да се направи лапароскопия?Правила съм хидротубация,всички хормони са в норма,спермограмата е добра,в момента правя стимулация въпреки че имам спонтанна овулация.Правим опити от 2 години.Единствения проблем до сега е бил един задържан фоликул който успяхме да отстраним с 3 мес.противозачатъчни.
« Отговор #28 -: Февруари 29, 2008, 18:54:02 pm »
Консултирай се с лекар -специалист по стерилитет. А цветна снимка правила ли си?
*
« Отговор #29 -: Февруари 29, 2008, 19:08:27 pm »
Не не съм правила цветна снимка,само хидротубация.Беше много болезнена и се надявам да не ми се налага да правя цветна снимка.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #30 -: Февруари 29, 2008, 19:26:23 pm »
Според вас при неизяснени причини за стерилитет необходимо ли е да се направи лапароскопия?Правила съм хидротубация,всички хормони са в норма,спермограмата е добра,в момента правя стимулация въпреки че имам спонтанна овулация.Правим опити от 2 години.Единствения проблем до сега е бил един задържан фоликул който успяхме да отстраним с 3 мес.противозачатъчни.
Съкровище, моето мнение е че, няма един единствен проблем при проблемно забременяващи за период от 2 години да речем. Търсете! :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #31 -: Февруари 29, 2008, 19:32:30 pm »
Наистина е болезнена цветната снимка но на другия ден вече всичко е преминало и ако трябва и 5 ще направя. Каузата си заслужава. А има и други неща, които са още по-болезнени
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #32 -: Февруари 29, 2008, 21:28:49 pm »
всички изследвания ли направихте???имунологични и генетични??хламидия???.....
*
« Отговор #33 -: Март 01, 2008, 13:49:58 pm »
Хламидията е отрицателна.Имунологични и генетични не сме правили.Ако се налага и тях ще направим.За съжаление сме от Бургас,а тук не се правят такива изследвания.Ще съм ви благодарна ако ме насочите къде мога да ги направя.
« Отговор #34 -: Март 01, 2008, 17:52:48 pm »
Най-лесният вариант е в Плевен при д-р Конова. Консултирай се по имейла с нея и може да изпратиш Кръв по курер до Плевен. Колкото до консултациите - тя и колегите й са започнали една обиколка по градовете и дават безплатни консултации. Вече бяха във В. Търново, сега на 9 март ще са в Габрово и едва ще прескочат Бургас. Скоро ги очаквайте. Ето повече информация за нейния център:http://www.ivfpleven.com/index.php?l=3. Успех
*
« Отговор #35 -: Март 04, 2008, 12:47:31 pm »
Някой има ли информация, кога д-р Конова ще прави консултации в Бургас?
« Отговор #36 -: Март 04, 2008, 17:24:47 pm »
чети редовно в сайта им на новини. Сега след консултацията в Габрово ще публикуват следващия град. Понеже почти е дошла датата сигурно са решили кой ще е следващия град. Звъни в центъра им.
*
« Отговор #37 -: Март 04, 2008, 18:02:23 pm »
Благодаря ти Теди :D
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #38 -: Март 31, 2008, 14:56:55 pm »
А д-р Николова от Тина Киркова каза да не се поставят никакви свещички преди процедура, да не се замърсява.
Какви обезболяващи може да се вземат преди това, течен аналгин ли, аулин ли, предложете нещо, моля ви!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #39 -: Март 31, 2008, 16:42:13 pm »
Мила, свещичките тилкотил, за които говорим се слагат в дупето. Не се притеснявай, можеш да ги използваш. Освен обезболяващ имат и противовъзпалителен ефект.