0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
? за базалната температура
« -: Февруари 15, 2008, 20:55:54 pm »
изчетох почти всичко свързано с овулацията, но не ми станаха ясни някои неща. като например в деня на овулацията теста какво показва (никаква или по бледа черта)? при наличието на овулация, температурата с колко се покачва и след нея, ако не е настапило оплождане температурата спада ли? чудех се и за други неща, но сега немога да се сетя. за някои от вас може вече да е банална тема, за което се извинявам, но за мен е много нова и ще се радвам ако някой ми отговори.
*
Re: ? за базалната температура
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2008, 09:37:17 am »
Тестовете за овулация показват, че същата ще предстои в рамките на 12 до 24 часа след като видиш две еднакво оцветени черти. БТ пък показва, че овулацията вече е минала. В деня на самата овулация, често се наблюдава леко понижение на БТ спрямо предните дни, но това не е задължително да го “видиш”. В деня след овулация пък БТ трябва да се покачи с минимум 0.2 градуса. След овулация БТ се запазва висока до деня на менструацията или ден два преди това, а ако има оплождане БТ остава висока някъде до 3-ти месец от бременността.
Питай, дано мога да помагам. Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2008, 21:32:17 pm »
Здравей Зеленоочка, единствения въпрос който ме вълнува, е имало ли е овулация и ако е имало на кой ден е била? с моите познания и сметки май много се обърках този месец. незнам дали ми виждаш графиката, ако я виждаш ми кажи какво мислиш.
*
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2008, 22:09:46 pm »
radi_san има една темичка малко по нагоре спецялно за графиките на момичетата казва се"Покажете си графиката",там всеки си задава въпросите които го интересуват :).
Гледам,че си написала,че имаш втора бледа черта на теста за О.,незнам да ли си чела,но това означава отрицателен резултат.

ако не е настапило оплождане температурата спада ли?
По принцип,ако е имало овулация БТ се задържа висока до настъпване на следващия МЦ.Трябва да се получи двуфазност в графиката ти като разликата в стпйностите от Ф.Ф
и Л.Ф трябва да е 0,4-0,6 това показва доли е имало овулация.Така,че независимо дали има оплождане БТ се задържа висока ако е имало овулация,ако не е имало Б.Т ще ти варира в долу-горе в едни и същи стойности.
Ако искаш да ти се коментира графиката отиди в темата която ти казах и напиши точно как и каде си мериш БТ и с какъв термуметър.
Желая ти успех и много скоро да се похвалиш с добри новини.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2008, 09:02:44 am »
Тестовете за овулация показват, че същата ще предстои в рамките на 12 до 24 часа след като видиш две еднакво оцветени черти.................
Само да допълня - явно е лапсус калами  :D - от 12 до 48 часа

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2008, 09:03:43 am »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2008, 17:01:47 pm »
denis, тази графика я гледам от 30мин. и ми е трудно да си я обясня. този пример има ли нещо общо с личната ми графика или ми я показваш за обща култура, и самия термин какво значи?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2008, 08:51:41 am »
Показвам, я за да видиш кога настъпва Овулацията. :D
На нея е дадено, че теста за Овулация е бил положителен в 6:00 часа на 14 /дата от някой месец, напр. януари/
Овулацията се очаква да настъпи от 12 до 48 час след (+) тест за О./овулация/-това е в 6:00 часа на 16-ти.
Теста за О. улавя /в урината/ един хормон-казва се ЛХ/лутеинизиращ хормон/, който предизвиква пукване на фоликула/овулация / и отделяне на годна за оплождане яйцеклетка.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Март 14, 2008, 10:59:48 am »
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но имам нужда от вашата помощ, какво ви "говорят" моите графики? Ако не ви затруднявам и имате време погледнете и миналия месец за сравнение. Много се надявам на отговор.
« Отговор #9 -: Март 14, 2008, 11:04:52 am »
миличка има форум за графиките-"покажете си графиката",иди пусни там една тема с твоята графика..и с удоволствие ще ти отговорят безброй  момичета..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #10 -: Март 14, 2008, 11:13:25 am »
Добре че ми обърна внимание, аз си мислех че съм я пуснала там.
*
« Отговор #11 -: Март 21, 2008, 16:56:09 pm »
Момичета,аз да попитам-възможно ли е от Оргаметрил да поддържам няколко дни 37,20 БТ?
*
« Отговор #12 -: Март 22, 2008, 12:21:26 pm »
За съжаление, аз не зная дано някой който знае да ти отговори. Хубаво е да си покажеш графиката, ако имаш такава, за да може да се коментира температурата. Ако си след овулация е добре, това за мен е така мечтаната температура.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Март 22, 2008, 15:35:23 pm »
Момичета,аз да попитам-възможно ли е от Оргаметрил да поддържам няколко дни 37,20 БТ?
Ако си в период след О. - причината е по-скоро прогестерона /хормон, който се отделя след О./
Оргаметрила може да повиши Т с няколко /1-2/ десети.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #14 -: Март 22, 2008, 16:03:53 pm »
Извинявам се,че не дадох малко предистория и така малко ви заблудих :oops: Преди 1 седмица ми откриха киста и имах кървене 4 дни...и изведнъж от 3 дни поддържам 37.20...няма как да е овулация.Затова питах да не е от Оргаметрила :? Кървенето беше на 19 ден от цикъла!