Темата отиде малко в друга посока и от обсъждане на АГ-специалисти се измести към корупцията в здравеопазването.
Изкушавам се да се включа.
Привърженик съм на частните болници именно, защото ненавиждам нерегламентираните плащания в държавните или общински лечебни заведения. Предпочитам да си платя, но легално и регламентирано на касата срещу касов бон и фактура. Възмущавам се от плащания "под масата", които са честа практика в държавните болници.
Затова и по време на бременността си лежах в МБАЛ Св.София (частна) и в Ескулап Русе, бях избрала да родя в Токуда болница (също частна), но поради стечение на обстоятелствата родих в СБАЛАГ Ескулап в Русе (отново частна). Отделен е въпросът, че имах здравна осигуровка в Закрила и не съм платила и стотинка в Ескулап. А за другите ми болнични престои с фактура съм си вземала парите от Закрила.
Сещате се, че ако съм в държавна болница и докторът ми поиска рушвет, няма как да ми издаде фактура.
Наложи се детето ми да бъде преведено в държавната МБАЛ Русе, където бе заплатен рушвет от 800лв., отделно от това по банков път за лечението на детето платихме 2 441лв. и някви стотинки.
сега ще и направим и на нея здравна осигуровка, та ако се наложи да заплащаме отново за нейното лечение, да си приберем парите обратно.
Ако написаното от мен звучи като спам по темата, моля за извинение.