0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Добър гинеколог от Русе?
« Отговор #300 -: Ноември 26, 2009, 10:45:00 am »
Mieli, дано всичко да е наред и за напред.
Личната ти къде гледа, като пише направления.  8O
*
« Отговор #301 -: Ноември 27, 2009, 13:33:12 pm »
Mieli, как мина днес прегледа при д-р Иванов? Всичко наред ли е? :?
*
« Отговор #302 -: Ноември 27, 2009, 16:42:59 pm »
Здрасти chibi  :D
Прегледа мина успешно.Направиха ми картона,теглене,мерене,т.н. Видяхме мъника,който умело плуваше и мяташе с ръчички  :lol: Доволна съм.Малко образ си пада доктора,ама готини са поне със сестрата ,приятни хора. И днес съм на върха,доволна, че видях бебока.Сега вече ще тръпна да разбера и какво ще е ...цялата рода казва момиченце и аз включително и хайде да видим ще познаем ли.
*
« Отговор #303 -: Ноември 30, 2009, 09:11:23 am »
Mieli, радвам се, че си доволна. Дано и занапред с бебчо всичко да е наред.
*
« Отговор #304 -: Ноември 30, 2009, 10:26:41 am »
Благодаря ти  chibi
*
« Отговор #305 -: Декември 15, 2009, 18:19:34 pm »
Мили бъдещи майчета, аз ще включа своята история  и тук, за да достигне до повече от вас, с надеждата нещо да се промени (от страна на лекарите и тяхното печалбарско отношение към бремените) и да не се доверявате толкова много на гинеколози които ви препоръчват една или друга приятелка
Историята ми е следната:
Забременях трудно – с хормонални изследвания, спермограми и фоликуметрия. Бях пациентка на д-р Зарзаланов. За съжаление се поддадох на „хорските приказки” и въпреки че бях доволна от лекаря си се насочих към друг, препоръчан ми от една приятелка – д-р Светла Христова. Тя от своя страна не работеше със НЗОК (лятото на 2006 г) и ме насочи за регистрация към друг лекар в Транспортна болница – д-р Емил Тодоров.
И така всеки месец аз ходех на преглед и при двамата.
При всяко посещение заплащах при д-р Тодоров по 10 лева видеозон и по 10 лева за издаване на болничен лист (тъй като се подписваше от още 2-ма лекари и трябвало „да си делят парите” ?!)
Както и да е - когато толкова дълго си го чакал това бебе, парите са последното нещо за което се замисляш. Самите прегледи бяха максимум по 5 минути- напълно претупани и под всякаква критика. И всеки път разбира се, всичко беше наред.
Транспортна болница в Русе се слави с много добра апаратура включително Доплеров апарат. Много майки се насочват там именно заради техниката. Не се подвеждайте от нея! По- важен е специалиста който борави с тази техника!
Заплатих си изследванията за СПИН, Хепатит…..защото „направленията не стигат за всички” ?! – около 40 лева.
Отделно от тези прегледи ходех и при д-р Светла Христова (в частния й кабинет) тъй като желанието ми бе тя да бъде лекаря на моето раждане.
Всеки месец тя ме преглеждаше на видеозон и на стол.
В последствие разбрах, че е противопоказно бременните да бъдат преглеждани толкова често на стол, без необходимост. Е да, но видеозона струваше 15 лева, а заедно със стола ставаха 30! Халал да са й!
В 4 месец лекарката реши, че нося плода „прекалено на ниско” и трябва да ми се постави серклаж. Минах и през това – непрекъснато лежах през следващите 5 месеца.
Водите ми изтекоха 2 дни след като ми махнаха серклажа (поради предизвикване от моя страна). Постъпих в болницата без милиметър разкритие – мъчиха ме 8 часа на системи за заветните 3 см.
Лекарите бяха изумени, че съм имала серклаж, при положение, че при започнало раждане аз нямах разкритие. Оказа се, че той изобщо не е бил необходим! ( Е нали трябва да се източи някоя клинична пътека….)
И сега ако сте били търпеливи да прочетете всичко до тук, следва най-интересната част:
Детето ми се роди с много сложна сърдечна малформация – обща камера, транспозиция на големите артерии и пулмонална стеноза. Беше синьо, полуудушено и не проплака.
На 2-ри ден със съдействието на областната кардиоложка д-р Миловска, от Русенския родилен дом то пътува за Кардиологичната болница в София където му спасиха живота.
Ясно ви е моето психическо и емоционално състояние в този момент: в стая с други 5 майки – всички кърмещи своите бебета , а аз  - без бебе, с хапчета за спиране на кърмата и с река от сълзи.
Една от акушерките се обърна и ми каза: „ Остави го (в дом) – болно дете не ти трябва! Щом не си го видяла, не си го държала, не си го люляла….ще го преживееш. Ще си родиш друго….”
Тия думи вас биха ли ви окуражили?!  Бях потресена и ужасена!
Кардиолозите в София бяха единодушни, че сърдечния проблем на бебето се е виждал още 12-16 гестационна седмица на „обикновен” видеозон и това е недобре свършена работа от страна на техните колеги – гинеколози.
„Съжалявам…Те в София са вълшебници и ще ти оправят детето…Успех…” – изречени от моите двама лекари вече не ме топлят.
Дай боже дъщеричката ми наистина да се оправи. Сега е на 8 месеца и й предстоят поне 2 сърдечни операции в София
Боли ме от това, че детето ми ще страда цял живот заради „кадърните ни лекари”.
Агонията е страшна. Сълзите и кошмарите…безброй.

П.П.  Не ме разбирайте погрешно мили майчета, благодарна съм на лекарския екип който ме изроди- д-р Йорданова, но не и за отношението на останалия персонал.
След раждането дори дойде една санитарка на другия ден в общата  стая и извика „по списък” майките на закуска. Само мен прескочи. Родилите с мен и след мен имаха право да закусват, а аз не- защото не бях родила здраво дете, защото детето ми пътуваше с линейката за София и се бореше за живота си..... Аз не съм парацал уважаеми лекари и акушерки, дано грешките тежат на вашата съвест....за мен за съжаление остава болката.
В момента имам две дечица. Първото ми детенце - Дари е със сърдечна малформация както разбрахте, мина една операция на 11 месеца, сега чакаме за втора и се молим на Господ да е успешна и последна. Сега тя е на 2г9 месеца. Второто ми момиченце е Тити, на 1г6м, родено секцио в Ескулап. След преживения кошмар не бях готова да родя отново в АГ-Русе. Дори не минавам по нея улица, но слава Богу всичко е наред с нея и хиляди благодарности на д-р Шишкова. За подкрепата, за израждането, за това че вярваше до последно че мога да родя и здраво детенце. Дай Боже някой ден да имам и трето ;)
*
« Отговор #306 -: Декември 20, 2009, 11:32:40 am »
Здравейте отново.
Първо се извинявам за правописните грешки в предходния си постинг. Не открих от къде да ги редактирам след публикацията, а в бързината и в желанието си да ви разкажа съм допуснала някои.
Виждам, че никой не пише коментари след мен, явно съм ви стреснала с историята си. Не исках да ви плаша или притеснявам. Повечето от вас са в деликатно положение- чакащи бебета, борещи се за бебета....
Исках единствено да споделя своето мнение и горчив опит, след който достигнах до извода че лекарите в Русе в по-голямата си част да не кажа всички са некомпетентни. Явно пропускат доста от учебния материал (както "моите" лекари не са учили за сърцето и неговото устройство...) или не могат да работят с предоставената им апаратура....или просто не им пука. Всеки лекар допуска грешки, за нас остава да се моли да не сме тази грешка.
Не случайно много от вас се насочват към Плевен, Тутракан, София....вие сами сте се ориентирали навреме. Естествено жените при които всичко е било нормално са доволни от лекарите си и ще опонират моето крайно негативно отношение.
Желая ви весели Коледни празници. Дай Боже се изпълнят така съкровените ви желания за дългоочакваните рожби. Да са ви живи и здрави когато се родят и съм сигурна че ще бъдат най-обичаните малки сладури. yahoo_17
*

valkas_

• *
  • 5
  • [url=http://masadaler.ru/0.html ]дядь, глядь![/url]
« Отговор #307 -: Декември 25, 2009, 09:24:45 am »
Кажете някоя жена-гинеколог...........аз посмъртно няма да отида при мъж.Знам че на някои може да им прозвучи смешно,но наистина съм много притеснителна.
Препоръчваха ми Мандов.И тази идната седмица се чудя дали да ходя.......някой бил ли е при него,да каже дали е добър?
*
« Отговор #308 -: Декември 26, 2009, 11:12:11 am »
Valkas_ прочети темата от началото до края и ще получиш отговор на въпроса си. Все пак са изписани 16 страници по темата, в които момичетата са споделили своето мнение. Иначе имена на жени-гинеколози могат да се изброят много, избора е твой. Аз лично след опита на 2 раждания бих ти препоръчала Шишкова и Тончева. Доволна съм и от Зарзаланов въпреки негативните отзиви за него.
Успех ти желая. Просто прочети повечко и сама ще стигнеш до отговора  osi_17
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #309 -: Декември 27, 2009, 11:44:59 am »
Не познавам Шишкова, и съм чувала, както за всички лекари между другото, противоречиви мнения. Но познавам Тончева и смея да кажа доста добре. Вероятно е била много добър гинеколог. Но е ужасно изтощена и много разсеяна. Ако няма проблем с бременността, не виждам притеснения да ви води бременността и да ви изроди. добра е в диагностиката, почти колкото Минчева. Но аз лично не я харесвам. За една минута може да изприказва сумати глупости и да не каже нищо съществено, излезели проблем често бяга от отговорност, или най-малкото търси съдействи на по-добрите от нея.
По-мое скромно мнение, за бременност и раждане може да се гласува доверие на  д-р Минчева.
За др гинеколози ще премълча отношението си.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #310 -: Декември 27, 2009, 12:02:05 pm »
Минчева - да, определено.
Също и Узунова - освен всичко друго, винаги успява да ме успокои и обнадежди.
*
« Отговор #311 -: Декември 28, 2009, 09:50:49 am »
Здравейте,
Някой може ли да ми даде координати на Минчева? Рових в нета, но нещо май не са актуални....Трябва ми тел. за връзка или къде е кабинета и евентуално кога приема.
Аз мисля да ходя при нея за всеки случай, освен при другите доктори и евентуално да се разбера тя да ми направи серклажа.
Весела Коледа и много усмивки!

*
« Отговор #312 -: Декември 28, 2009, 11:38:48 am »
Адреса е ул,Дондуков-Корсаков 19-в блока където е заведението Черно и Бяло :),а телефона е 082510637 и GSM 0888838315.Успех
*
« Отговор #313 -: Декември 28, 2009, 11:59:22 am »
Мерси много и на теб pipita и на Snegina, която ми писа на лични. :D

« Отговор #314 -: Януари 04, 2010, 08:51:09 am »
Здравейте и от мен!за първи път пиша тук но искам вашето мнение за д-р Хубчев и д-р Матеева- Последната немога да я нарека доктор, поради причината че 4 доктора ми кзват че имам нормална бременност, а тя видя извън маточна- А точно тогава аз имах усещането че губя прода ,кървях
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
*
« Отговор #315 -: Януари 05, 2010, 11:30:58 am »
Elida, съчувствия. Дано мъките ви скоро имат край и детенцето ви да е добре.
Аз да си кажа, че въпреки многото четени и отрицателни мнения за д-р Зарзаланов, ако някога ми се наложи болнична интеревенция, пак към него бих се насочила.
Mimito_ge  и аз имам лоши впечатления от Матеева и като специалист, и като човек. Не ме изчисти добре след спонтанен аборт и беше крайно нетолератна към терапията на други нейни колеги. Да не говорим за липсата на човечност в такъв тежък момент. Д-р Зарзаланов й поправи грешките.
За Хубчев - нямам преки впечания.
*
« Отговор #316 -: Януари 05, 2010, 14:40:29 pm »
Макси аз смело ти препоръчвам Минчева-благодарение на нея Тея се роди в нормална седмица и сега сме живи и здрави.Не е повърхностна и си взема присърце работата.Може да предпише повече лекарства да си върже гащите,нозатова сме ние дружките минали по този път
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #317 -: Януари 05, 2010, 15:19:23 pm »
Аз съм от Русе и смело мога да заявя,че добри гинеколози в Русе няма.Кагато потърсих помощ от тях,когато имах нужда те ми казаха,че нямам никакви проблеми,че всичко ми е на ред и така до следващия цикъл и всичко започваше отначало.Така ми загубиха две години от времето през,което се молех и чаках да забременея.Когато разбрах за д-р Бойчев в Тутракан не се поколебах и веднага си запазих час и той за два месеца разбра,че имам запушени тръби и сраствания по яйчнеците.Махна тръбите и изчисти яйчниците и така започнах с инвитрото.Свалям му шапка и му се кланя до земята,но втори като него и другия ми лекар при,когото правя инвитро няма.Така че мили Русенки,ако имате гинекологични проблеми независимо какви са бягайте в Тутракан и не си губете времето в Русе.Ако някой иска кординати ще му ги дам веднага.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
« Отговор #318 -: Януари 06, 2010, 18:39:39 pm »
Благодаря ти за пожеланията Chibi, тази година наистина ще е решаваща за нас и най-вече за Дари. Викат ни на 19.01 в София за изследване и вероятно до март месец ще е и операцията на детето- дай Боже е последна и успешна и малката да се справи бързо. Нистина се опитваме да мислим позитивно и вярваме, че всичко ще е наред и дано скоро лошите моменти са зад гърба ни.
Мислете положително всички вие и дано годината е добра и за вас, и сбъдне вашите желания!
*
« Отговор #319 -: Януари 06, 2010, 18:51:53 pm »
Isho,все едно си написала моята история с малкото изключение,че именно русенските гинеколози ме доведоха до запушени тръби и хидросалпингс след две лапароскопии за премахване на кисти :x,и ми загубиха 2,5 години в лутане и нерви и пари.За това време никой не се сети да ме прати на една цветна снимка,а само ме тъпчеха с излишни хормони.В София лекарите за един ден откриха проблема.Чак се чудя може ли в такъв голям град да нямаме поне един кадърен лекар занимаващ се със стерилитет............