0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За "лекарите"
« -: Февруари 14, 2008, 12:07:33 pm »
Здравейте!
  Съжалявам, че на този красив и позитивен ден ще изкажа възмущението си от медицината в България и хората, които я представляват! Проблемът не е само мой, а съм сигурна, че много от вас са участвали в "битката" личен лекар-направление-специалист.И така...
    След дълги и неуспешни опити за лечение на хормоналните ми проблеми(около 3,5 години), след посещения при поне трима от гинеколозите в моя град (Перник), и пиене на хормонални хапчета("които са много полезни за кожата и килограмите"), ми писна.Освен,че трябваше всеки път да чакам стриктно с часове пред кабинета на личната ми лекарка(в началото на месеца, в най-ранните часове на деня), получавах направление за гинеколог, който ми отделяше най-много 10мин при липсата на всякаква техника(освен собстените си ръце и един видеозон, на когото майка ми е преглеждана).Ама наистина МИ ПИСНА!И осъзнах, че проблемът ми се задълбочава, а аз съм се изоставила в ръцете на лекари, които и не хаят, че мога да получа хиляди други заболявания от тия хапчета и да ме докара окончателно до стерилитет. :help1: Реших да отида в частния кабинет на един от хвалените гинеколози в град-вярно, че всяко посещение ми струваше не по-малко от 30лв,ама нейсе,надеждата...И тук нещата се оказаха в задънена улица-"Ми,пий си ти хапченцата,та те са толкова полезни,уууу,не били действали,я".И тъй, като изследването на един хормон е немалко пари, а аз трябваше да си изследвам поне 6, реших да се възползвам от правото си на здравоосигурен гражданит-ето ме при джипи-то за направление при ендокринолог.Пак омогьосания кръг-но нали упоритите успяват!Добрах се до търсения лекар, а той-"О,нямам лимит за изписването на тези хормони,я да ходиш при някой друг!"Хм,е тук ми се завъртя земното кълбо десетина пъти,но станах и си тръгнах с "приятен ден".
   Мога още много приключения да разказвам за лекарската "толерантност", но ще ги оставя за себе си.
   Въпросът е:що за безобразие,безхаберие,незаинтересованост и манталитет?Няма спор, че това (заедно с учителите и полицаите) трябва да е най-хуманната професия!Не разбирам.Но как могат да си играят на покер с нечие здраве, при това на млади хора!Пак не разбирам.Къде да се оплача?Кой ще ме разбере? :fighting: Пределно съм търпелива, разбирам, че и на тях не им е лесно, но...аз човек с права ли съм или не?!
  Съжалявам, че днес не е най-любовният ми ден, но тези неща се случват днес, в България, а не във вековете на робство!Искам си правата! :witch:
*
Re: За "лекарите"
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2008, 22:39:41 pm »
Миличка и на мен днес неми е най-любовния ден.Днес ми правиха цветна снимка и се оказа, че за 5-6 месеца и единственната ми тръва се е запушила.Незнайно как но факт.Когато казвах на доктора ,че имам болки отговорът му беше ,че си внушавам,че прекалено много съм се самонаблюдавала.И сега шанса да забременея е никакъв, сама чрез инвитво и но и там нее кой знае колко надежно жащото и хормоните неса ми много наред.Но все пас се надявам да стане.По точно се мола поне по този начин да стане.
За жалост само ние във форума можем да се разберам какво ни е и как се чувстваме но това не помага в направата на бебето.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2008, 23:17:57 pm »
сори, тва е положението. ако не искаш да губиш повече ценно време и да задълбочаваш проблема си се ориентирай към добър специалист. те обикновено не работят с касата, за съжаление са платени и не издават направления, т.е. и назначените ти от тях изследвания ще са платени. доста са парите, но ако специалиста е добър и ти реши проблема значи си е струвало. пари се изкарват а загубеното време няма кой да ти върне. задълбочаването на проблема също не е за пренебрегване
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #3 -: Февруари 15, 2008, 11:16:12 am »
Това обикаляне по доктори ми е много добре познато. През колко гинеколози минах, а никой не ми пускаше изследванията, които исках. Затова пък веднага ми изписваха антибиотици, толкова усложливо. След 5 години ходене по такива доктори накрая се оказа, че никой не ме е лекувал както трябва, но вече животните са развили резистентност към различните антибиотици, та трябваше да си купувам супер скъпи лекарства. Сега ме е малко яд, че съм се оставила някакви докторчета от кварталните поликлиники да ме убедят в това, че "повече от това не може да се направи".  И тогава е можело да се направи повече, но те не са знаели как. Ти не се отказвай. Не им вярвай на такива, те по-далеч от носа си не виждат и се опитват да убедят и себе си и пациентите, че няма няма нищо за виждане. Медицината непрекъснато се развива, но те не.  Търси и се бори за твоето здраве. Питай, разпитвай, задавай кофти въпроси, чети из интернет,бори се. Ако някой доктор не ти хареса не му пожелавай "приятен ден", не си длъжна да си му благодарна само щото е доктор.   Вярвай на своята преценка кой е лекува и кой не. Така ще откриеш този на когото си струва да се довериш.
 Наистина е възможно да не стане по здравната каса, от опит знам, че ако намериш Лекаря, който да ти свърши работа няма да ти пука после, че не е било по здравна каса. Желая ти кураж и късмет.
« Отговор #4 -: Февруари 15, 2008, 17:24:59 pm »
Абе лекари и "Здравна Каша".
Джипката е готина - никого не е върнала за направление.
Обаче в малкото провинциално градче - двама гин. които работят със здравна каса. Доки, на когото вярвам - не работи, но казва, как мога да мина по-ефтино. Та с направлението - търсим другите, които могат да ми пуснат хормоните. Значи - единия - болнични от около месец. Другата - при това жена - гледа ме в очите и казва: "Бременните ми изядоха направленията, ела в началото на следващото тримесечие." А при нас някои неща не могат да се отлагат. При това побеснях от явната лъжа. За бременните се отпускат ДОПЪЛНИТЕЛНИ направления на наблюдаващите ги доктори. А и точно в нашето малко селище няма кой знае колко много бъдещи майки, на които да им се налага да изследват всички репродуктивни хормони. И аз много добре знаех, че ме лъже, че не иска да ми даде това направление, но ... И отидох в лабораторията - дадох доста пари, но срещу тях получих фактура и касова бележка и ми направиха за нула време хормоналните. И при док, който ми обръща истинско внимание.
От тогава зная - макар и осигурена - бъркам в джоба за поредната сума, която се налага да плащам, защото не искам да се занимавам с кварталните гинеколози, които освен, че не помагат особено и май малко завиждат за авторитета на колегите си .....
*
« Отговор #5 -: Февруари 15, 2008, 18:03:28 pm »
Кашата е наистина пълна.
Личната ми лекарка е наистина доста добра , знам чеу когато поискам няма да ми откаже направление,макар че вече чакам по 6 и повече месеца , макар че тя знае че съм с ПКЯ, а имам и съмнения за гъбична инфекция. Гледаме в очите и казва да изчакам колкото трябва. От 16 годишна тръгнах по лекари , проблеми с цикъла- като всички млади момичета, накрая през 2005-та опапднах на най-добрата. Подробности за нея няма да описвам. Който иска да ми пише на ЛС, никога не ми прави проблеми с това че не мога да си платя прегледа. Както и да е, единствено личната ми прави проблеми с направленията ,но с гинеколожката никога не съм имал проблеми за 3 години, дано нямам.
Ето че имало и свестни лекари,който се интересуват от теб в България...
*

eloiz

• 167
  • Чакам те бебчо...
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2008, 09:25:05 am »
За щастие,аз съм от жените,получили пълно съдействие за направления :DМоята лична лекарка е супер разбран човек,никога не ми е казала "нямам".Ендокриноложката ми също.Вярно е че такива лекари са рядкост,но имам щастие да познавам поне трима от тях.