Здравейте!
Съжалявам, че на този красив и позитивен ден ще изкажа възмущението си от медицината в България и хората, които я представляват! Проблемът не е само мой, а съм сигурна, че много от вас са участвали в "битката" личен лекар-направление-специалист.И така...
След дълги и неуспешни опити за лечение на хормоналните ми проблеми(около 3,5 години), след посещения при поне трима от гинеколозите в моя град (Перник), и пиене на хормонални хапчета("които са много полезни за кожата и килограмите"), ми писна.Освен,че трябваше всеки път да чакам стриктно с часове пред кабинета на личната ми лекарка(в началото на месеца, в най-ранните часове на деня), получавах направление за гинеколог, който ми отделяше най-много 10мин при липсата на всякаква техника(освен собстените си ръце и един видеозон, на когото майка ми е преглеждана).Ама наистина МИ ПИСНА!И осъзнах, че проблемът ми се задълбочава, а аз съм се изоставила в ръцете на лекари, които и не хаят, че мога да получа хиляди други заболявания от тия хапчета и да ме докара окончателно до стерилитет.
Реших да отида в частния кабинет на един от хвалените гинеколози в град-вярно, че всяко посещение ми струваше не по-малко от 30лв,ама нейсе,надеждата...И тук нещата се оказаха в задънена улица-"Ми,пий си ти хапченцата,та те са толкова полезни,уууу,не били действали,я".И тъй, като изследването на един хормон е немалко пари, а аз трябваше да си изследвам поне 6, реших да се възползвам от правото си на здравоосигурен гражданит-ето ме при джипи-то за направление при ендокринолог.Пак омогьосания кръг-но нали упоритите успяват!Добрах се до търсения лекар, а той-"О,нямам лимит за изписването на тези хормони,я да ходиш при някой друг!"Хм,е тук ми се завъртя земното кълбо десетина пъти,но станах и си тръгнах с "приятен ден".
Мога още много приключения да разказвам за лекарската "толерантност", но ще ги оставя за себе си.
Въпросът е:що за безобразие,безхаберие,незаинтересованост и манталитет?Няма спор, че това (заедно с учителите и полицаите) трябва да е най-хуманната професия!Не разбирам.Но как могат да си играят на покер с нечие здраве, при това на млади хора!Пак не разбирам.Къде да се оплача?Кой ще ме разбере?
Пределно съм търпелива, разбирам, че и на тях не им е лесно, но...аз човек с права ли съм или не?!
Съжалявам, че днес не е най-любовният ми ден, но тези неща се случват днес, в България, а не във вековете на робство!Искам си правата!