0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: за книгата
« Отговор #60 -: Февруари 23, 2008, 10:30:44 am »
Нямах нерви да изчета всички мнения ,но ще споделя моето...без да критикувам самата книга,тъй като не съм я чела.Просто ще разсъждавам на глас...
      1.във всяка една област,а най-често в тези при които се влагат много пари, има изкривяване на целите,т.е. винаги се намират хора меркантилни,които да опрочат начинанието.Да сигурно, по света и у нас има търговия с ембриони,но това на интелигентния и информиран човек не би повлияло негативно към АРТ.
     2....мисля си,момичета,всеки месец ние изхвърляме една яйцелкетка...на всеки два три дни,някой мъж по света изхвърля генетичния си материал в тоалетната или в нечии чаршаф.Ок,когато правите АРТ, не е възможно да ви се върнат всички ембриончета,Да,замразяват се тези,които имат потенциал да преживеят размразяване...защо се терзаете за останалитеембриони.Хора,не си причинявайте излишни главоболия,и без това щом сме в този форум си имаме достатъчно.Нима само гените са важни.Я си представете ,че случайно разбирате че нечие 10-15годишно дете носи ваши гени,Ама сложете си ръка на сърцето и си отговорете,дали наистина ще го обикнете от раз като ваше дете...??!!!

От всичко искам просто ако мога да ви насоча мосълта малко по-позитивно и да погледнете по-философски на нещата...И УСМИВКИ
*
« Отговор #61 -: Февруари 23, 2008, 20:07:36 pm »
За това, което ще напиша, са виновни разбърканите ми хормони в момента, което ме оневинява, защото е очевидно, че не съзнавам какво говоря.
Много, много жалко за държава, в която най-продаваната и най-добрата писателка е тази, която може да плати най-много за реклами, публични събития и на публични личности, за да и играят сбърканата и шантава игра. Някои си играят на разбойници, други си играят на писатели. Щом имаш парите да си го позволиш и адекватността да прецениш къде ти е мястото, другите ти ръкопляскат, смеейки ти се, а ти си мислиш, че е искрено. Държава на посредствени богаташи с абсолютно посредствени способности, които имат парите да си купят и славата, и оценката. Мъчно ми е за тази държава и за нейното бъдеще, защото малкото останали способни хора, едвам намират пари да оцеляват и написаните им, наистина стойностни трудове, отлежават с години по чекмеджетата, с надеждата някой тъп новобогаташ да съзре в тях таланта и да спонсорира издаването им. Но това се случва толкова рядко. Има много такива хора у нас все още: тези, които пишат истинската, стойностна художествена литература, преподавателите в университетите и научните работници в БАН. Тези хора едвам оцеляват и не само нямат пари да организират пищни церемонии за новобогаташи, на които да представят творбите си, те разбира се нямат и пари да купуват тоалети на певици, те нямат пари да си купят публика, която да ги съпровожда навсякъде и да им ръкопляска на неадекватното безумие. Тези хора и да имат пари никога не биха имали толкова крещящо нескромно, самовлюбено и суетно поведение. Те никога няма да се обадят на pravoslavie.bg, за да запишат там великата новина, че посещавайки някаква селска църква, са дарили 100 лв!!! Защото къде остава библейският принцип, когато даряваш, лявата ръка да не знае какво прави дясната?! Суета и самовлюбена арогантност, която има твърде далечна връзка с нормалната реалност. Жал ми е за малкото талантливи останали хора у нас, но и се радвам за тях, че са опазени от възможността да разиграват целонародни рекламни циркове. Сега е времето на гениалните комунистически отрочета, които са толкова заслепени и самовлюбени, за да съзрат, че хората  се включват във въображаемата им игра единствено и само, защото имат пари и подходящ за познанство произход.Това е новият смешен елит. В такива моменти много се радвам, че съм далеч от родината, защото в добрата стара Англия, подобно поведение би минало за абсолютно парвенюшко поведение без грам стил и на него биха се заливали от смях всички.

В очакване съм на най-великото пръцване на най-талантливата българска писателка, което, разбира се, че никой не се съмнява в това, ще се отрази благотворно както на климата в национален мащаб, но също така и ще повлияе на глобалното затопляне.
Какво да се прави, че съм само "доктор по...", вярно с няколко книги на научна тематика, но все пак не съм и никога няма да бъда обявена за "най-продаваната" авторка. Все пак, нямам достатъчно финанси за това, макар че работя в чужбина, аз все пак просто работя...А, да, това е злобна проява на завист към най-добрия български талант...но той ще оцеле и след това, за наше най-голямо съжаление...
Наистина последно, като за сбогом!
*
« Отговор #62 -: Февруари 23, 2008, 20:55:08 pm »
Рози,всичко ,което казваш е мнооого вярно и мноооого тъжно.Мисля ,че то отразва абсолютната действителност в България,не само в тази сфера...знаеш ли как искам да имам парите и контактите,абе сиреч да ме подбутне някой,щото в българия така се прави...за да мога да си направя студиото ,за което си мечтая.Да творя и най вече,да бъда оценена подобаващо,финансово подплатено...
« Последна редакция: Февруари 23, 2008, 20:58:57 pm от didon »
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #63 -: Февруари 23, 2008, 23:21:14 pm »
Подкрепям абсолютно всяка една дума в постинга на ДиваРоза!
Поздрави!
И понеже авторката на книгата е написала, че всъщност книгата и не е срещу АРТ-а, много ми се прииска да напиша - ами дайте всички тука да си купим по една, за да се убедим в нейната добронамереност, че и на близките да купим. Този призив го отправям с надеждата, че сърказма в думите ми е достатъчно отчетлив...После пък видях напълно сериозното  и разумно предложение за размяна или препредаване на книгата, дошло от д-р Мели...
Поздрави и на д-р Мели!

Тц,тц, не съм и подозирала, че рекламата се е развила до толкова и какви методи и прийоми използава! Браво г-жо Филипова, много сте креативна, така да се каже....
« Отговор #64 -: Февруари 24, 2008, 00:14:50 am »
Л\дмила, първо моите съболезнования за личната трагедия, която сте преживяла, поздравления за щедростта към безплодните двойки и таланта ви.
Не зная с какви клиники сте разговаряла по отношение на това дали ембрионите остават собственост на клиниките, но ще дам пример от Англия за която имам информация и мога да ви уверя че това не може да се случи там.Нещата са много строго регулирани.
Това може да се случи в нерегулирани страни, каквато е България в момента, но се съмнявам, че у нас се случва често. Проблема е действително сериозен. Няма регистри за донорството на яйцеклетки или сперматозоиди. Една млада жена може да бъде донор докато си изчерпа резерва създавайки по този начин 10-20 биологични деца. Страшното е, че всичко това се пази в тайна от съдадените деца и каква е вероятнотта някой ден някои от тях да се срещнат и да създадат поколение? Добре е, че книгата ви подставя някои въпроси, макар и под формата на роман. Дали ние или управниците сме готови да им отговорим?

Присъединявам се към момичетата по отношение на това, че тук не бе най-подходящото място да публикувате анонса.
Успех а книгата ви желая!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #65 -: Февруари 24, 2008, 00:27:09 am »
Една млада жена може да бъде донор докато си изчерпа резерва създавайки по този начин 10-20 биологични деца. Страшното е, че всичко това се пази в тайна от съдадените деца и каква е вероятнотта някой ден някои от тях да се срещнат и да създадат поколение? Добре е, че книгата ви подставя някои въпроси, макар и под формата на роман. Дали ние или управниците сме готови да им отговорим?

ох, Ramirez, а дали ние или управниците сме готови да отговорим на следния, много по-вероятен за сбъдване казус:

един млад мъж може да има сексуални контакти с хиляди жени, създавайки по този начин не 10-20, а дори и повече свои биологични деца. Страшното е, че тези деца също могат да се срещнат един ден и да създадат поколение?  :lol: помисли върху това...

що се вкарвате сами в идиотски филми.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #66 -: Февруари 24, 2008, 00:44:37 am »
Цитат
що се вкарвате сами в идиотски филми.
:rockon:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #67 -: Февруари 24, 2008, 09:32:44 am »

За последно ще кажа, че това е художествен роман, в който се разкриват възможните рискове от безконтролната търговия с генетичен материал.
Не си усложнявайте живота като размишлявате над рекламен текст за един роман.

*

evro

• 5167
« Отговор #68 -: Февруари 24, 2008, 11:39:14 am »
eganeva, достатъчно грамонти сме за да прочетем и разберем думите на авторката, не е нужно да ни навираш ударенията в цитатите.

Всяка дума която съм написала по темата излиза от сърцето ми.

Щом за теб романа е добро четиво - чети го!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #69 -: Февруари 24, 2008, 11:54:31 am »
Абе,хора,това не е война между нас...я дайте да ги зарежем тия глупости.Май много време  и нерви отделихме на "госпожата" и книгата и.Сигурно ще има хора ,които ще си я купят и ще си я прочетат, като криминале...Хора разни,вкусове разни...

Не смятам,че с това "романче" АРТ процедурите ще бъдат опорочени и загърбени...Някоя от вас би л исе отказала от АРТ...по този повод
*

eganeva

• 4584
« Отговор #70 -: Февруари 24, 2008, 11:56:36 am »
Щом за теб романа е добро четиво - чети го!

Да, имам намерение да го прочета.

Ясно ми е, че няма как всички да сме на едно мнение!
За мен тези нападки към Людмила са излишни!
*

evro

• 5167
« Отговор #71 -: Февруари 24, 2008, 12:00:10 pm »
Към нея - не, но към презентацията на тази книга при нас - да. Въпреки че, вече има две продажби - ти и Мели!

Те осмислят живота ни!

*

eganeva

• 4584
« Отговор #72 -: Февруари 24, 2008, 12:02:59 pm »
Всяка дума която съм написала по темата излиза от сърцето ми.

:bighug:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #73 -: Февруари 24, 2008, 13:26:08 pm »
има ли интерес да заключим вече темата, какво ще кажете?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #74 -: Февруари 24, 2008, 14:52:50 pm »
с две ръце за
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #75 -: Февруари 24, 2008, 17:05:39 pm »
има ли интерес да заключим вече темата, какво ще кажете?
с две ръце за

аз залагам и двата си крака:)