0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От колко години
« Отговор #20 -: Януари 12, 2006, 16:42:19 pm »
Цитат на: jam
Цитат на: denis
Годините.

ама защо се отказваш, годините сами по себе си не са пречка, ако имаш менструация, овулация и хормони в норма! просто отнема доста повече време и има повече неуспехи по пътя. затова хората подпомагат природата чрез стимулация...
аз съм на 38, след 2 години опити и 2 неуспеха, в момента бременна след стимулация и инсеминация.

Над 3 години ми трябваха докато забременея първият път , а за второ опитваме вече 5 години.
Дори вече незнам какво искам повече -наистина да имам второ дете или просто да разбера че съм бременна и само толкова.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
С двете ръце
« Отговор #21 -: Януари 12, 2006, 17:12:21 pm »
Подкрепям мнението, че възрастта не може да е причина за отказ от мечтата на всяка жена за дете, дори и за второ.

а за температурата : аз мерех 3 години, преди да се установи проблема с тръбите.

:)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
От колко години
« Отговор #22 -: Януари 12, 2006, 22:32:17 pm »
Ние правим опити от близо 10год.,но не съм си мерила БТ редовно.От 2 мсеца я меря защото ще тръгвам пак по доктори ЗА ПОСЛЕДНО! :evil:

*
От колко години
« Отговор #23 -: Януари 13, 2006, 02:20:39 am »
Цитат на: Anonymous
Клиа, това е доста дълъг период за мерене. Правила ли си други изследвания ила само това правиш?

Аз не се опитвам да забременея от толкова време  :lol:  просто я ползвах като ориентир кога ще ми дойде тъй като лутеалната ми фаза е почти 100% сигурна но овуто ми се мести всеки месец и все пак трябваше да знам кога горе долу да очаквам лелката тъй като моята е безкрайно болезнена и трябваше да имам готовност с разни обезболяващи.
*

Curly

От колко години
« Отговор #24 -: Февруари 07, 2006, 20:12:29 pm »
Цитат на: jam

ама защо се отказваш, годините сами по себе си не са пречка, ако имаш менструация, овулация и хормони в норма! просто отнема доста повече време и има повече неуспехи по пътя. затова хората подпомагат природата чрез стимулация...
аз съм на 38, след 2 години опити и 2 неуспеха, в момента бременна след стимулация и инсеминация.

Здравейте! На 36 години съм и имам едно дете.От два месеца правим опити за забременяване.Понеже съм нетърпелива,на втория месец направих стимулация с Меногом и инсеминация,резултатат беше нулев.Конкретният ми въпрос е насочен към jam > колко опита имаш с инсеминация и дали да продължавам стимулации или да карам по старомодния начин?
Благодаря предварително.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
От колко години
« Отговор #25 -: Февруари 08, 2006, 08:26:56 am »
Аз лично мерих БТ ноември,декември 2005 и януари 2006 година.Този месец спрях.Понеже не откривам симптоми на ову , чрез тялото си , а разчитането на графиката на БТ също не ми подсказва особено , леших да си спестя стреса и нервите.Защото цялото това мерене мен лично ме натоварваше.Сега ще гледам да меря около времето когато трябва да ми дойде цикъла.БТ пада предния ден и така знам,че още не е дошъл момента за бебе.А от кога го чакам този момент!?Струва ми се ВЕЧНО!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От колко години
« Отговор #26 -: Февруари 08, 2006, 09:14:22 am »
Цитат на: naiema
Аз лично мерих БТ ноември,декември 2005 и януари 2006 година.Този месец спрях.Понеже не откривам симптоми на ову , чрез тялото си , а разчитането на графиката на БТ също не ми подсказва особено , леших да си спестя стреса и нервите.Защото цялото това мерене мен лично ме натоварваше.Сега ще гледам да меря около времето когато трябва да ми дойде цикъла.БТ пада предния ден и така знам,че още не е дошъл момента за бебе.А от кога го чакам този момент!?Струва ми се ВЕЧНО!

Здравей naiema!
Чрез тялото си, едва ли ще разбереш кога ти е овулацията.
Трябва да си я засичала много пъти с УЗ за да си наясно- и пак не е сигурно.
Понякога яйчника боли преди , а понякога след овулация.
Симптомите, които си откриваш може да имат и друго обяснение, например спазъм на дебелото черво.
БТ , ако не правиш нищо друго(тестове,УЗ и т.н) са единственото нещо , което може да ти покаже дали е имало овулация.И ако е имало, какво е станало по нататък.
Ако е изнервещо за теб,тогава не го прилагаш.
Но не е ли по изнервещо това да не знаеш какво става?
А да можеш да си разчиташ сама графиките ти трябва практика,не е достатъчно само гледане на графики.
Това е моето мнение.Успех!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
От колко години
« Отговор #27 -: Февруари 10, 2006, 12:50:01 pm »
Денс, преди малко писха в една друга тема отговор на нещо, което си ми написала, после влязох в тази тема и прочетох, че от доста време мериш БТ и опитвате за второ бебче от 5 години. Виждам, че имаш голям опит с БГ...Много глупав въпрос ще ти задам, но....мислиш ли, че имам шанс за бебе по графиките ми на БТ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От колко години
« Отговор #28 -: Февруари 10, 2006, 14:47:41 pm »
Цитат на: seasmilebg
Денс, преди малко писха в една друга тема отговор на нещо, което си ми написала, после влязох в тази тема и прочетох, че от доста време мериш БТ и опитвате за второ бебче от 5 години. Виждам, че имаш голям опит с БГ...Много глупав въпрос ще ти задам, но....мислиш ли, че имам шанс за бебе по графиките ми на БТ?

seasmilebg, изобщо не ти е глупав въпроса, дори напротив,по БТ могат да се разберат доста неща.
Графиките ти не са лоши, има първа и втора фаза, има овулация (щом има втора  фаза  :):):)  )
Не ми харесва това че след овулация, БТ се покачва , но не достатъчно...към края на цикъла се покачва както трябва.
Това е един от признаците на недостатъчност на жълтото тяло.
Преди да забременея моите графики бяха така.Тогава изписваха Примолут-Нор.
И сега понякога са така.Питала съм много лекари : Имам ли недостатъчност на жълтото тяло... - отговарят ми все със заобилаки, никой не казва имаш или нямаш и това много ме вбесява. :):):)
Даже веднъж ми биха Прегнил...да съм се успокояла ( е , то не ,че стана нещо)
Аз винаги до сега съм се стремяла по някакъв начин да стимулирам това.Пия Герикапс(в.А+в.Е), или Вит Е, Вит.С  ..където, каквото прочета.
Изследвай Прогестерон на 7 ден след Овулация и ще имаш по ясна представа.
Това по принцип не е проблем да забременееш.Чела съм, че ранна бременност може да се развие и без Корпус лутеум (жълто тяло).
Не ми е ясно ,как ще стане, но се споменава като успешен експеримент.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
От колко години
« Отговор #29 -: Февруари 10, 2006, 18:19:12 pm »
Denis, много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор!..Да ти кажа 4естно, и мен ме притеснява това стъпаловидно покачване, даже по едно време си мислех, 4е изобщо нямам овулация. Хубавото е, че поне БТ се качва по някое време както трябва:) Прочетох съшо и коменатра ти на графиката ми от поселдния месец, който си написала в другата тема и си абсолютно права - и мен тези 2 по-странни БТ на 13 и 14 ден ме объркват. Но какво да се прави, природа!
Ще послушам съвета ти за изследванията и ще ги направя, просот за моя информация. Тези лекарства, които са ти давали да пиеш, натоварват ли черния дроб? Питам те, защото ако се наложи и аз да пия, се притеснявам за черния ми дроб- чела съм ,че хормоналните много го натоварват, а аз не мога.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От колко години
« Отговор #30 -: Февруари 10, 2006, 18:45:33 pm »
seasmilebg, кои лекарства имаш предвид? Едното е прогестерон, другото е ЧХГ.
Витамини, добавки , минерали, си пий, колкото искаш , но за всичко друго трябва компетентно мнение от лекар - специалист по репродуктивно здраве.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

seasmilebg_

От колко години
« Отговор #31 -: Февруари 10, 2006, 18:53:42 pm »
Denis, имам предвид Примолут-Нор (забравих да се логна като seasmilebg, но съм аз) и Прегнил-а. А за витамините - да пия ги от време на време, виж за вит.Е не знаех, 4е спомага жълтото тяло. Може и него да почна за известно време, току виж стане бебето:)

Лека и приятна вечер!