0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
От Нова тв ми се обадиха за втори път, искат да направят кратък репортаж за ендометриозата и лечението й/проблемите с касата. Ще бъде излъчен в централните новини вечерта. Трябват ми хора за интервюта, ако желаят анонимност, лицата им няма да бъдат показвани.
В общи линии:
- какво е ендометриоза
- колко са болните
- как се лекува
- с какви проблеми се сблъскват болните
- до какво води нелечението

Желаещи има ли? Ще ни чакат за отговор до утре!

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова тв - новини за лечението на ендометриоза
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2008, 23:34:58 pm »
От 60 човека, прегледали темата, никой ли не може да отдели половин час?
Хайде, още имаме време!

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2008, 16:30:16 pm »
Такаааа, след 130 прочитания на темата, нито една от вас не изяви желание да се включи.
Благодаря все пак, че ме изчетохте!
Ще се обадя на журналистката да й кажа, че няма желаещи и пак ще се срамувам, че вдигаме такъв шум за да привлечем вниманието на медиите, а когато това стане, няма кой две приказки на кръст да каже.
Разочарована съм!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2008, 16:51:45 pm »
Много жалко, че изтърваме моменти в които да заявим проблемите и позициите си.  :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2008, 18:32:27 pm »
Хубава идея,но.....пак няма да има кой да чуе.Аз съм от Стара Загора и ще ми е трудно да давам интервюта,а и в неделя заминавам за една седмица извън града.Вчера друго ме възмути,чак до бяс,от безизходното положение.Дойде време да си взема поредната ампула Диферилин,и се оказа,че КАСАТА пак е проявила обичайното си своеволие.Спрели са Диферилина и са го заменили с друго,уж абсолютно същото.До тук добре,обаче за да си го вземеш ДОПЛАЩАШ 77.61 лева.ВЪЗМУТИТЕЛНО.Просто ни гледат сеира-до къде ще издържим мълчейки.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2008, 18:40:54 pm »
Съжалявам, току що виждам темата. :(
От скоро съм с диагностицирана еднометриоза, ако не е късно бих могла да съдействам.
Не съм на ясно с мащаба за заболяването, прее*авките от страна на касата, тъй като аз няма да имам медикаментозно лечение и т.н., но ще ме "ограмотите" надявам се.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2008, 11:50:05 am »
Евро, Далиана, благодаря за предложенията за помощ :bighug:
Хубаво щеше да е да имаме желаещи от София...

За замяната на Диферелина нямам думи. Обади ми се миналата седмица вносителката на Лукрин да ме уведоми за новата ситуация. За съжаления нямам представа дали Диферелин може да се заменя по средата на лечението с Decapeptyl Depot или Lucrin Depot и дали няма да има нежелателни последици.
Точно това ми се искаше да засегнем в предаването.
Имаме отправено писмено питане до касата по тези въпроси, все още не са ни отговорили.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2008, 15:34:15 pm »
Има възможност да спасим репортажа!
Вече имаме един участник, трябва ни още едно момиче, което в момента да се лекува.
Ще се излъчва в сряда вечерта.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #8 -: Февруари 15, 2008, 15:53:19 pm »
Ето линкове към лекарствата, за да видите разликата в съдържанието им и страничните ефекти:
Диферелин (съдържа трипторелин):
http://www.doctorbg.com/data/File/D/Diphereline-SR.pdf
Декапептил (съдържа трипторелин):
http://www.bda.bg/bdias/9387d.pdf
Лукрин (не съдържа трипторелин):
http://www.doctorbg.com/data/File/88_L/Lucrin-Depot-1.pdf

*
« Отговор #9 -: Февруари 15, 2008, 16:23:39 pm »
Здравейте!  :)
Аз се съгласих да участвам. Казаха, че няма проблем да ме снимат в гръб и да ми премодулират гласа. 
Наистина е по-добре второто момиче да продължава лечението си и досега. Да разкаже за перипетиите около сменянето на лекарствата и т.н.
Говорих с журналистката по телефона. Разказах й също и за обещанието на НЗОК да се променят критериите и най-вече да отпадне изискването за доказан стерилитет, което си остана.
Това е възможност да отстояваме правата си! Нека да не я пропускаме!  :)
*
« Отговор #10 -: Февруари 15, 2008, 18:04:38 pm »
Здравейте!  :)
Аз се съгласих да участвам. Казаха, че няма проблем да ме снимат в гръб и да ми премодулират гласа. 
Наистина е по-добре второто момиче да продължава лечението си и досега. Да разкаже за перипетиите около сменянето на лекарствата и т.н.
Говорих с журналистката по телефона. Разказах й също и за обещанието на НЗОК да се променят критериите и най-вече да отпадне изискването за доказан стерилитет, което си остана.
Това е възможност да отстояваме правата си! Нека да не я пропускаме!  :)
kyan  :bighug:
*
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2008, 18:28:05 pm »
Хайде, момичета, не бъдете страхливи! ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕ СМЕ ЧОВЕКОЯДЦИ. Ето, издадох се какво работя.  :oops:  :D
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2008, 17:03:00 pm »
Аз също нямам против да участвам, стига да не е късно.
Вторник съм отпуска и бих могла да отделя време.
Мога да разкажа за нещата от моя гледна точка, ако някой иска да кажа нещо което е преживял,може да ми пише на лични или да го сподели тук.
При всички случаи, уви от опит, нямам много вяра на журналистите, не от страх. Те редовно вадят думи от контекста и преиначават смисъла, за да стане репортажа "по-атрактивен", така че ще се съглася да се излъчи интервю с мен само, ако видя това, което ще се излъчи преди да се пусне в ефир.
*
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2008, 21:26:38 pm »
biserche , едва ли ще има възможност веднага след снимките да ти кажат или покажат кои точно твои думи ще използват. Такава практика в журналистиката няма, повярвай ми. Обикновено след снимки се прави опис на снимания материал по часове, минути, секунди и кадри /в една секунда са 24 или 25 тв кадъра, не си спомням точно/. След като е събрал пълната информация журналистът решава коя част от информацията да се изчете в анонса или бланка /това са текстовете, които четат водещите на новините/ преди да започне самият репортаж и коя част от информацията той ще запише зад кадър, както и колко и кои точно синхрони /части от интервюта/ ще пусне.
Понякога, ако журналистът вече има по-дълъг опит, още по време на снимките му е ясно точно кои изречения от интервютата ще използва, с какво ще започне и т.н. И после само си ги намира по време на описа и бързо монтира материала.
Не искам да те обезсърчавам, въпреки че сигурно така изглежда. Просто обясних технологията на работа в ТВ по принцип.
Има още едно момиче от бг-мама, което се съгласи да се включи. Нейното лечение е спряло - само с 3 инжекции Диферелин и сега няма да ходи за нов протокол и т.н.
Ултра, ще ти пратя нейните координати.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #14 -: Февруари 18, 2008, 09:50:03 am »
ок, хубаво е и оттук да имаме момиче.
Бисерче, твоето лечение продължава ли все още?

« Отговор #15 -: Февруари 18, 2008, 11:34:47 am »
Не, последната ми инжекция беше на 02.10.2007г.
Ако мислиш, че е подходящо, мога да участвам /анонимно/ и да разкажа това, което зная.
*
« Отговор #16 -: Февруари 18, 2008, 13:10:27 pm »
Моето лечение също приключи.Имам силното желание да участвам,както имах и желание да се включа на пресконференцията в БТА,но просто не мога да се владея.Не искам да отида там и всичко да премине в сълзи и т.н.Мога да разкажа моята история на някоя от вас,но не и пред камерите.Не ми се сърдете ,но нямам сили.Кажете,ако мога да помогна с нещо друго.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #17 -: Февруари 18, 2008, 22:50:21 pm »
Бисерче, прати ми, моля те, телефона си на лични, за да те свържа със журналистката.
Кми7, разкажи ми историята си, определено ще ми помогнеш така. Понеже не съм се сблъсквала лично с ендометриозата, са ми полезни вашите разкази. Като имам примери ми е по-лесно да формулирам исканията ни.

*
« Отговор #18 -: Февруари 19, 2008, 17:52:20 pm »
biserche, нещо не мога да ти отговоря с ЛС. Сайтът ми зацикля.
Засега оставам с впечатление, че Ултра ще прати на всички, които сме готови да участваме координатите ни на репортерката от Нова тв. Не знам как точно ще организират снимките... Вероятно те ще преценят кои точно да включат в репортажа.
Днес не се обадиха за утрешни снички, а в ТВ заявки за коли и оператори се правят ден по-рано, което ме навежда на мисълта, че снимките няма да са утре. От Нова ТВ казаха, че задължително ще искат и позицията на НЗОК за програмата и лечението, а от касата може да го мотаят още... Дано да не с откажат от темата.  :?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #19 -: Февруари 19, 2008, 17:56:00 pm »
а, на едната участничка вече са се обадили, на друга, която има дете също, но са й казали, че няма да я снимат защото търсят момичета, които в момента се лекуват.
kyan, ти не се ли уговори с журналистката нещо?
снимките са утре по обяд.