При рутинен аг преглед приятелката ми си пуска допълнително изследване за хламидии и...позитивен резултат. При мен няма видимо нищо и никога не съм си правил изследване но след консултация с приятел аг лекар,започнах без изследване с азатрил 1 грам еднократно. Доста попрочетох междувременно и съм раздвоен по отношение резултатноста и надеждността на тестове,методики и лечение на тази коварна гадинка. Впечатлен съм от задълбочените и професионално поднесени постинги тук и моля, тези които знаят да ми отговорят ако желаят на следните въпроси: 1. Резултатен ли е азатрил приложен по тази схема и колко трае " диетата" включително и безалкохолната? Има ли някой информация за препарата Wilprafen, генерично Josamycin, за който чух много добри неща но не се намира по аптеките ? Изобщо бих приветствал и предварително благодаря за всеки съвет, като се извинявам, че попадам в чисто дамски форум непоканен, но съм убеден, че са по-сътрадателни от нашето племе.
Здравей от мен!
Приятелката ти какво изследване прави ?
Изследване на антиген - взела се Цервикален секрет.
Изследване на антитела - кръв.
Ако в момента приятелката ти страда от този инфекция има вероятност и ти да си заразен.
Еднократен прием на антибиотик мисля,че няма да свърши работа.
Тази бактерия(хламидия трахоматис) има 2 форми и 3 фази на развитие. 72 часа цикъл на развитие.Ако убиеш едната форма,може да не успееш с другата.
Всичко зависи от особеностите на хламидията, начина на инфектиране,особеностите на клетката гостоприемник, условия на култивиране и т.н
Има друга схема на прилагане на този антибиотик(азатрил) , която е по-удачна.
Нямам право да давам схеми на лечения, защото не съм медицинско лице.
Диетата е задължителна при лечение, за да се избегне препредаване на бактерията между двамата.
Алкохолната,също...все пак пиеш антибиотик.
Пораженията от тази бактерия са доста неприятни и е хубаво че се опитваш да вземеш мерки.
Ако търсиш симптоми на това заболяване, може и да не намериш. Много често тази бактерия се предава заедно с други заболявания предавани по полов път.
За да си сигурен трябва да си направиш изследване.
И намери добър специалист.
Различни лекари -различни теории за хламидията.Има ли я -няма ли я?..А тя си е коварна бактерия.
Дано нещата при вас да не са толкова зле и да проведете адекватно лечение.
Всичко хубаво от мен.
Wilprafen- мисля че има по добри от него.Немога да коментирам.
За хламидията трябват антибиотици от групата на тетрациклините.