0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    MALENA*

  • ***
  • 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
Re: Хлебопекарна
« Отговор #20 -: Февруари 13, 2008, 22:10:45 pm »
Жекова за цената ще попитам свекито (тя ме обзавежда постояно с такива екстри  :wink:) и ще пиша

Re: Хлебопекарна
« Отговор #21 -: Февруари 19, 2008, 21:50:57 pm »
jokolinka :D, каква марка е твоята ТСМ-ка и на каква цена я взе. Те са най-ефтени доколкото зная?!
Дай снимка, моля те, ако имаш /на машината/  :D

FIF се води,аз я купих от София от един ТСМ-ски склад за 25лв :DСклада е до моста Чавдар :wink:
Re: Хлебопекарна
« Отговор #22 -: Февруари 19, 2008, 23:08:45 pm »
jokolinka, ще си дадеш ли рецептата за козунак, писала си, че ти стават.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
Re: Хлебопекарна
« Отговор #23 -: Февруари 20, 2008, 08:40:11 am »
имам няколко рецепти,ще се разровя и ще ви пусна тази дето аз правя :wink:
Ако пък искате всякакви рецепти,мога да ви пусна линк към теми от бгмама :D
*

    dеkki

  • **
  • 74
  • Вярвам в чудеса!
Re: Хлебопекарна
« Отговор #24 -: Февруари 20, 2008, 09:33:24 am »
Да, искаме.
Аз също имам такава хлебопекарна, само че е на Мулинекс. Взехме я за около 200лв. Много съм доволна. Но повечето рецепти са на френски и още не съм се заела да намеря някой да ги преведе.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Хлебопекарна
« Отговор #25 -: Февруари 20, 2008, 15:52:28 pm »
FIF се води,аз я купих от София от един ТСМ-ски склад за 25лв :DСклада е до моста Чавдар :wink:
Точно за тия машини слушах доста и все хубави неща, но едва ли цената още такава, последно бяха на 70-80 лв. пак от склад на ТСМ.
За това и се чудя /все още/ каква да си взема.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #26 -: Февруари 20, 2008, 18:47:45 pm »
Още не съм си купила.Очаквам още включвания,че не съм решила каква марка да е.
Re: Хлебопекарна
« Отговор #27 -: Февруари 24, 2008, 09:08:12 am »
Ма Жекова за кво ти е тая хлепобекарна бе жена? Тъкмо отслабна и сега с нея пак ще се ошишкаш :P :P :P

Сори за офф-а!
*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #28 -: Февруари 24, 2008, 09:47:15 am »
 Ми аз имам да храня население вкъщи.Не всичко,което готвя ям.От време на време хапвам черен хляб,обаче.И най-важното-козунаци за Великден!
*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #29 -: Февруари 24, 2008, 11:03:40 am »
Лелеееее,пролича си че не съм домакинята в къщата.Са таков чудо не бях чувала.Обаче сега ми предстои ремонт на кухнята и май май ще предвидя място и за нея.Като го гледам на снимката е колкото фритюрник...
*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #30 -: Февруари 24, 2008, 21:24:17 pm »
Днес бях в "Метро" Бургас да гледам за "Аляска".Оказа се ,че няма и няма да зареждат  :(
Re: Хлебопекарна
« Отговор #31 -: Декември 06, 2009, 18:01:07 pm »
Дами и господа,
Сдобих се с хлебопекарна "Мулинекс".Моя колежка правила дори и мармалад.Питах я за хляб ,но тя мълчи.Моля Ви за помощ.Ако стане хубав ще пиша.
*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #32 -: Декември 06, 2009, 18:45:43 pm »
Честита ти хлебопекарна! И аз днес се сдобих с ето такава - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027639
Първият ми хляб е по рецепта от книжката, дано се получи!
Темата е доста стара. Има друга - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34853.0

*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #33 -: Декември 07, 2009, 13:01:12 pm »
сори за off-а, ама страшно тъпи въпроси съм задавала бе :D :D
*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #34 -: Декември 07, 2009, 13:50:58 pm »
Мери, не си само ти!  :lol: Но човек се учи цял живот, нали?  :wink: :lol:

*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #35 -: Януари 03, 2010, 16:36:29 pm »
Здравейте :) Прочетох повечето мнения в тази тема и вече се чувствам като пълна идиотка, понеже явно само аз не успявам да направя нещо годно за ядене в този уред, да не говорим за наистина вкусно, пухкаво и пр.  :? Моята хлебопекарна е Moulinex OW5000, виждам че доста хора имат такава и са доволни от резултата, но при мен нищо не се получава и това е  osi_10
Спазвам всички инструкции от книжката с рецептите, прочетох 10 пъти инструкцията на самия уред, при смесването на съставките следвам описания (и от вас) ред, меря продуктите с електронна везна...резултатът е трагичен. Първата ми мисъл беше, че съставките не са качествени, логично. Да, ама вече смених 3 вида бяло брашно, изръсих сума ти пари за разни екзотични брашна, пшенични зародиши, сухо мляко, пробвах няколко рецепти, няколко марки жива мая...не и не!!! Ще взема да снимам последния "хляб", който направих да се посмеете поне  :D Единственото, което явно не съм опитвала още е да направя някоя рецепта с мая на прах, забелязах че почти всички ползвате такава, ако и тогава не стане нищо - просто това чудо си заминава в кашона и няма да се ядосвам повече. С такъв мерак я купихме, точно защото и на мен пи писна да ядем разни измислени, боядисани хлябове, ама към момента се налага да продължаваме да ги ядем с пълна сила.  :lol:
Ще ви бъда благодарна, ако споделите конкретни марки на съставки, които вие ползвате, да ги купя и да пробвам за последно с тях преди да се откажа окончателно.
Радвайте се на своите уреди, дано работят безотказно, благородно ви завиждам за добрите резултати, които постигате.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #36 -: Януари 03, 2010, 16:47:47 pm »
Опиши как става хляба ти.Има няколко причини-малко мая/ако ползваш жива, количеството се умножава по три от грамовете на сухата/, много твърдо тесто, твърде кратка програма, а може и реотана ти да не подгрява нормално.Покажи някоя снимка, може да отгатнем какво не е наред.И моята е Мулинекс, но съм доволна.
*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #37 -: Януари 03, 2010, 17:38:49 pm »
http://jbrul.snimka.bg/daily/hlebopekarna.459400

Това е последният "хляб"  :oops:, по рецептата за "хляб с фибри" от книжката с рецепти на уреда. Вече съм убедена, че съм сложила доста по-малко мая след това, което сте написали. В книжката не е даден грамаж за маята, а само колко мерителни лъжички се слагат за дадена рецепта. Всъщност адски ме дразни, че рецептите са с картинки и лъжички, а не всичко е в грамове и милилитри, понеже така очевидно не мога да улуча дозировката. За рецептата на снимания тук "хляб", са дадени 2 мерителни лъжички мая (за 750гр. хляб). ОК, ама аз нямам мая на прах и измерих живата мая, като натъпках 2 такива лъжички с нея, което явно е доста по-малко от нужното количество...знам ли вече и аз. Никъде не пише как се преобразуват тези мерки за различния тип продукти. Как сега да разбера какво количество жива мая се равнява на еди колко си лъжички мая на прах? Същото е и с рецептите, съдържащи мляко. Наясно съм, че различните субстанции имат различна плътност, респективно и тежест и ако искам да заменя млякото на прах с нормално прясно мляко - става сложно. Една мерителна лъжичка мляко на прах е равно на колко милилитра истинско прясно мляко??? направо се върнах в училище  :x Та за това купих мляко на прах, което е адски тъпо всъщност, понеже в зародиш опорочава идеята да ядем хляб от истински продукти, след като пак опираме до разни измислени субстанции на прах. И понеже се съмнявам, че ще успея да изчисля колко жива мая се равнява на примерно 2 лъжички мая на прах - явно ще взема и мая на прах, не виждам друг вариант. Или, ако последвам вашия съвет - "живата мая по три от нужното количество мая на прах", значи трябва да купя такава на прах, да измеря колко тежи една лъжичка от нея и да умножа по три грамажа, ако ползвам жива мая. Поне аз така го разбирам, защото с лъжичките - няма да стане си мисля, тежестта трябва да е различна при двата вида.
Ужасно съм подробна, за което се извинявам, ама многоооооо ме е яд! Честно. Благодаря, че се опитвате да ми помогнете :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Хлебопекарна
« Отговор #38 -: Януари 03, 2010, 18:06:58 pm »
Съжалявам за трудностите ти с приготвянето на хляба. От 6-ти декември и аз имам същата машина и от тогава ядем хляб, приготвен само с нея. Не сме имали нито един провал до сега, независимо кой прави хляба - аз или мъжът ми. Е, никога не е късно - пу-пу-пу...  :lol: Започни да си правиш рецептите от книжката, следвай точно инструкциите, почни с обикновения хляб, без допълнителни продукти, използвай суха мая и си мери с твоите мерителни лъжички на уреда. И още нещо, според мен много важно. Ако машината ти е в неутопляема стая, това също не е хубаво. Сложи си продуктите и я премести в стаята, където ти гори печка. Желая ти успех!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Хлебопекарна
« Отговор #39 -: Януари 03, 2010, 18:17:34 pm »
Започни да си правиш рецептите от книжката, следвай точно инструкциите, почни с обикновения хляб, без допълнителни продукти, използвай суха мая и си мери с твоите мерителни лъжички на уреда.

JBrul, и моят съвет е същият. първо изпробвай една по една точните рецепти от книжката, без да подменяш продуктите с други, мери точно и наблюдавай резултата.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!