Роми, мисля, че е съотношението трябва да е обратното, за да се говори за СПКЯ.
Честно казано и аз се усъмних докато го пишех дали беше така или беше обратното. Все бъркам дали е ЛХ към ФСХ или ФСХ към ЛХ.
ИЗвинявам се ако съм подвела момичето.
Но
дори и да е обратното отношение, пак пропорцията не е 1:1,1 ; а едното е два пъти по голямо от другото.
Има някъкъв дисбаланс, но аз не знам за какво е предпоставка, щом не е ПКЯ, защото иначе хормоните са си в норма.
С 2 думи, ще трябва лекар да си се произнесе по въпроса.
Добре ще е да направиш фоликуметрия. Така ще е най-ясно как стои въпроса с овулацията.
Или с ову-тестове или мерене на температура. Но мисля че в тоя случай те само ще дадът ориентировъчна информация, а най-си е добре с УЗИ да се проследи.
Всъщност, мисля си че ако се регулира прлолактина, всичко с овулацията ще си дойде на мястото. Това с повишения пролактин е лесно разрешим проблем, още повече че при теб е съвсем малко завишението. А пък може и да е било временно, ако си имала някакви стресови моменти тези месеци.Не се притеснявай, за да не си причиниш още повишение на тоя пролактин. И ако се налага следващия път при изследването му вземи всички мерки преди взимането на кръв.