Означава следното /според мен/:
1. Ако е над горната граница в овулаторна фаза стимулира високо ниво на ФСХ и ЛХ /може и само едно от двете/. Възможна поява на фоликулярни кисти;
2. Означава, още , че може да са налице полип, миома или ендометриоза;
3. В овулационната фаза или лутеалната фаза ако е висок МОЖЕ да доведе до ановулаторен цикъл или пък недостатъчност на прогестерон, който е водещ във втората фаза на цикъла и който е "отговорен" за инплантирането на плода.
моят естрадиол, изследван на 4-ти ден от цикъла показа стойност 238.91 (реф. ст. 40-253).с други думи, доста близо до горната граница. за сравнение ЛХ и ФСХ са съвсем в норма. засега при мен са отпаднали 1 и 2 от горното предположение на Лейди, НО! твърде вероятно е да попадам в третата точка. защото в периода, когато съм правила изследването имах 4 ановуларни цикъла за 9 месеца. т.е. средно през цикъл без овулация, но с достатъчна лутеална фаза при цикъл с овулация.
питането ми обаче е каква трябва да е стойността на естрадиола, за да се установи дали яйцеклетката е качествена? кога се прави изследването: в кой ден от цикъла, преди, по време или след овулацията? от форума за АРТ разбрах, че не трябва да е ниска, щото може да е некачествена яйцеклетката. сега пък разбирам, че ако е твърде висока, може да доведе до ановулаторен цикъл....
вече съм на почти на 33,5 години, а опити правим от 1,5 години без резултат и без установена причина защо не става. дали пък яйцеклетките ми са некачествени???