0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нередовен цикъл и регулиране
« -: Февруари 10, 2008, 11:04:24 am »
Момичета бих се радвала да ме посъветвате нещо по отношение на оригулиране на цикъла ми и въобще да прецените дали това според вас се налага.С риск да се повторя,защото в някой от темите съм писала вече,ще кажа че при мен съпругът ми отсъства от страната по няколко месеца в годината/4-5/.Миналата година когато отсъстваше цикъла ми бе на 31-32дни,в момента когато си дойде ми дойде чак на 45ден,след това докато си беше у дома зациклих :)на 37-38ден.Наясно съм и с това което чета из форума,че дългата липса на сексуален контакт може да повлияе на цикъла :(.С док миналата година като разговарях ми беше препоръчала като най безобидно да приемам противозачатъчни,не с оглед на предпазване,а с оглед на оригулиране.Не съм приемала такива,защото сме се предпазвали с презерватив,а и имам резерви около противозачатъчните.Отделно планираме  второ детенце,аз вече след първото имам и един спонтанен в 10г.с.Противозачатъчните отделно трябва да се спрат 2-3 месеца преди да решиш да бебеправиш.Излиза така ,че аз ако ги почна и спра точно мъжа ми като се върне,може да си намаля шансовете за бебе.Ще оригулирам даречем цикъла,но дали ще е така той като се върне?Ще се радвам да прочета вашето мнение :bighug:
*
Re: Нередовен цикъл и регулиране
« Отговор #1 -: Февруари 10, 2008, 13:11:09 pm »
Тина,откакто се помня моят цикъл идва буквално когато си пожелае :lol: Преди няколко години си направих хормонални изследвания и започнах противозачатъчни,с цел орегулиране.Минаха доста години от тогава...спрях ги преди 8 месеца,за да започнем с правенето на бебе.Едно на страна,че и до днес не се получава :? При мен няма проблем с яйчници,а по-скоро хормоните ми играят "на воля".Мисълта ми беше,че задължително ще трябва да си пуснеш хормони и специалист да ти даде съвет.Нека той прецени дали точно с противозачатъчни ще се разреши проблема.При всички случаи лекарите знаят какво правят :wink:
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2008, 13:52:33 pm »
 На мен док ми каза , че първия месец след спиране на противозачатъчните е голяма вероятността от забременяване , защото именно цикъла ти е регулиран.

« Отговор #3 -: Февруари 10, 2008, 14:12:25 pm »
Тина,и аз мисля,че трябва да се консултираш с гинеколог и да си пуснеш излседване на хормоните.А,относно противозачатъчните,аз бях година и половина на Регулон и след като ги спрях на втория месец забременях,като лекаря ми каза,че вообще не е необходимо да се пазим.А имам и хормонален проблем и пия лекарства за него.

« Отговор #4 -: Февруари 10, 2008, 21:28:50 pm »
Благодаря Ви момичета :grouphug:,аз така или иначе при моя док ще отида,но първо искам да си пусна цитонамазка,а джи пи-то ме изпраща при друг,че работел с по добра лаборатория.Хем да покажа на моя док изследването.Ще видя какво ще ми назначи.А цикъла действително ли се орегулира и ако е така на колко дни(стандартния ли приблизително) :ask:Мислите ли ,че за тримесечен прием/на противозачатъчни/ ще постигна нещо?Аз и доки ще питам де,ама така като ви чета повечето сте ги приемали по-продължително време :ask:А моичкия долу горе тогава се прибира и продължаваме с опитите. :bighug:
*
« Отговор #5 -: Февруари 11, 2008, 13:07:27 pm »
Тина,няма как да знаем дали след 3 месеца цикълът ти ще се регулира.Моят след няколкогодишен прием стана на 38-40 дни горе-долу.
« Отговор #6 -: Февруари 11, 2008, 19:30:29 pm »
Така е ania,то е ясно ,че само мога да гадая дали ще се орегулира и при мен,просто исках да знам при вас дали е дало резултат/приема на противозачатъчни/.В тая връзка ти благодаря,че сподели при теб как е повлияло. :ballons:
Тина,и аз мисля,че трябва да се консултираш с гинеколог и да си пуснеш излседване на хормоните.А,относно противозачатъчните,аз бях година и половина на Регулон и след като ги спрях на втория месец забременях,като лекаря ми каза,че вообще не е необходимо да се пазим.А имам и хормонален проблем и пия лекарства за него.
Вдъхвате ми надежда,че и след прием могат да се получат нещата.Благодаря момичета  :)
« Отговор #7 -: Февруари 11, 2008, 19:33:43 pm »
Да не забравя стискам палци :crossfingers: на всички и повечко чертички :bfp:/даже се римува :D yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #8 -: Февруари 11, 2008, 21:15:31 pm »
здравей и аз да се включа. Първо да ти кажа, че сестра ми забременя като вземаше противозачатъчни - уж се пазеше, т.е. те определено не са проблем. а и да ти споделя и моя случай: моя М идва когато си иска :), и до преди няколко години М беше от 10 до 16 дни - след 2 курса с противозачатъчни(единия 8м - с ДИане 35, а др. 6м - с Ясмин,) стана на 8 дни :). Но най добре е да се консултираш с гинеколог, който разбира повечко от хормони! Пожелавам ти мн късмет и скоро да се похвалиш с най-добрата новина :)
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2008, 10:42:28 am »
здравей и аз да се включа. Първо да ти кажа, че сестра ми забременя като вземаше противозачатъчни - уж се пазеше, т.е. те определено не са проблем. а и да ти споделя и моя случай: моя М идва когато си иска :), и до преди няколко години М беше от 10 до 16 дни - след 2 курса с противозачатъчни(единия 8м - с ДИане 35, а др. 6м - с Ясмин,) стана на 8 дни :). Но най добре е да се консултираш с гинеколог, който разбира повечко от хормони! Пожелавам ти мн късмет и скоро да се похвалиш с най-добрата новина :)
Здравей и от мен Remi,какво имаш впредвид с тези 8дни :D,при теб май проблема е в другата крайност или погре6но съм те разбрала. :)
Момичета много съм ви благодарна,че споделяте и аз горещо Ви стискам палци.Не забравяйте,че седмицата е посветена на любовта и виното.Освободете се от излишни мисли/доколкото може/ и дай боже при всяка от вас се получи именно сега :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 .Аз за жалост си чакам до май месец :(.Исках просто докато очаквам любимия си съпруг да съм направила всичко което зависи от мен :):bighug:
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2008, 18:36:30 pm »
Здравей и от мен Remi,какво имаш впредвид с тези 8дни :D,при теб май проблема е в другата крайност или погре6но съм те разбрала. :)
[/quote]

Здравей, :) значи менструалното кървене при мен беше от 10 до 16 дни, а след противозачатъчните стана 8 дни, а по принцип ако погледнеш графиките ми от последната година ще видиш че месечния ми цикъл варира от 24 до над 40 дни. Пожелавам ти и на теб само хубави неща да ти се случват и май месец като си дойде мъжлето да се похвалиш :))
*

siska_rs

• 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2008, 19:00:27 pm »
 :hello: Аз лично не ти препоръчвам да орегулираш с противозачатъчни,аз пих 2години и сега като ги спрях 2 месеца ми идва,първо на 28,после на 35/това ми е нормалния цикъл/,а на третия месец въобще не дойде.Доки не видя причина да не ми дойде освен пост....нещо си след употребата на хапчетата.Противозачатъчните регулират,но организма свиква да е "командван" и след тях настъпва бъркотия докато свикне сам да се контролира отново!Така мисля аз.Сега за да ми дойде ми се наложи да пия Примолут ,за да го накараме да дойде! :wink: Дано съм била полезна :hug2:Желая ти успех в бебеправенето :balk_102:
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2008, 20:02:29 pm »

Здравей, :) значи менструалното кървене при мен беше от 10 до 16 дни, а след противозачатъчните стана 8 дни, а по принцип ако погледнеш графиките ми от последната година ще видиш че месечния ми цикъл варира от 24 до над 40 дни. Пожелавам ти и на теб само хубави неща да ти се случват и май месец като си дойде мъжлето да се похвалиш :))
[/quote]
Боже,извинявай Remi въобще не се светнах в началото какво искаш да кажеш и се радвам,че на теб ти е помогнал този метод,но като чета siska/здравей и на теб siska :hello:/,направо пак изпадам в размисъл.Аз по принцип не съм много за противозачатъчните,но сега казват че са от ново поколение и са много дозирани и така.Днес пуснах цитонамазка и другата седмица като излезе изследването ще се нося при моя док и ще го мислим.Благодаря Ви и за пожеланията,бих добавила най-чистосърдечно Да Ви се Връщат :bighug:
*

siska_rs

• 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2008, 09:43:45 am »
 :hello: Мисля,че каквото и да те съветваме най-правилно ще отсъди доки....всичко е много относително и индивидуално.На всеки хапчетата влияят различно!Аз например пих Ясмин и уж нямаше да напълнея и т.н ,а за 2 год съм с 10кг отгоре и сега се чудя как да ги смъкна,като балон съм надута,все едно задържам вода.Правих плодово-чаена диета/на ден трябваше да падам с 1кг/,за 10дни само на плодове и чай/мах 1кг плодове на ден/ аз паднах само с 3 кг!Така че слушай си доки,а ние после ще се радваме с теб на твоите ++++ :bighug: Успех!  :balk_102:
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2008, 18:40:04 pm »
Благодаря ти siska :goodluck:на всички :D
*
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2008, 16:37:43 pm »
Аz бих ти препоръчала да си намериШ добър ендокринолог, който да ти иzследва хормоните и да види къде е проблемът. Не мисля, че с противоzачатъчните Ще постигнеШ неЩо.

Успех.
« Отговор #16 -: Февруари 16, 2008, 09:25:21 am »
Аz бих ти препоръчала да си намериШ добър ендокринолог, който да ти иzследва хормоните и да види къде е проблемът. Не мисля, че с противоzачатъчните Ще постигнеШ неЩо.

Успех.

И аз така си мисля,ще видя доки какво ще ме посъветва.Моето JP ми каза,че щитовидната ми жлеза е добре/да не се психясвам :D/,ама то една жлеза да е само,един хормон да е...Благодаря и на теб mile :ballons:
*
« Отговор #17 -: Март 20, 2008, 18:42:04 pm »
здзравейте аз съм нова но имам същия проблем откакто се помня МЦ никога не е бил редовен идва когато си иска   от 30 ,36,38 даже преди 2 месеца беше 50 как забременях с първото си дете и аз не знам преди 6 год.
сега от 6 месеца отново правим опити и нищо не се получава не помня колко графики вече съм направила този месец температурата е многа висока моля ви за съвет благодаря
« Отговор #18 -: Март 20, 2008, 21:33:48 pm »
С два месеца мерене е трудно да се установи какво е положението. Вярно, че последният ти цикъл започва с високи температури, но всичко се случва, все пак има и цикли без овулация. Искам да кажа, че не е показателно, че при теб случаят е такъв. Гледам и предишния ти цикъл с измервана БТ, и макар да не е пълен, виждам че има двуфазност. Имай търпение, измервай си БТ и не бързай за резултата. ;)

Разбира се, това е мое мнение, някой може да те посъветва да търсиш лекарска намеса. В повечето случаи ще ти предпишат хормонални лекарства, а (за мен поне) винаги е по-добре нещата да се случват естествено. Моят случай е подобен на твоя - едно раждане преди години. Е, имам и един мисед миналата година след близо 2 години очакване. Но и с първия път бях така, явно хормонални смущения, които бавят зачването. И все си мисля, че щом забременявам, макар и след доста време.., ако трябва ще - се случи.
*

simoni

• 352
  • искам още едно детенце!
« Отговор #19 -: Март 20, 2008, 21:58:38 pm »
искам само да ти кажа- оп първо здрасти, хихихи- мойта най - добра приятелка в продължение на вде години пиеше противозачатачни за да и се регулира и за да може да не забременява. Преди вде години се опитаха да забременее, та чак до сеа- милата се беше изприщила, та искам да ти кажа че противазачатачните са си нож с две остриета, аз никога не съм вземала и на ман мензиса ми е супер не сериозен, но когато трабва идва- така че остави не се тъпчи с излишни хапове и други истории- слушай гласът на тялото си. Едно време баби те ни и прабабите ни как са се лекували- с билки и диети , аааа и повече секс, по- малко стрес и повече секс!!!!Дано поне съм те развеселила.... :oops: :D :P