0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Овлажнителите
« -: Февруари 08, 2008, 14:36:45 pm »
Здравейте.
За първи път пиша тук. Имаме проблем със забременяването ми... Четох, че слюнката убивала сперматозоидите и изпаднах в ужас, защото при нас това е обичайния овлажнител поради моята обичайна сухота през посл.месеци... Накой знае ли нещо за това? А какво знаете за Глайтгелен? И той ли дейста така?
Re: Овлажнителите
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2008, 14:50:08 pm »
 Аз не съм чувала за такова нещо, но ще ми бъде интересно да науча повече.
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2008, 14:53:24 pm »
Абе мила,и аз не съм чувала ,че слюнката убива спермитата 8O.Чак ме накара да се замисля :(
*
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2008, 15:26:25 pm »
При бебеправене овлажнители - не. Виж за сухотата (ако е постоянна, независимо от любовната игра) консултация с лекар гинеколог и евентуално нефролог. Виж си и приемът на течности, трябва да ти е в норма!
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2008, 16:28:49 pm »
Абе мила,и аз не съм чувала ,че слюнката убива спермитата 8O.Чак ме накара да се замисля :(
мисля,че е вярно..някъде бях чела нещо подобно(но непомня дали точно ги убива или просто намалява шансовете :oops:)...ще го потърся и ако го намеря ще го пусна тук :wink:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2008, 17:41:48 pm »
Незнам доколко слюнката е полезна или вредна и качествата и като овлажнител ,но със сигурност знам ,че цервикалния секрет по време но ОВУ е единствения посредник, който може да помогне на борчетата да стигнат до яйцето. Той е този който им помага да оцелеят дълго време/около 48 часа/ и да чакат яйцеклетката за да я оплодят, без него няма как да стигнат до там. Според мен трябва консултация със специалист.
« Последна редакция: Февруари 08, 2008, 17:43:45 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2008, 18:23:20 pm »
*Започнете да пиете Фолиева киселина. Така намалявате шансовете да родите дете с дефект на невралната тръба (например аненцефалия или спина бифида) с 50% до 70%, ако започнете прием на фолиева киселина два – три месеца преди да започнете опитите за забременяване.
 *Чудите се как да вмъкнете фолиева киселина в диетата си? Започнете деня с чаша портокалов сок или свеж портокал. И двете са отлични източници на фолиева киселина – важна хранителна съставка за всяка жена, която се надява да забременее.
 *Пиете ли витамини? Големите дози от някои витамини могат да бъдат опасни за вашето бебе. Преминете на пренатални витамини преди да заченете.
 *Вземате ли някакви предписани лекарства или такива в големи дози? Важно е да попитате лекаря си дали е безопасно да продължавате да ги вземате, когато започнете опитите за забременяване.
 *Опитайте се да поддържате удоволствието от секса. Правете го в други стаи, освен в спалнята или планирайте “бебеправещите рандевута” за различно време от деня.
 *Не превръщайте секса във възможно най-тежката работа. Помислете над думите на един от интервюираните родители:     “Не правете секс всеки ден. Ако се опитвате да увеличите шансовете си за зачеване, по добре е да го правите през ден преди овулацията. Така ще се чувствате по-свежи и следователно можете да вложите цялото си сърце и да превърнете правенето на любов възможно най-приятно и романтично.
 *Правете често любов по време на фертилният ви период (петте дни преди овулацията). Ако издържите да правите любов на всеки 48 часа, можете да сте сигурни, че винаги ще има чакащи жизнени спрематозоиди във фалопиевата тръба по всяко време.
 *Не ставайте от леглото веднага след секс. Не трябва и да стоите на челна стойка, за да помогнете на сперматозоидите да преминат през шийката и матката (все пак те са “програмирани” и знаят пътя) и не искате гравитацията да действа против тях.
 *След секс не ставайте и не хуквайте веднага към банята. Лежането поне 5 минути след секс повишава вероятността сперматозоидите да стигнат до яйцеклетката и вие да спечелите от “бебешката рулетка”.
 *Започнете да си водите менструационен календар, ако вече не го правите. Отбелязвайте кога започва цикълът ви, колко дни продължава и всичко, което би интересувало лекаря ви. Тази информация може да е от полза, ако имате проблеми със зачеването. Също може много да помогне да определите датата на зачеване и респективно датата на раждане.
 *Направете вагиналната си среда възможно най-благоприятна за сперматозоидите. Избягвайте вагиналните спрейове и  ароматизираните тампони (могат да доведат до дисбаланс на PH във влагалището); изкуствените лубрикант и, растителните масла и глицерина (могат да убият сперматозоидите); слюнката (също убива сперматозоидите); вагиналните промивки (променят нормалната киселинност на влагалището; могат да прочинят инфекции и/или тазови възпаления; и могат да отмият цервикалната слуз, която е необходима, за да транспортира сперматозоидите)
 *Чудите се дали да извадите термометъра и да започнете температурна графика? Някои двойки обичат да предсказват фертилните си дни чрез следене на температурния скок, който съпровожда овулацията; други предпочитат да оставят природата да реши. Ако правите секс два или три пъти на седмица, вие вече правите всичко възможно, за да заченете, така че  меренето на температурата не е задължително. Ако, от друга страна, смятате, че ще е успокоително да знаете, че правите абсолютно всичко както трябва, тогава извадете термометъра.
 *Не яжте, пийте и не ставайте от леглото преди да сте измерили базалната си температура. Всяко едно от тези действия оказва влияние.
 *Ако решите да измервате базалната си температура, за да определите най-фертилните си дни, по-добре си купете дигитален термометър, отколкото да разчитате на старите живачни такива. По-лесни са за разчитане, не изискват изтръскване (което може да повиши безпричинно температурата ви) и дори издава бийп-кащ звук, за да ви подскаже да запишете температурата си, ако случайно пак сте заспали.
 *По-дълъг от 28 дни ли е цикъла ви? Ако е така, вие няма да овулирате на 14 ден. Овулацията обикновено настъпва 14 дни преди следващата менструация, не 14 дни след края на предишната!
 *С наближаването на овулацията шийката на матката се повдига, става по-мека и леко се отваря. В началото на цикъла ви на пипане тя е като върха на носа ви, а с наближаването на овулацията тя става мека като устните ви. Можете сами да наблюдавате този специфичен знак за настъпваща овулация.
 *Ако наблюдавате цирвикалната си слуз, за да предвидите фертилните си дни, правете го преди вземане на душ, вана или плуване. Всички тези дейности могат да окажат влияние върху количеството и качеството на цервикалната слуз.
 *Ходихте ли на профилактичен преглед? Уговорете си час с лекаря ви, за да проверите здравословното си състояние и да поговорите за вашите планове за забременяване.
 *Опитайте се да си запазите последния час за деня за профилактичен преглед. Това е времето, когато лекарят ви или акушерката са способни да отговорят на всичките ви въпроси без да бързат да приемат следващия пациент.
 *Притеснени сте, че имате по-малки шансове за зачеване, тъй като имате само един активен яйчник? Ето малко окуражителни думи: Овулацията се случва всеки месец – при два яйчника, които си съперничат (кой ще овулира първи). При наличието на един яйчник – той винаги овулира.
 *Ако броят на сперматозоидите на партньора ви е нисък или незначителен, съветваме ви да правите секс през ден, за да могат да се произведат достатъчно активни и подвижни сперматозоиди. Лекарят дори може да ви препоръча партньорът ви да се въздържа от еякулация през дните преди вашите фертилни.
 *Търсите начин да се отпуснете, когато се опитвате да заченете? Изследвания сочат, че оргазмът е 22 пъти по-отпускащ от обикновеното успокоително лекарство.
 *Изкушавате се да запалите цигара или да изпиете чаша вино? Трябва да се считате за бременна, докато не разберете, че не сте. Един от най-критичните периоди на ембрионалното развитие е когато жената дори все още не знае, че е бременна.
 *Пиете ли кафе? Време е да преминете на безкофеиново! Смята се, че кофеинът ограничава растежа на бебето като стяга кръвоностните съдове и намалява притока на кръв към матката. Още нещо, някои изследвания сочат, че  прекалената консумация на кофеин (повече от 3 чаши на ден) може да доведе до проблеми с фертилността.
 *Диабетик ли сте? Важно е да сведете нивата на кръвната захар до нормалните граници преди да забременеете. Изследвания сочат, че жени с неконтролиран инсулино-зависим диабет могат да родят деца с увреждания. Вероятността е от 4 до 6 пъти по-голяма отколкото при недиабетиците.
 *Вие или вашият партньор изложени ли сте на рискови субстанции на работното място? Може би трябва да обмислите вероятностите за нова работа преди да увеличите семейството си. Определени субстанции могат да окажат ефект както на качеството на спермата така и на развитието на ембриона.
 *Обича ли партньорът ви да прекарва много време на колелото във фитнеса? Кажете му да тренира на пътеката за бягане вместо това. Изследване на Калифорнийския Университет по Медицина разкрива, че мъже, които карат по повече от 100 км на седмица подлагат фертилността си на риск. Повтарящият се натиск на велосипедната седалка към слабините може да увреди някои артерии и нерви.
 *Прекалените упражнения могат да доведат до проблеми с фертилността като нередовен цикъл, ановулаторни цикли (цикли, през които няма овулация) и дефицит в лутеалната фаза (проблем, който се появява, когато втората фаза на цикъла ви не е достатъчно дълга, за да се имплантира добре яйцеклетката). Какъв е извода? Тренирайте, но не прекалено!
 *Не започвайте свирепи диети! Гладуването и т.нар. йо-йо ефект на диетата оказват влияние на овулацията и следователно на фертилността.
 *Ако все още не сте спрели да пушите, направете го сега. Изследвания показват, че пушенето на само 10 цигари на ден намаляват шансовете на жената за забременяване с 50%.
 *Следите ли базалната си температура? Ако да, можете да си спестите парите за домашен тест за бременност. Ако менструацията ви закъснява просто трябва да погледнете дали лутеалната фаза (дните след овулацията) е по-дълга от нормално. Ако имате поне 18 високи температури или температурата се задържа висока за поне 3 дни след нормалната ви лутеална фаза, можете да сте сигурни, че сте бременна.
 *Когато мине овулацията, започва чакането. Няма да има достатъчно hCG хормон в урината ви за домашен тест за бременност поне до 12 дни след овулацията, а може би и по-дълго.
 *Тялото ви започва да произвежда hCG около седмица след зачеването. Производството на hCG комбинирано с повишаването на нивата на прогестерон повишава кръвният поток към тазовата област – нещо, което може да ви кара да тичате до тоалетната все по-често с напредването на бременността.
 *Не се паникьосвайте, ако забележите леко зацапване. При някой жени се наблюдава кървене по време на имплантацията (когато яйцеклетката се прикрепя към стената на матката). Много жени го объркват за начало на менструацията.
 *Кой искате да изражда бебето ви? Дори и още да не сте забременели никога не е рано да помислите над този въпрос. Попитайте свои приятелки за имената на лекари и акушерки, които са им осигурили добри грижи по време на техните бременности.
 *Въпреки че бременността е най-честата причина за липса на менструация, това може да се случи и по редица други причини: умора, поради разликата в часовото време, тежко боледуване, шок, тежка загуба или други форми на стрес.
 *Имайте предвид, че забременяването е  нещо като рулетка. Дори и да правите всичко “правилно”, вие все пак имате само 25% до 30% шанс за зачеване всеки цикъл.
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2008, 18:25:50 pm »
Сетих се къде го бях чела и реших да помогна.
Определено слюнката убива сперматозоидите. Бях го чела още някъде.
А има и логика за съжаление.
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2008, 18:29:04 pm »
Забравих...PH е различно най-малкото, а и в крайна сметка мястото на слюнката е в устата, иначе щеше да се произвежда не там а във влагалището:)
Можете да продължавате да я ползвате като увлажнител, само около предполагаемата О се постарайте да не го правите.
Би трябвало да проработи ак оняма други пречки:)
Успех!
« Отговор #9 -: Февруари 08, 2008, 22:01:21 pm »
Сетих се къде го бях чела и реших да помогна.
Определено слюнката убива сперматозоидите. Бях го чела още някъде.
А има и логика за съжаление.
благодаря :bighug: :bighug: :bighug:  :oops:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #10 -: Февруари 08, 2008, 22:05:35 pm »
благодаря :bighug: :bighug: :bighug:  :oops:
Няма за какво:) И ние правихме тази грешка доста дълго, докато случайно попаднах на подобни статии....да видим какъв ще е резултата:)
На теб пожелавам късмет:)
Дано да е станало:)
*
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2008, 22:43:58 pm »
Четох, че слюнката убивала сперматозоидите и изпаднах в ужас, защото при нас това е обичайния овлажнител

И това го правите при наличието на толкова лубриканти на пазара?! Друг е въпросът дали  те също не пречат при бебеправене. Консултирай се с лекар и заради сухотата.
« Отговор #12 -: Февруари 09, 2008, 09:18:42 am »
Да, май тази статия съм чела и аз. За съжаление чак сег ая прочетох. Но дали е вярна?
« Отговор #13 -: Февруари 09, 2008, 13:42:12 pm »
Четох, че слюнката убивала сперматозоидите и изпаднах в ужас, защото при нас това е обичайния овлажнител

И това го правите при наличието на толкова лубриканти на пазара?! Друг е въпросът дали  те също не пречат при бебеправене. Консултирай се с лекар и заради сухотата.
Слюнката поне е нещо естествено, а всичко друго е химия! Не мисля, че това е нещо от което трябва да се отвращава човек.
И ти не би дала на детето си нещо пълно с химия ако в същото време имаш възможност да ползваш натурален продукт, нали?
Извинявай, ако звуча грубо, но подобни забележки ме изкарват от кожата ми.
Всеки си намира начин да се справя с едно или друго в живота както намери за добре!
« Отговор #14 -: Февруари 09, 2008, 13:44:23 pm »
Да, май тази статия съм чела и аз. За съжаление чак сег ая прочетох. Но дали е вярна?
Вярна е, бях срещнала една статия писана от лекар.
Не съжалявай, няма от къде да си знаела, аз също не знаех.
Сега вече си наясно и ще отстраниш един възможен фактор, заради който може би не се получава:)
Стискам палци!
« Отговор #15 -: Февруари 09, 2008, 13:59:54 pm »
в статията се има впредвид ,че слюнката като цяло не е подходяща среда за сперматозоидете..и може също да се инетрпретира,че след орален секс(или пък любовна игра.. :oops:),би било вредно за сперматозоидите след това!!!!все пак остава частици от слюнката и сперматозоидите влизат в контакт с нея...така че статията е достатъчно показателна и дава информация,за да си направим изводи как да увеличим шансовете,а също и да избягваме орален секс в дните на ову-то!!!
 няма защо да се учудваме и да сме язвителни към околните..когато неможеш да кажеш на някой нещо окуражително и да му помогнеш..по-добре си замълчи..вместо да се държиш детински и да го караш да се чуства неудобно!!
както е казала clevergirl_75,всеки сам решава за себе си..и мисля,че не е редно да се учудваме и съдим другите!
clevergirl_75 браво :D!аз така и неможах да намеря,къде го бях чела,за да го пусна и да помогна на момичето с инфо..,затова ти благодарих снощи :bighug:!и също като теб не разбирам хората,които могат да бъдат язвителни към тези ,които знаят по-малко от тях..и да ги критикуват!
« Последна редакция: Февруари 09, 2008, 14:11:41 pm от katia13 »
*
« Отговор #16 -: Февруари 09, 2008, 15:39:26 pm »
Значи за всички, които са се почувствали засегнати, ще поясня какво имах предвид. В устата ни е бъкано с бактерии и използвайки слюнка при секс, както и при оралния секс, нарушаваме влагалищната среда и тя става по-податлива на възпаления и други по-неприятни неща. А и момичето пише, че проблемът със сухотата е от няколко месеца и предвид това я посъветвах да се консултира със специалист. Къде тук видяхте язвителност или пък детинско държание?

п.п.И като намесвате детето ми - в момента има перорален дерматит именно заради собствената му слюнка (която е естествена и натурална) и мажа бузките, брадичката и вратлето с химия, за да се оправи.
« Последна редакция: Февруари 09, 2008, 15:51:29 pm от sia »
« Отговор #17 -: Февруари 09, 2008, 16:59:46 pm »
Значи за всички, които са се почувствали засегнати, ще поясня какво имах предвид. В устата ни е бъкано с бактерии и използвайки слюнка при секс, както и при оралния секс, нарушаваме влагалищната среда и тя става по-податлива на възпаления и други по-неприятни неща. А и момичето пише, че проблемът със сухотата е от няколко месеца и предвид това я посъветвах да се консултира със специалист. Къде тук видяхте язвителност или пък детинско държание?

п.п.И като намесвате детето ми - в момента има перорален дерматит именно заради собствената му слюнка (която е естествена и натурална) и мажа бузките, брадичката и вратлето с химия, за да се оправи.

И това го правите при наличието на толкова лубриканти на пазара?!
Ето това изречение ме подразни.
Както и да е, не сме тук за да се караме, а за да си помагаме.
Колкото до слюнката, по-горе бях писала, че мястото и е в устата, напълно съм съгласна с мнението ти в този случай, но ако орален секс или какво и да било друго те отвращава, си запази мнението друг път за себе си. Звучи като критика, а тук сме само големи хора и знаем какво искаме от живота.
Колкото до детето, не искам да го намесвам, но и нашите баби са имали деца, които са имали проблеми със слюнката ама не са ползвали химия.
Дано да се оправи детенцето ти и да не ти се налага вече да го мажеш с гадости:) :ballons:
« Отговор #18 -: Февруари 09, 2008, 18:02:40 pm »
Благодаря на всички, които Д О Б Р О Н А М Е Р Е Н О "се включиха" по моя въпрос  :D.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #19 -: Февруари 09, 2008, 18:51:52 pm »
Момичета държите се грубо и не приемате друго мнение освен вашето, както и съвсем резонни съвети!
Целта на този сайт е В З А Й М О П О М О Щ-под формата на информация и споделен опит!
Пожелавам Ви изключително Д О Б Р Н А М Е Р Е Н О бързо да преодолеете проблема си.
А и ако искате само да си благодарите и да не приемате друго мнение,
ами има и други форми на чат!

Сори за спама и резкия тон, но сладура от подписа съществува благодарение именно на "Зачатие" където съм срещтала и продължавам да срещам позитивни и добронамерини момичета чрез чийтоо опит съм черпила сила да се боря за моя си миг щастие!
И ми е изключително неприятно когато някой се държи грубо с тях!

Моля модераторите да вземат отношение!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)