0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
главоболие преди цикъл
« -: Януари 11, 2006, 12:03:17 pm »
Момичета, някоя от вас да се оплаква от главоболие преди менстурален цикъл?Аз имам такова горе - долу през месец.Много е тежко - все едно със чук ме удрят по главата.И като сложим и всички други предменстурални синдроми  :balk_146: направо ми се реве.Ако някой друг има подобни симптоми ще се радвам да сподели!
 :a_hen_01: И не яжте пилешко месо!!!!
*
Re: главоболие преди цикъл
« Отговор #1 -: Януари 11, 2006, 12:13:05 pm »
Цитат на: naiema

:a_hen_01: И не яжте пилешко месо!!!!

ЩОО? Какво си чула? Аз от месец не готвя пилешко между другото ...
*
главоболие преди цикъл
« Отговор #2 -: Януари 11, 2006, 12:21:28 pm »
Има впредвид заради птичия грип
*
главоболие преди цикъл
« Отговор #3 -: Януари 11, 2006, 12:22:47 pm »
да де, и аз тва имам предвид
*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
главоболие преди цикъл
« Отговор #4 -: Януари 11, 2006, 12:32:14 pm »
Найема да ти кажа аз също имам главоболие преди цикъл. И винаги е през месец, ако единия месец ме боли корема, другия ще ме боли главата. А понякога пък и главата и корема. Но наистина е силно главоболието и аз винаги взимах хапчета. Сега след Золадекса главата не ме е боляла, а корема съвсем леко. Дано повече не изпитам тези гадни болки.
*

naiema

• 998
главоболие преди цикъл
« Отговор #5 -: Януари 11, 2006, 12:46:37 pm »
Аничка,а знаеш ли дали това главоболие е признак на някакво заболяване?Явно го получаваме когато овулираме / ако аз въобще овулирам всики месец / през единия яйчник,т.е. или през левия или през десния.
А иначе  по въпроса с пилешкото и яйцата имам предвид опасноста от птичи грип,която въобще не е за пренебрегване.
*
главоболие преди цикъл
« Отговор #6 -: Януари 11, 2006, 13:00:16 pm »
И аз миналия месец имах ужасно главоболие, което ми се случва за първи път. Нямах температура, но не съм си мерила кръвното налягане, може да е било от това. Ти как си с кръвното? Да не е от него?
главоболие преди цикъл
« Отговор #7 -: Януари 11, 2006, 13:06:51 pm »
При мен главоболието е по време на цикъла, придружено с болки ниско в корема, яйчници и кръст, общо взето пълна е трагедията при мен 5 дни всеки месец. Толкова ги мразя тези дни :lol:
главоболие преди цикъл
« Отговор #8 -: Януари 11, 2006, 13:39:09 pm »
Според това, което съм чела причината за главоболието преди цикъл, около овулация и при бременност е промяна в хормоналните нива.Непосредствено преди мензис, нивата на прогестерона рязко падат, при някои жени това предизвиква главоболие.При бременност-прогестерона се качва-пак главоболие.
 :D
*
главоболие преди цикъл
« Отговор #9 -: Януари 11, 2006, 13:39:40 pm »
Аз преди ин-витрото никога не ме беше боляла глава и вече от една година имам такива болки. Е те не са всеки месец, но и не съм ги засичала, на затова пък като пристигне лелката главата ми минава и остават само напрежението ниско долу.
Ниема не се притеснявай излишно всичко това си е напълно нормално. Може би болките са от рязкото спадане на хормоните пред цикъл и затова така се получава.
Ако някой има повече инфо по въпроса нека да се включи  :)
главоболие преди цикъл
« Отговор #10 -: Януари 11, 2006, 14:39:55 pm »
Мен пък не ме боли кофата :roll:  :P
Благодаря ти, Бени!

главоболие по време на овулация
« Отговор #11 -: Януари 11, 2006, 14:54:19 pm »
И мен вчера следобед много ме боля главата - направо откачих. Трябва да ми е била овулацията тогава, ако се съди по графиката на базалната ми температура. Между другото - права ли съм, как мислите? А нормално ли е да ме боли глава по време на овулация - за първи път ми се случва? Ако е нормално - каква е причината? Ще се радвам, ако отговорите! Благодаря Ви предварително!
*
главоболие преди цикъл
« Отговор #12 -: Януари 11, 2006, 15:00:18 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Мен пък не ме боли кофата :roll:  :P

Кофата със сигурност не те боли, но въпросът е главата дали те боли?  :wink:  :lol:  :lol:
главоболие преди цикъл
« Отговор #13 -: Януари 11, 2006, 15:42:23 pm »
Е предвид това, че почти никога не ме боли глава (чук-чук на дърво), определението "кофа" си ми приляга :wink:  но да не се отклоняваме от темата :D
Благодаря ти, Бени!

*
Re: главоболие по време на овулация
« Отговор #14 -: Януари 11, 2006, 16:13:53 pm »
Цитат на: stefi_go
А нормално ли е да ме боли глава по време на овулация - за първи път ми се случва? Ако е нормално - каква е причината?

Стефи, и аз забелязвам в последните 3-4 месеца, че в деня на овулацията ужасно ме боли глава. Това е някакво кошмарно главоболие, което започва с едно "играене" на погледа, след това направо ми става лошо, дори много често повръщам  :oops: Не знам защо е така, но си го обяснявам с промените в хормоните.
отговор на Тифани
« Отговор #15 -: Януари 11, 2006, 16:33:03 pm »
Благодаря за мнението, Тифани. Да ти кажа честно, друг път подобно нещо не ми се е случвало. Вчера толкова ме болеше глава, даже ми се гадеше. Странна работа - тоя месец нещо не е както трябва. А според графиката ми какво мислиш - кога е била овулацията? Обикновено цикъла ми е около 29 дни. Ще съм ти благодарна, ако ми отговориш.
*
главоболие преди цикъл
« Отговор #16 -: Януари 11, 2006, 16:43:22 pm »
Стефи, изглежда ми, че е била вчера /на 17-ти ден/, но май трябва да се изчака и следващите дни да се види каква ще е температурата. Макар че я меря от доста време, понякога се обърквам ако съдя само по температурата. Аз се ориентирам по характерната болка. Но наистина е вероятно да е била вчера овулацията ти. Оползотворете момента!  :wink:
БЛАГОДАРЯ, ТИФАНИ
« Отговор #17 -: Януари 12, 2006, 10:48:16 am »
Благодаря за отговора, Тифани! Снощи оползотворихме момента, но дали успешно - кой знае. Ще видим към края на месеца  :) Иначе температурата продължава да се покачва, значи ОВУ е минала. Сега чакане :D . Пожелавам ти късмет и скорошно забременяване!!
*
Re: БЛАГОДАРЯ, ТИФАНИ
« Отговор #18 -: Януари 12, 2006, 12:01:56 pm »
Цитат на: stefi_go
Снощи оползотворихме момента, но дали успешно - кой знае.

Ха, дано!  :wink:
 :goodluck:
*

naiema

• 998
главоболие преди цикъл
« Отговор #19 -: Януари 13, 2006, 09:49:44 am »
Реших да ви питам за главоболието преди цикъл,защото преди години точно преди менстурация бях на годсти в Плевен при наши роднини.Жената е лекар.Отидох в кошмарно положение.Ужасно главоболие / като силна мигрена /,болка във врата и всички останали предменстурални синдроми.Дори имах и повишена температура-около 37-37,2 С.Тогава разбрах ,че става въпрос за нещо свързано с хормоните, но леля ми каза задължително да се консултирам с специалист.И тогава се замислих,че може да е нещо важно,но така и не го направих.И сега когато вече близо 4 години се опитваме да забременея реших да попитам дали главоболието е симптом на нещо , на което още не сме обърнали внимание.
А иначе аз съм чувала за момичета, който имат главоболие по време на овулация.
А,BORI кръвното ми е ниско по принцип,но главоболието ,свързано с кръвното го усещам по друг начин.