0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моите хормони
« Отговор #20 -: Февруари 20, 2008, 12:05:28 pm »
Да ти кажа честно, тази твоя лекарка хич не ми харесва, как така ще се изследваш на 15 ден от цикъла? И само тези ли си пуснала? Най-добре е да повториш изследването на 3-5 ден и да си пуснеш всички репродуктивни хормони, така картината ще бъде по-пълна. Реф. ст-сти са за отделните фази, но това значи че и през различните фази се прави изследване. Така се вижда динамиката на хормоните.
При тези хормони не мисля, че може да настъпи бременност.
А за щит. жлеза трябва да се следи редовно, намери си добър ендокринолог, тя не е непреодолим проблем. Много момичета с проблеми на щит. жлеза са забременяли и родили, важното е да се приложи правилното лечение. Аз самата също имам проблеми и също съм забременявала.
« Отговор #21 -: Февруари 21, 2008, 10:16:53 am »
Благодаря ти Mary!
За щитовидната жлеза - аз имам възли от 7 год. и я следя веднъж годишно..
Понеже никога не съм имала хормонални проблеми, та затова изобщо не съм наясно какво, как и кога трябва да се предприеме..Та най-вероятно ще си пия хапчетата 3 месеца и преди профилактичния преглед пак ще си пусна хормони, но както всички тук на 3-5 ден..
Според теб кои още да изследвам? Благодаря ти за отделеното време..
Дано още някой се включи с мнение....
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #22 -: Февруари 21, 2008, 11:00:56 am »
Мария, виж тези линкове:
Ендокринно безплодие
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=743&Itemid=17
Функция на щитовидната жлеза и забременяване
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=471&Itemid=20
Бременност и заболявания на щитовидната жлеза
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=807&Itemid=37
Нарушена функция на щитовидната жлеза и бременност
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=522&Itemid=37

Аз бих направила първо отново изследванията на трети ден преди да започна лечение:
LH, FSH, Prolactin, Estradiol, Testosteron, TSH.
Имаш ли резултатите от предишното изследване на щитовидната жлеза? Ако ги пазиш ги напиши непременно.
Не знам защо са ти губили време и средства да изследваш хормони на 15 ден...

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #23 -: Февруари 21, 2008, 11:07:54 am »
..При последният ми профилактичен преглед гинеколожката ми откри киста в десния яйчник. Съответно ме прати на хормонални изследвания, които направих в Цибалаб..
FSH 8.62lU/l Ж(фол 2.5 -10.2, овул. 3.4-33.4, лут. 1.5)
Estradiol 1172.5 pmol/l Ж(фол 40-606, овул. 536-193
Progesteron 6.01 nmol/l Ж(фол 0.48-4.45, лут. 10.62-81.28)
Изследването ми е правено на 15 ден от цикъла. Тя ми обясни, че имам хиперпроизводство на Естрадиол и нисък прогестерон..Изписа ми Примолют Нор за 3 месеца по две таблетки от 15 до 25 ден от цикъла..
Има две неща, които ме притесняват - защо тук всички изследват хормони между 3-5 ден от цикъла?
Моля, да коментирате...
здравей мария!и аз се чудя,защо на 15 ден е решила лекарката,че трябва да ги изследваш,но... :?
следващият път може ако искаш да смениш и лабораторията,да не ги правиш в цибалаб!
а това,което мога да кажа за хормоните е,че не виждам смисъл да се изследва ФСХ без ЛХ(още повече,че ти е била открита киста на яйчника),важно е тяхното отношение..тестостерона също е от важните хормони(въпреки,че и на мен не ми го поискаха 8O,но другият месец ще го пусна вече)
успех
« Последна редакция: Февруари 21, 2008, 11:53:08 am от katia13 »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #24 -: Февруари 21, 2008, 15:25:53 pm »
Обърни се към Катя Тодорова - ендокринолог. Като почетеш повече, ще видиш че доста от нас ходят при нея. Тя се занимава точно с тези неща и ще ти назначи правилно лечение. Не си губи времето. Както е казала Ултра, няма смисъл да се провежда лечение, което не е нужно или неправилно.
*
« Отговор #25 -: Февруари 21, 2008, 18:04:24 pm »
Много съм доволна,току що се прибирам от д-р Тодорова...страхотен специялист и човек,успокои ме напълно-при моя случай няма опастност за бебчето...е исписа ми един тон хапчета,но това е положението :D
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.